12 Jun 2012

Family Vacation - Tiara Beach Resort, PD | Entry Pass Water Park

Tu la dia, kalu ada anak kecik
Memang kena jadik tukang jaga selipar ngan beg la jawabnye, huhu!
Pastu jadik tukang tangkap gambo!
Sangat tidak puas hati, haha! =D


Sebelum pegi
MamaZN dah survey harga untuk entry pass ke water park
Sebab dah tau dah awal2
Kalu kita sewa apartment persendirian
Harga sewa tak termasuk dgn entry pass ni ye

Ni adalah rate yang MamaZN survey sebelum pegi
Harga untuk sekali masuk
Kiranya kalu 2D1N 
Bleh guna wristband ni dari kita sampai hingga esoknye

Total kami (5 dewasa, 2 kanak = RM150)

Untuk pengetahuan kawan2
Rate untuk entry pass waterpark atas tu dah berubah ye

Sekarang ni waktu bermandi manda ada 2 sesi
Sesi pagi : 8am-12noon
Sesi petang : 12.30noon-7pm

Wristband yang dibeli adalah sah utk 1 sesi sahaja
Means, kalu mandi utk 2 sesi (hari ini-ptg dan esok-pagi)
Kena beli 2 kali!
(Giler mahal!)

Weekend
Dewasa : RM28
Kanak2 (bawah 6thn) : RM5

Cam kami (5 dewasa, 2 kanak2) total harganya : RM150
Ni utk 1 sesi sahaja 
(sesi ptg - sbb kami smpi dah tgh hari)
Esoknya sebelum check-out, kalu nak main air lagi
Kena la beli wristband lain plak!
Adoi, another RM150??!!
Masak!!

Apa yang kami buat,
Beli utk budak2 jek, huhu!
Mak pak, guna wristband semalam, wakaka! =p
Pandai2 la cover, ekeekekekeke!!

Ni harga utk weekday
Harga utk weekend, gmbr nya dah ter delete plak, huhu! 
Ampun!

Tapi, tapi, tapi
Tapi kan...
Maybe kalu kawan2 buat reservation trus dgn pihak Tiara Beach Resort
Dan bukan melalui owner apartment persendirian
Harga utk entry pass ke water park ni sedikit berbeza kot
Rasa nya la... ^_^

Ada kawan2 yg berpengalaman dok sini tak?
Meh la share...
MamaZN nak tau jugak, huhu!

5 comments:

MrS. F!zA berkata...

haitu gi cozzy pool kcik pon darwisy dah fobia..kalo besaq gini tkthu lah cmna..tp syiok nengokkkk

Falsya berkata...

waahhh!!..detailsnyee..gud info nie..hehe..

nak gie oliday!!!..;(

MRS. K berkata...

Hehe nasib la kite pegi haitu ada bangla jual gelang rm5 sajok.en mazlan tu la yg rekemen. Tp haitu ade member call, die ckp dah kantoi ng management tiara so xleh jual dah huhu

mummy_ayu berkata...

mak ooi..boleh tahan gak harga nya..seriuos dulu..watu Ayu gie takde pun mcm nie,,,maybe sbb makin dpt sambutan kan..ye la..dulu tu pun....bila plak..masa Ian kecik...

tiefazatie berkata...

alo..xpenah gi..xtau..huu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...