07 Mei 2012

Cuti2 Malaysia-Taiping | Flemington Hotel, Taiping

Sebelum ni kami dah penah merasa dok kat Kamalodge

Kali ni kami buat keputusan utk merasa dok kat sini plak ;)
FLEMINGTON HOTEL
Bleh check website dia kat SINI


Betul2 terletak kat tepi Taman Tasek Taiping
View yg sangat cantek dari bilik cam yg kami dapat
Lain la kalu dpt bilik yg ngadap blkg, hihihihi =p
Kami book via online (2 bulan awal tu..!)
Bilik Superior RM148

Masuk2 je memang terasa best, hehe...
Nampak trendy
Sesuai dengan anugerah yang diperolehi
Top 25 Trendiest Hotels in Malaysia

Comel dan kemas
Paling penting tak serabut dgn macam2 perabot! :)

Bilik air pun not bad ;)


Takde bath tub tapi tmpt shower diasingkan dgn dinding kaca ni

Ada disediakan safety box jugak

Masuk2 je bilik ni
Ada 2 menda yang bagi MamaZN cam 'eh, eh...takde!'
Dan 2 menda itu adalah peti ais dengan lemari, hehe
Ye, kat bilik ni takde 2 menda tu!
Almari takde tapi diganti dgn rail ngan hanger camni

Time breakfast plak
Ok, la...
Masih dalam tahap memuaskan dari segi keselesaan tmpt makan
Cuma tak puas sbb tak banyak choice, haha!
Pagi tu ada nasi lemak ngan kuey teow goreng jek, huhu!
Side dish cam kuih2, buah2, cereals tu ada la...
Tapi tak syok la, haha!
^___^

Posing2 time breakfast ;)
MamaZN & anak dara

PapaZN ngan anak bujang ;)

Zakwan tak lalu makan
Sebabnya...
Dia tak sabar nak pi mandi pool! =p

Nampak tak biru2 kat Roof Level tu?
Swimming pool nya di atas sana, dong! ;)
Nanti MamaZN kasik tunjuk dgn lebih clean and clear, hehe...

Us! :)
TQ kat tukang jaga pintu sbb tolong amik gmbr kami ini, hihi!

Ini adalah pandangan peribadi MamaZN ye
Just nak share dgn kawan2

Kemas, bersih, cantek, trendy (lobi, bilik, pool & ruang makan) ~ tiptop!
Parking kereta? ~ ok! ada parking kat basement
Choice makanan breakfast ~ ala.... ;(
Dari segi keramahan front desk officer ~ BAD! Huhu!
Senyum? NO
Kerja yang efisyen? NO
(amik masa 30minit utk cari details kami jek!)

* Bellboy lagi mesra pelanggan banding ngan org yg dok kt kaunter, camno? *

Apa2pun,
MamaZN rekomen kawan2 dok cni kalu dtg Taiping
(tolak tepi bab tak ramahmesra tu)
Kamalodge pun OK gak!
Harga tak banyak beza :)



p/s :
Antara Kamalodge & Flemington Hotel, MamaZN pilih Kamalodge ;)



6 comments:

MRS. K berkata...

sesuai dengan harga huhu.. kamalodge tu cam mahai je yang..

Anje a.k.a Mama_Balqis berkata...

wah bestnya asyik pi bercuti je ni, jeles betul

syawalsimpsons berkata...

best coti2 ni...

mama_umar_maryam berkata...

alamak..terigt hotel langkawi x book lg nih..huhu

amiey lee berkata...

alololo kita pun kalau food tak byk choice rasa tak syok hehehehe
sbb rasa better makan kt kedai mamak aja

Imaan09 berkata...

rege tu termasuk bfast ke tu?? nk try laa.. kami tiap kali balik kedah akan singgah tdo hotel kt ipoh..sbb xlarat drive direct.. nk try singgah taiping lak laa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...