19 Jun 2012

Luahan Hati Zakwan Buat Mama&Papa Sedih =(

Nak citer pun sedey, huhu! :(
Tah la...
Memang la orang akan cakap
'ala, bebudak je pun, biar la..lama2 dia lupa la..'
Tapi sebab Zakwan ni bebudak la hati dia kena jaga
Dah la jenis 'dalam hati ada taman'
Mudah tersentuh, mudah terasa

Citernya camni...
Masa mula2 sampai tu  Zakwan ok lagi
Maybe sbb dia tak tau apa akan terjadi
Sebab yang mula2 ada pun family members jek
Dia ingat cam kumpul2 biasa tu je la

Tapi bila orang dah start ramai
Pastu dia nampak plak ada kek 'hepi bday to u'
Pastu ada pulak clown datang
Pastu ada raaaaamai orang dtg bawak hadiah
Zakwan mula teruja
Mula nak itu, nak ini
Bila tak dapat apa dia nak, mula la nanges! Jerit2!

Dah la yang dtg tu ramai kawan2 ofis Aunty Yaya
Pastu cam semua org tengok Zakwan
Malu toksah nak kata la...




Pastu ada la kawan Aunty Yaya ni bawak hadiah
Tapi tak berbalut
Dan hadiah tu pulak adalah memang kegemaran Zakwan
Apa lagi kalu bukan kereta mainan siap dgn trek 
Zakwan ni mula la teruja
Asek pegang jek hadiah Adib tu
Bila diamik, marah!
Dah pujuk macam2 pun still dia genggam erat
Orang lain takleh usik la senang cite


Time nak tiup lilin n nyanyi lagu hepi bday to u
Zakwan pun sebuk nak join sama
Adib belum tiup lagi
Zakwan dah tiup dulu
Tu yang PapaZN kena ke depan jugak - jaga Zakwan

Bila balik umah petang tu
Tanya la Zakwan - kenapa Zakwan buat camtu?
Zakwan cakap,


Saya pun nak hadiah
Takde pun hadiah saya
Takde pun kek hepi bday to u saya
Bila nak hepi bday to u saya, Mama?
Sedey la saya...

Ala Zakwan...!!! =(

MamaZN dah bergenang air mata dah
Time dia cakap camtu
Sedey la...
Sebab tak dapat nak penuhi impian anak
Bukan sebab taknak
Tapi sebab ada keperluan lain yang lagi penting

Masa Zakwan 1 thn dulu ada buat bday party
Tapi cam tak berbaloi jek
Sebab Zakwan baru setahun - tak tau apa2

Masa 2 thn pun ada buat jugak
Masa ni skali dgn open house raya
Tapi still Zakwan tak reti apa2

Masa 3 thn plak, kitorang tgh tggu 'orang baru'
Banyak nak guna duit
Tapi kami ada buat celebration kecik2
Tu pun antara kami2 je - bertiga

Masa Zakwan cakap camtu
PapaZN ada dengar skali
Mula2 memang rasa marah sangat2 kat Zakwan sebab buat perangai camtu
Sebab selama ni memang tak penah2 la dia wat hal tgh2 org ramai!
Tapi bila Zakwan dah luahkan isi hati dia tu
Rasa marah terus takde
Terus jadik rasa cam bersalah sangat2, uwaa...! :(

Dan-dan PapaZN cakap
Insya-Allah tahun ni kita buat la celebration utk Zakwan
Sekali dgn Baby Nayli
Kebetulan Baby Nayli kan lahir time Krismas
Beza 2 bulan jek pun bday depa 2 orang tu
Pastu kitorang pun anniversary selang 3hari dgn bday Baby Nayli
Memang cantek sangat la tu!
Tapi suma2 pun rancangan jek
Insya-Allah, kalu Allah izinkan ada la majlisnya nnt
Saje2 nak kasik Zakwan hepi

Alahai, ksiannye anak Mama ni, huhu! =(


PapaZN cakap lagi
Time Zakwan nanti PapaZN nak kasik banyak hadiah kat Zakwan
Biar Zakwan hepi 
Semangat PapaZN citer malam tadi =p

Pastu PapaZN siap cakap
Ayang ramai kawan2
Nanti, ayang ajak la kawan2 blog ayang jugak
Mesti ramai yang nak datang
Anak2 diorg pun sebaya2 ngan Zakwan je
Mesti Zakwan seronok ramai kawan2
Kalu abang, abang ajak kawan2 kilang je

Kemain PapaZN buat plan utk anak bujang dia, hehe
Seronok MamaZN dengar :)
Susah nak dgr PapaZN yang buat plan
Selalu tu, MamaZN jek yang kena plan itu ini, heheeh

Moga2 jadik la nanti, huhu

p/s:
Sedey kalu tak dapat tunaikan hasrat anak2
Rasa cam bersalah sangat2, huhu!


19 comments:

Wanita Mutalib berkata...

Jgn lupa jrmput kte tau! :)

Wanita Mutalib berkata...

Jgn lupa jrmput kte tau! :)

Iela Fazielah berkata...

betul....rasa sedih bila xdpt penuhi..tp itulah...kekakadang budget tu yg buat xsemua payah nak jd, tp xp..buat la yg simple2 je... zakwan dah besar, dia dah pandai tunjuk emosi dia...nampaknyer nad kena stat menabung nak buat party, itu yg selalu akak buat bila tiap2 thn akak buat bday party anak...jgn stress2 ye.. dr skrg dah bole bl brg sikit2 mcm plastik goodies ke...

Iela Fazielah berkata...

oh ye lupalak, pasal imran berCD waktu outing tu, ye, akak mmg pakaikan CD..nnt kalau akak buat 1 n3 cerita apa brg yg akak bwk kalau akak outing dgn imran..akak suka kalau org minat nak tau pasaal CD...

Deq's Qienz berkata...

2la kan, sbg ibu bapa nih kdg² ader jugak tak tertunai permintaan diorg, biasa la..bila diorg besaw nt diorg akan paham..hehee

Salina@IbuAqil berkata...

Sobssssss!!
X mampu nk komen lebih3 nad..
Akak sedih bacanya.. ;,(
Mudahan ada rezeki abg zack nnt utk wat bday party..
Amin!!!
Nnt leh jmpt Aqil kalo ada kelapangannya.. ;D

cik Jue Aka Ibu Farisyah berkata...

alahai ...acik jue pulak sayu hati bila dengar...
mcm tue jugaklah kakak farisyah siap kali ada sambutan besday hari2 duk tanya bila nak buat kat dia....jenuh duk cakap tunggu bulan 9....

insayallah nanti mama dan papa zakwan ada rezeki mesti buat majlis besday yang best utk zakwan....
insayallah kalau mama jemput acik jue...acik jue datang tapi janganlah dalam pantang pulak mama buat...nanti acik bawak hadiah kegemaran zakwan..ok...
takmau sedih2 lagi ye sayang....
zakwankan good boy...

(acik jue cakap macam zakwan depan mata..hahahahaha)

Imaan09 berkata...

ruhil pun camtu.. beli je kek, buh lilin..tiup2 sendiri2 kt umah je.. sesaje.. kadang saya buat gak laa, walapun ulang bulan..bukan ulang tahun.. sekadar nak suka2 hibur hati dia.. siaaan zakwan ye!tp klu buat y grand2 tu, jgn lupa jemput..hehe

kekucingkatz berkata...

Takpe...takpe...nanti Tida tolong masak kalau umur panjang...sian Abang Zack..

Mamamya berkata...

sedihnya.. :( mmg begitulah anak2..kita as a parents klu blh semua kemahuan anak2 nak ditunaikan...suka bila tgk dia org happy tp kdg2 ada perkara2 penting yg t'paksa di dahulukan...

insya'allah mudah2an plan papaZN & mamaZN akan menjadi reality yer...mesti zakwan happy...

syawalsimpsons berkata...

allah...tongkat dagu sue baca entry nad ni...cainnyer kat zakwan....tapi takpe..at least ape yang terbuku kat hati tu..nad tau kan...so tak la rasa ralat...budak dah mula paham gitu la gayanyer..cian zakwan..takpe..zakwan paham mak pak dier ada benda yang lain lebey penting kan...

yang best papaZN tu...siap rancang bagai...mmg tersentuh hati tu nak kasi yang terbaik buat anak dier tu kan...

MRS. K berkata...

aloh aloh sedihnya abg zack!

mummy_ayu berkata...

alahai..memang cedih la..sian kat Zakwan....Ala Nad..buat simple2 jer pun ok....betul kata Iela tu, dari sekarang dah boleh beli sikit2..mcm untuk goodies bag tu...and nak jimat lagi...byk buat sendiri..mcm paper bag ker..pas tu..plan dr awal & plan betul..ok punya tu...
kalu ada kelapangan & kalu dijemput..leh la Untie Ayu terjah .. :-)

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY berkata...

sedey pulak k.eija baca,
yup betul tu bila anak2 dah ngadu/ckp kat kita mcm tu, kita jd rasa bersalah, tp kita pasti akan cuba tunaikan jugak kan..

insyaallah moga menjadi plan PapaZN..
:)

eda_ej berkata...

sedey.. nak nangis juge.. tak pernah wat beday party tok anak.. huhuhu.. =(

mamalieyna berkata...

aduuuh sedihnye dengar n bayangkan keadaan zakwan... diorang bila dh masuk 3 thn mmg dh bijak bab hepi besday ni..arif nasib la sempat jgk celebrate dkt kampung masa umo 3 tahun, itu yang dia ingt smpai skrg, asal ada kek, nak hepi besday to u..

Insyaallah, moga tiada aral tuk buat 'Happy birthday' to zakwan nanti..ajak kami jugak tau..hehe~

mama irfan berkata...

jangan lupa jemput tau.... sedih dengar cita mamaZn... sian zakwan, tahun ni mesti dia happy da busday party utk dia...

eima berkata...

sian wawan ... aku dah agak dah ....
budak2 mmg sensetip ... fahim pun gitu ...
tp tu la kadang tu kite tak mampu nk penuhi hasrat anak2 semuanya ... sekdaar buat yg termampu ....

.

lia berkata...

nad... bergenang air mata aku ni...

ni la antara sbb besday AMsyar ritu, kami buat jugak sbb da bykkk kali p besday party org laen, dia mcm 'ehhh knp besday org lain dpt bykkk adiah, Amsyar punya besday dpt adiah 2 jer?' sbb aku & fallah jer pon yg bagi kan...

wpon agak sesak masa tu, gamble jer buat asalkan segaris senyum d bibir Amsyar kami dpt tgk dr dia berasa hati...

Zakwan dear... sabar yerrrr nnt kita celebrate besday Zakwan k

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...