28 Mei 2012

Kepingin Raja Buah! | DURIAN

Kat jalan masuk ke BSP ni
Ada jual buah durian
Selama ni, takde la plak teringin pun
Kalu lalu jalan tu, tengok pun sebelah mata jek =p

Tetibe semalam
Rase teringiiiiiiiiiiiiiiiin sesangat, hehe
Ajak la PapaZN pi beli
Memula MamaZN ajak pi makan kat sana jek
Sekali tu takde tempat duduk plak ;)
Naseb baek bawak bekal
Memang takmo bawak balik dgn kulit2 buah tu

Yang menjual pun tegur
Siap bawak bekal, bang?
Hehehehe...
Ye la, bila dah bawak bekal ni
Boleh bukak terus kat situ
Boleh tgk2 skali isinya elok ke tak
Sebab kalu tak elok
Kang sampai2 umah dah kena pulangkan balik
Satu lagi keje plak nak pi tmpt tu semula kan?


Bila PapaZN kasik greenlight
Kami pun pegi la...
Actually MamaZN sesaje nak buat rase2 mulut ni
So, takde la mengharap sgt beli yg mahal2 pun
Beli yg 4bijik RM10 pun ok jek
Janji dpt rasa

Tapi PapaZN tak kasik
Dia cakap, dah alang2 nak beli tu
Baik beli yg elok trus
Kang beli murah2 4 bijik RM10
Tengok2 yang bleh dimakan 2 ulas jek
Sebelum ni penah jek kami terkena camni
Tu yang PapaZN tak kasik tu


Sekali.....
2 bijik RM36!!
Terkejut makcik!
Sekilo RM12, 2 bijik=3kg
Masak la!
Tapi Alhamdulillah...
Memang elok2 dan sedap
Takde manis sgt, takde tawar sangat
Sedang2 elok je


Banyak lagi ni...
Alahai...!
Tapi takpe, PapaZN dah request buat serawa durian ;)
Nyum2!!
Cicah ngan roti, alemak sedapnye!


p/s:
Mana larat nak ngabehkan ni
Nanti kasik la sket kat jiran, hehe...



8 comments:

Myra Jay berkata...

Sedapnye buah derian, dapat cicah dengan roti pun sedap jugak ;)

mummy_ayu berkata...

yum yum..cedap tu..hari tu Ayu baru je makan..siap buat bubur lagi...

::Mamalyna:: berkata...

alahai doyan sodapnyer... tp yg buat mahal kadang kulit die jer... satu pangsa, adaler seulas cam kucing tido tu kan...

takpe2, tak ngidam sebab ari tue dah buat serawa doyan, dah makan ngan roti, ehhehe

mama_umar_maryam berkata...

sedapnye..zt mmg suke doyan,.skg ni rasenye tiap musim ade je doyan nikan

syawalsimpsons berkata...

Dah lama jaa tak merasa ni..nak merasa sekarang ni susah sikit....

wan nurul hezrina berkata...

wahhh bau sampai ke sini nie nad!bak mai cket=)skangnie musim durianker?

Ezna berkata...

durian wat tempoyak!!! sedap :-)

Nana berkata...

bole tahan mahai
tp bkn musim kan redho je la heheh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...