07 Mei 2012

Cuti2 Malaysia-Taiping | Zoo Taiping (Mana Haiwan2nya?) ^_^

Kami sampai Taiping aritu pukul 2.30ptg
Lepas check-in, lepak2 kejap kat bilik
Pas Asar dalam kul 5 ptg kami kluar semula
Sebab anak bujang tak abes2 dok ngajak pi Zoo Taiping!

Ni gmbr masa hari ke-2 @ Taiping, hehe
Gi Zoo semula semata2 nak amik gmbr ber-4 =p

Hajat di hati nak gi Night Safari
Tapi cam takbest plak sbb Baby Nayli masih kecik
Baru 4 bulan mak pak dah bawak berjalan2 sakan, huhu!
Ksian dia....
Penat sangat muka nya tu, huhu! Redho jek =P

Bayaran masuk : Dewasa (RM12) Kanak2 - 4thn ke atas (RM8)

Kami tak lalu nak berjalan kaki
Naik trem ni jek, heheheh
Lagipun takde orang dah pun
Takde la nak berebut! Dok depan skali plak tu, haha!
Semangat! =p

Baby Nayli dah selamat tido semula dah
Zakwan jek yang dok terjengah2 mencari haiwan2 :)
Trem ni pun laju bebeno!
Tak sempat nak mencari haiwan yg tersembunyi, hehe
Untuk pengetahuan,
Driver ni siap bagitau (guna mic)
Kandang ni utk haiwan apa, sangkar tu utk binatang apa...

Disebabkan laju
MamaZN la yang jadik pencari haiwan2 nya
Dah jumpa trus tunjuk kat Zakwan cepat2
Sebab kang takut terlepas, haha!
PapaZN plak, amik gmbo binatang yg sempat dicari
Almaklum, dah petang2 bebeno
Haiwan2 pun tgh beristirehat
Dok melepak je depa
Lain la kalu dtg malam, syok sket, sbb time malam diorg aktif!

Tengok tu
Tangan MamaZN jek la yang dok menunjuk2, heheheeh...
Buaya!

Tunjuk lagi! Singa! =p

Lagi sekali tunjuk! Beruang! =p

Ha, ni takyah tunjuk
Memang Zakwan nampak, hehehe
Unta!

Gajah!

Zirafah!

Banyak lagi gambar
Tapi malas la nak share
Gambar binatang jek pun, huhu!


Soalan best daripada Zakwan :
Mama, mana haiwan2 nya?

Ahahaahah!!
Dari awal naik trem
Sampai ke sudah
Zakwan tak dpt nampak banyak haiwan pun
1 - sebab trem laju kot!
2 - sebab binatang dok sorok2, puas nak cari, hehe

Kesudahannya
Dia ngajak masuk semula!
Adeyh, masak! Haha!
Tak dapat la Zakwan... Papa takmo, hehe...


p/s:
Rase2 Zoo Taiping dah tak berseri2 cam dolu2 la, huhu!
Dah macam Zoo Negara - tak bermaya
Tapi tetap nak pegi, haha!

3 comments:

MRS. K berkata...

haha haitu pegi pon naik tram je malas jalan.. panas

Imaan09 berkata...

nak pegi jugakkk..tp zoo negara y dekat ni pun xsa,pai lagi.
dolu2 kan.. saya rasa "siapa y g zoo maknanya dah abes xde tpt lain dah nk g kot.."
hahaha..
dah ada anak, baru rasa betapa bes klu dpt g tpt cmtu..

eima berkata...

sama la aku dulu naik tram jugak .. betui mmg laju ... tp ingat nk reapeat pi lagi la ... dulu time fahim umur 2 tahun .. tp syok jugak tak penat ..hehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...