15 Jun 2012

Celebrate HARI BAPA @ Ana Ikan Bakar Petai, Bangi

Ini adalah kali ke-3 kami jejak Ana Ikan Bakar Petai-Bangi
Kali pertama - sampai kat parking jek, pastu balik
Sebab giler ramai orang, haha!
Kali kedua - bulan lepas, MamaZN siap buat simple GA lagi, hehe
Dan kali ni kami sampai lagi, Alhamdulillah...
Lepas jek balik dr PD Ahad lepas
Petangnya tu kami pi dinner kat sini
Bleh la dikatakan nak celebrate Father's Day skali, hehe
Dah alang2 sume ada kan...

Pada yang belum tahu LOKASI Ana Ikan Bakar Petai-Bangi
Bleh klik link kat atas ni
MamaZN dah letakkan link nya ya

 Better pegi petang
Untuk mengelakkan kesesakan, huhu!
Kesesakan mendapat parking, meja dan juga seafood! =p
Lagipun, tmpt ni kul 5.30pm dah start beroperasi dah


Aunty Wawa & PapaZN memilih seafood :)

Tu dia... Sedang memilih2 ikan :)
Kalu taktau jenis ikan apa, bleh tnye je org yg jaga kaunter ikan ni
Jangan malu2, nnt sesat jalan =p

Masa menunggu adalah dalam 15minit - 30minit
Boleh dikatakan berbaloi la
Sebab kena pk gak keramaian pengunjung
Maybe sbb depa ada ramai tukang masak kot

Sementara tunggu menu kami siap, Uncle Najjib layan anak2 buah main kat taman

Ini baru sebahagian
Main menu tak sempat di'snap', huhu! =p
Sebab masing2 dah kelaparan...

Untuk harga - masih dalam kategori reasonable la
Tu pendapat MamaZN
Pendapat kengkawan yg penah pegi tak pasti la ye

Menu kami aritu
Air Fresh Orange - 1 jug
Nasi putih utk 7org makan
Ikan pari bakar petai
Jenahak masak stim
Ketam (2ekor) masak pedas
Sotong (1ekor) & Udang (6ekor gabak2) goreng tepung
Lala masak cili
Telur dadar 2biji utk 2 org makan
Sayur kailan ikan masin utk 3 org makan
Sup ayam utk 1org makan
Kerabu mangga utk 2 org makan
TOTAL = RM178.80

Ok kot...
Yang buat mahalnya ikan jenahak (RM45) dgn udang (RM24)
Paling penting - sedap & puas hati :)

Inilah mereka2 yang dirai ^_^
Abah aka Atok ZakwanNayli
PapaZN
Uncle Najjib ~ Papa to be (5 bulan lagi, insya-Allah)

Selamat Hari Bapa!
:)


p/s:
Rupa2nya Alycia pun dinner ngan family dia kat sini 
Hari yang sama kalu tak silap
Tapi takde plak jumpe
Mungkin pegi lain2 masa nya kot ;)

13 comments:

MRS. K berkata...

hehe penah pegi sekali jer

lia berkata...

ok sgt la rege nyer nad... bley p kalau nk mkn besar he3

syawalsimpsons berkata...

wahhh best....celebrate tu...

Falsya berkata...

nadddd..saje je tau nak menggoda iman..sedapnye lahai..;D

*∽ IZAN ∽* berkata...

wah kat Bangi ekkk!!! kena try gak nihh!!

MaMa CyDa berkata...

wahhh ... tergoda tgk ikan² yang bergelimpangan tuh. nampak fresh jek ... slurppp ....

sue zainun berkata...

sedapnya..lama xmkn ikan bakar nih..

eima berkata...

pas ni klu nk bakar ikan bakar kite try la ....
ok la harga die .. tak la mahai sgt .. ikan fresh ke

mama tisya berkata...

rmi terbc blogger p mkn kt tmpt ni...

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY berkata...

wah sedapnye menu,
k.eija org bangi pun x sampai2 lg ni, ada gak ajak Papa ZaquanZiqry g, tp papa diam jerk..huhu..

cik Jue Aka Ibu Farisyah berkata...

wah sedap..bagi jue pun masih lagi murah dan berbaloi....

mamalieyna berkata...

memang berbaloi tuh..yg pntg sedapppp!

selamat hari bapa buat bapa2 semua~

Iela Fazielah berkata...

dah 3 kali mkn kat sini...kira ok le rasa dia

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...