12 Jun 2012

Family Vacation - Tiara Beach Resort, PD | Aparment Kami

Semalam - 1 hari tak online
Nak referesh tenaga, hehe
Ingatkan dah ada siap2 entry auto-publish
Rupanya nan-ado!
Elok terletak as a draft rupanye, huhu!
TQ sebab ada jugak yang sudi berkunjung! :)
Malam plak, sempat datang menyinggah blog kengkawan jek
Tak sempat nak mengomen... Sori ek! :)

 **************************************************************

Alhamdulillah...
Sampai jugak kami ke Tiara Beach Resort, PD
1st time ni kami sampai, hehe...
Saje nak merasa, best ke idak ;)

En Mazlan ni owner apartment tmpt kami duduk tu 
Alhamdulillah, selesa :)

Bambam girl MamaZN dah sampai PD lagi, yeay! =p

Cucu AtokNenek makan puding dulu sebelum berendam ;)

Sewa untuk 2D1N - RM250
Untuk 3D2N plak - RM450
Apartment ada 2 bilik & 2 bilik air
Apartment ni complete la, sume ada
Water heater, air-cond, 
Cerek air,
Pinggan/cawan/sudu (untuk 6 orang)
4 towel, 4 selimut, 7 bantal, 1 tilam extra
Dan yang paling penting utk kaum Adam - ASTRO
Sebab nak tgk bola (kata mereka =p)
Paling penting.... apartment ni dekat sangat dengan water park!
Best!!! ^_^
Owh ye, sewa apartment ni tak termasuk wristband utk ke waterpark
Maknanya, kena la beli asing2
Harga wristband nanti MamaZN share k!

Ni rupa hall+dining room (dari arah pintu masuk)
Tengok tu, pinggan bertingkat dah siap bersusun dah, haha! =p

Uncle Najjib di samping bekalan yang dibawa
Tunggu nak makan jek ni
Almaklum, sampai dah tengah hari, harus la lapo! =p

Ni pantry nya.. simple jek
Peti ais pun ada ;)

Ni pulak ruang tamu
Atok tgh cari channel nak tgk bola (get ready utk malam =p)
Tapi yg sebenarnya, bola yg tgk mereka, hehehe

Ni pulak master bedroom - ada bilik air skali

Kipas ada, air-cond pun ada

Bilik air - agak bersih dan kemas gak

Ni plak bilik ke-2
Rapatkan katil, beso sket ruang nye, hehe

Tiada dalam gambar - bilik air ke-2

Kami bawak toto sendrik
Ate, dgn 1 jek tilam extra mana nak muat utk kami 1 family
Hehehe...

Ok ke tak?
Kena tanya Atok ZakwanNayli
Kalau Atok kata OK, maknanya OK la ;)
So... Jawapan Atok : OK, bleh datang lagi
Lega mak! =p


Ok, kalu ada sesape nak teringin nak dok sini gak
Ni no.contact En. Mazlan : 019-2881828

14 comments:

syawalsimpsons berkata...

wahhh vacation yang menarik tu...reramai G mmg best kan...

♥cikmOt♥ berkata...

nad, jom p pd...hehehe

Wanita Mutalib berkata...

nice! thanks for the info mamaZN :)

Adlin✿Kyra♥Kyreen Moms✿ berkata...

bila gi ni hehehhe kami pi sabtu lepas dok kat apartment KWSP .. tp non ado swimming pool so berendam dlm laut je la ..

Adlin✿Kyra♥Kyreen Moms✿ berkata...

bila gi ni hehehhe kami pi sabtu lepas dok kat apartment KWSP .. tp non ado swimming pool so berendam dlm laut je la ..

eima berkata...

dah lama tak pegi ke Tiara pegi dulu berkursus ... bujang2 ....tahun 2007 rasanye ....masuk kolam tak yah wristband bagai pun terjun je ... tp takutnye sbb ade kes kat cacing masuk dlm salur darah ...heeeee takut

Anje a.k.a Mama_Balqis berkata...

bestnya nad asyik pi cuti2 je, kita dah lama tak pi cuti2 ni...asyik tertunda je

MRS. K berkata...

Hehe suke sbb cik mazlan tu ramah

mummy_ayu berkata...

oo..stay kat tiara beach..Ayu pernah gak stay situ dulu masa Ian kecik..2 kali gak la..tapi time tu takde plak kena bayar untuk waterpark..sekarang dgr dah ada..nanti Nad update yer.. :-)

Izan berkata...

Seronok tul laa.. mama rajin jenjalan .. jeles uu... :).. mesti bestkan bawak 1 family jenjalan..

lieyalatif berkata...

amboi2 baby nayli dah pi cuti2 yeak...tapi yg pasti baby nayly takdpt le splash2 yeak ....

meriah lieya tgk bekalan2 yg dibawak tuhah...mcm2 ade...syok mkn ramai2 gini bile dah penat main air....bertambah2 mkn dibuatnyer....

cik Jue Aka Ibu Farisyah berkata...

NANTI KITA PUN NAK TERJAH GAKLAH...

Cute Mum berkata...

wah.. macam best jer dok kat sini.. kalo pergi ramai-ramai pon ok gakkan..nanti boleh dicadangkan kat daddy dania..
tapi tuelah..
selalu kalo pergi PD mesti dok kat rumah peranginan DBKL.. lagi jimat.. haha.. cuma takder thema park lah..

tiefazatie berkata...

wah..best tue g ramai2..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...