21 Mei 2012

BERPELUH @ Taman Tasik Cyberjaya! =p

Zakwan la yang mandi peluh
MamaZN tolong lap peluh Zakwan jek, haha!

Minggu2 sudah cam boring sket, huhu!
Sebabnya tak pi mana2 pun
Melainkan pi Wangsa Maju
PapaZN nak repair paip air kat umah yg disewakan tu, huhu!
Pastu lain2, dok umah jek

Disebabkan ksian punya pasal kat Zakwan
Curi2 masa jugak la bawak dia berjalan
Kasik die hepi

Jadiknya
Kami pilih Taman Tasik Cyberjaya :)
Sebab kat sana playground die best sket!
(tapi ramai org! huhu!)


Kami siap singgah pasar malam dulu, hehe
Bawak bekalan
PapaZN diamanahkan utk membeli bekalan
MamaZN plak jaga bebudak kat dlm kete sementara Papa pi beli

Penin pale!
Zakwan dok nanges2 takmo pi taman menan Cyberjaya
Sebabnya dia nak pi yang dekat dgn umah jek
Dia tak tgk lagi taman tu cemane
Bape kali dah kabo, meraung2 jugak!
Adeyh, penin2!

Itu la Zakwan bile dah mengantuk sangat
Suke wat perangai time2 ngantuk camtu, huhu!
Dah ngantuk tapi ditahankan jugak
Tu yang lagi geram tu...

Yang PapaZN plak
Kemain banyak plastik dijinjit!
Kepok lekor, jagung rebus, cendol...
Cam abes jek sume tu!
Mana nak jaga bebudak ni lagi, haha!
Papa, Papa... ;)

Bila dah sampai je playground ni
Baru la Zakwan pun mcm 'waaaa...!!!'
Teruja kemain!
Padahal dah banyak kali dtg sini dah, haha!
Ngengade jek lebey! =p

Sambil2 Zakwan pi main
Sambil2 kami berposing la, hikhik!

Mama ngan anak dara ;)

Main lambung2, hihi...

Mama & kids
Zakwan mmg suke wat aksi cium2 tu
Rasa sangat dihargai gitu, haha! ;)

Tapi takleh tahan nye tu
Kalu sambil2 cium, sambil2 la nak pegang Baby Nayli
Dah jadik rimas la budak tenit tu, hehe...

Papa & kids pulak ;)

Tengok Zakwan!
Die dah buat cam playground indoor plak sampai tak berkasut
Asek kene babab je kakinya tu!
Tak serik2!

Naseb baek Zakwan bawak beskal
Bleh tolong angkutkan bekalan makanan, hehe
Dalam perjalanan balik, cendol tumpah!
Ala.....
Tak sempat merasa, huhu!
Papa la ni, nak berlumba dgn Zakwan punya pasal!
Dah Zakwan pun tergolek jugak dari beskal, huhu!


p/s:
Ini citer wiken lepas-lepas =p
(Baru berkesempatan nak citer, hihihi...!)


9 comments:

syawalsimpsons berkata...

ala pasni nak try kat taman ni pulok la...syawal kalo kasi berlarik...cukup suke...pantang itu budak tu kalo tempat luas2...

syawalsimpsons berkata...

ala pasni nak try kat taman ni pulok la...syawal kalo kasi berlarik...cukup suke...pantang itu budak tu kalo tempat luas2...

lia berkata...

ingt kan smlm....

nad, len kali nk p ttc, calling2 la... umah ku dekat jer dgn ttc ni he3...

pasar mlm mana? ahad, mmg ada pasar malam area putra perdana tu...

eima berkata...

best tol...comey je nayli kan nanges kena peluk ngan abg die ...hahahha

mummy_ayu berkata...

wah..seronoknya main2 kat playground..lama dah gie main kat playground..padahal depan rumah jer.

Nana berkata...

hahaha kiut zakwan
sama mcm mia
suka nak buat aksi cium2

Falsya berkata...

suke abg zakwan gie playground..hehe..comel sgt3 okayh baby nayli..dh lama falsya aim tau baby nayli nieh..geram sgt3..hehe..

Pn. Zana berkata...

sy selalu gak dtg sini. tapi g kat area belah sana sket..main badminton..hehe. Ammar naik basikal

mamalieyna berkata...

happynye depa... k.eina tak pernh smpai sini/

wohoo semangatnya nayli. brpa kg la gamaknye tu..hehe~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...