18 April 2012

Terasa Zakwan Cam Dah Besar Sangat!

Lately ni
Atok & Nenek rajin datang KL
Temankan Aunty Wawa kat umah
Sebab Uncle Najjib selalu outstation

Bila dah datang KL
Selalu la singgah umah kami kat BSP ni
Jenguk cucu2 jap
Sebelum teruskan perjalanan ke Putrajaya
Nak balik tu dengan Zakwan2 skali diangkutnye, hehe...
Buat penyeri kat umah Aunty Wawa
Ye la, kalu ada Zakwan, gamat la sket suasana kat umah tu, hehe

Bila Zakwan dah selalu berjauhan dengan kami
(Sebab Atok+Nenek bawak dia tido umah Aunty Wawa)
Terasa cam Zakwan dah besar sangat jek, huhu!
Macam Zakwan dah dok kat asrama penuh plak...
Rindu banget kat Zakwan!
Time berjauhan ni memang rindu sesangat!
Tapi bila depan mata
Dia jugak la teman nak gado2 manja, huhu!


Kalu berjauhan dengan Zakwan
Takyah la susah2 kan diri nak kol setiap sejam sekali ke
Dia takkan nak bercakap ngan kita punya!
Pernah terjadik bila kami dok Teluk Intan
PapaZN sengsorang kat BSP
Memang payah nak tengok Zakwan bercakap ngan PapaZN thru phone
Zakwan takmo!
Kalu ada pun, kejap sangat!
Yang lain nye...
Dia tersedu2 nanges nak Papa.....!

Sejak tu, memang kami biar, takde calling2 bercakap ngan Zakwan
Tanya keadaan Zakwan drp Aunty Wawa je
Senang citer, huhu!

Ini budak...
Dalam hatinya ada taman ;)
Sangat!!



10 comments:

mummy_ayu berkata...

ye la....Ayu pun tak leh nak jauh2 ngan Ian, Iris lagi la..of coz tak boleh sbb dia manja sgt..and bab dlm hati ada taman tu..sama la ngan Ian..nampak je macho tapi sensitif sgt

umiliza989 berkata...

same ler kita

syawalsimpsons berkata...

kan....sedih kan bila berjauhan ngan anak...

lieyalatif berkata...

zakwan syok le menjadi hero pujaan....pujaan hati nenek sampai kene kidnap hah.....pujaan hati mama n papa yg sedang gigih merindu kat umah tu hihihi...yg syoknye zakwan jugak dpt manje2 ngan nenek ...nenek ni kalo layan cucu lain mcm sikit, mmg betul2 di manjekan hihihihi.....

seb baik ade nayli ...ade gak geng time zakwan kene kidnap kan hihihihi

Falsya berkata...

nmpk hensem dh zakwan..

Sherwieyna Muzzawer berkata...

zakwan makin hensemlah..hehehe..;D

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY berkata...

msti zakwan ni senang dibawa berjalan sbb tu atok & nenek rajin bawa.

sama la mcm anak k.eija, zaquan kalau g jalan hari pertama jerk dia rajin berckp, hari2 seterusnya time dia dh srnok jgn harap la dia nak berckp..

Mamamya berkata...

sama lah dgn anak2 kat umah ni..kalau babanya pi outstatition x der maunya nak b'ckp kat phone...tp bila b'hari2 x nampak asyik tanya je bila baba nak balik.. :)

Nafisa81 berkata...

ayah gi mandi pun nangis...apalagi kalau kerja luar..

Cinta Sufi berkata...

Banyaknye cars. Nak satu boleh Zakwan :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...