15 Mei 2012

Kenduri Kawen @ Taman Warisan Putrajaya

Ehem, ehem...
TQ MRS. K & Azlynn
Saya nampak biru! :)

Alkesah,
Aktiviti awal hari Sabtu
Ada kenduri kawen sepupu Atok Zakwan
@ Taman Warisan Cyberjaya
Bertolak dari BSP jam 11.30
Singgah Puchong jap, ada hal
On da way nak ke Putrajaya, sekali jammed daa...
Jadiknya, kami pi kenduri kawen tu jam 1.30ptg



Ini 2nd time MamaZN pi kenduri kawen kat Taman Warisan
Kali pertama dulu
Rasa tenang jek suasana nya
Kali ni........................
Sesak wooo..!!!!!

Tengok la ni...

Susah la nak dpt tmpt duduk time2 gini
Bila dah dapat ada pulak la 'makcik' yang selamba badak je pancung!
Siap 'chupp' krusi guna henbeg lagi
Sabo, sabo...
Sebab dia lagi berumur kan, 'hormat' la sket... =p

Terpaksa la kami dok ujung2 dekat ngan beranda tu
Memang takde meja utk tetamu
Dok pun atas 'meja' yang ada ni, heheheeh...

Tengok la Zakwan, siap bersila lagi ;)
Atok pun sama =p


Memang giler sesak!
Angin sepoi2 bahasa petang tu pun tak terasa, huhu!
Hangat semacam jek!
Ksian kat Baby Nayli, sampai berpeluh2
Bila dah peluh2 mula la naik ruam2 nya, huhu!


Ni la pengantin nya
Anak sepupu Atok Zakwan adalah yang penganten pompuan
Lawannye dengan orang Kelantan :)
AMik gmbr pun sipi2 jek
Sebab pengantin sebuk bebeno!

Dapat la snap hantaran2nya jugak
Sebab siap bawak dari umah kot
Ada jek kt atas pelamin tu...
Memang trend ke bawak hantaran skali ek? Heheheh...



Yang best time kenduri kawen ni
Dapat la jumpa ngan sedara mara yang jarang2 berjumpa
Kalu raya pun, tak tentu lagi dpt jumpa ke tak

Yang tak bestnye
(takde kene mengena dgn pengantin dan kluarga)
Mentang2 kami dok ujung kat beranda tu
Ramai pulak insan2 yang meng'asap' sesuka hati
Tak sporting sungguh!
Ramai kot orang yg tgh makan time tu di sekeliling depa!
Pastu ada baby kot! Takkan tak perasan?!
Saya benci perokok yang buat2 tak nampak ada baby depan mata!

Sudahnya...
Zakwan terpaksa stop makan nasik kenduri
Sebab penin bau asap rokok!
Atok Zakwan plak mmg takleh tahan bau asap rokok
Migrain cepat jek bertandang, huhu!
Sangat bengang!

7 comments:

Anje a.k.a Mama_Balqis berkata...

wah ramai nya jemputan sure mmg susah nak cari tempat kosong kan...kita time pi kenduri la paling bermalasan sekali

Delimasari berkata...

memang perokok ni wat selamba - yg terima akibat org sekeliling - sabar je lah

syawalsimpsons berkata...

ala cian la baby nayli kepansan...putrajaya ni kan mmg femes ngan panas memanas sekarang ni..sue yang ddk kat umah pon terasa la bahangnyer...adoi...alahai warisan dah dekat sangat ngan umah sue...mesti lalu punyer apartment P16 kat alamanda tu kan..kikikiki

mamaRIFQY berkata...

woww..ramai gile org kat kenduri ni..ish..kite pon xsuke perokok!!!

MamaYatie berkata...

huhu..sungguh tak de sivik org itu...
akak kan,kalo org merokok dekat2 ngan kami saje jer buat kipas2x..bior dia perasan..padan muka huhu

cik Jue Aka Ibu Farisyah berkata...

kalau cik jue pun benggang....berasap sesuka hati....

Falsya berkata...

ramainye org yg dtg..tmpt die kecik ke nad?..mcm congested sgt je tuh..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...