05 April 2012

Saya Suka Bila APRIL Datang... ^_~

... Ewah2!
Dan-dan termenyanyikan lagu Dato' Dr Fazley
(Dato' dah kan? Kalu salah bgtau =p)
Ada jugak artis yang nyanyikan lagu bulan kesayangan ai ni, hikhik

Ada apa dengan April?
Ehem2...
Malu la nak kabo, haha!
Sebenarnya MamaZN
Bakal join mereka2 yang BMW 3 series ni, ekekekeek =p

Tahun2 sebelum ni
Tak kesah sangat pun kalu org tak ingat
Ataupun tak dapat sebarang wishes @ hadiah ;)
(walau dalam hati sentap gak ar kejap, pastu dah ok dah =p)
Tapi
Tahun ni macam nak menyediakan 1 senarai pendek
Nak kasik kat PapaZN, hikhik
Almaklum
Kali ni cam special sket (special la sangat!)
Sebab dah takdak angka 2 di depan! (uwaaa...!!!)

Ni kes berangan jek la ni
Tau dah awal2
Takkan dapat punya
Kata dah tua bangka
Uhuk, uhuk! :(

Sebenarnya
MamaZN teringin sesangat nak microwave oven
Nak masak macam2 yang boleh guna mende alah ni
Kalu ada mende alah ni
Boleh la buat kek besday utk diri sendrik, haha! ;)
Mesti 'rajin' nak try resipi2 baru
Mesti bertambah 'rajin' memasak ;)
Kata nak suami baik
Suami baik adalah suami yg buncit
Kan Falsya, kan? Hikhik

gmbr digoogle ;)

Hebat wooo..! Siap bleh buat pizza skali!
Takdenya nak pi beli2 Pizza Hut dah pasni, haha!


Bila dah teringin nak buat kek tu
Kalu ada mixer ni
Agak2 bertambah rajin kot, kan?
Hehehehe
Syoknye kalu dapat
^_^

gmbr digoogle ;)

Kaler merah menawan hati =p


Tapi
Lepas dipikir2 balik
Rugi jek andaikata dah dpt kedua2 di atas
Tapi tak digunakan sepenuhnya
Mau kena perli ngan PapaZN 44 ari 44 mlm
Huhu!

Baik la cari menda yang memang berguna
Handbag pun okeh jugak
Henbeg yang ada ni pun MamaZN pow Aunty Wawa jek, haha!
Abes, dah byk sgt tapi guna nya idak! =p
Henbeg ni la yg byk berjasa
Sume barang2 keperluan Zakwan & Nayli pun sumbat dlm ni
Kengkadang tu 'barang2' PapaZN pun tumpang sekaki
Dah nak putus dah pun talinya
Macam tau2 jek kan? Hehehe...

gmbr digoogle ;)


Dah lama MamaZN tak merasa beli handbag berjenama
Hehehe...
Time2 berkerjaya dulu lain la citer
Bila dah mcm sekarang ni, teringin jugak sekali sekala
Ye dak?
Bukan selalu pun
Setahun sekali jek, hahahahah!!!! :D


Setakat ni
Tu jek la kot, hehe
Harap2 PapaZN membaca la entry ni
Kehkehkeh...!
Malam kang mesti PapaZN bace ^_~


p/s:
Ada yang sudi nak mendoakan kesejahteraan hidup MamaZN
Tu pun dah kira bersyukur sangat2 dah

Entry ni sekadar menyedapkan hati, huhu!
Dapat listkan pun jadik la..... +_+



26 comments:

wan nurul hezrina berkata...

kene list bagi papa z pilihlah kan?hikhik..yg mikrowave2 besh=)bleh masak mask dan masak=)

Nafisa81 berkata...

bila april..my beday..

MRS. K berkata...

hepy becoming besday.. hehehe

bila lagi nak request hadiah best kan? setaon sekali jek

Em's Family berkata...

puh kanan puh kiri.. hope ur hubby read this entry hehehe. i suke Kitchen Aid yang bawah tu .. anyway, nak kitchen aid murah sikit ade harge amway huhu..

mama tisya berkata...

mesti papaZN bc insya allah bole dpt tu..:)

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ berkata...

saya pun suke APRIL..
ahahah, counting d days..

semalam.. asbenm meeting kt klcc ty nk gift ape, hbag ke, purse ke, iPad ke?.. sume ai tolak, tanak..

tau sy nk ape.. heheh, blink2.. hahaha.. harga emas makin naik wooo, tade duit, gadai.. hahah, amacam, blink2 tak otak bini die..?
pssttt.. lakinyer= pengsan!.. hahaha

Alycia berkata...

ohh, harap2 dlm byk2 tu salah 1 sangkut hehe.. amin2.. sntiasa doakan yg terbaik buat sahabat..

kayyana berkata...

kak nad... ape salahnye list byk2.. kalau list sepuluh dpt lima pun okleh kan... hehehe.. mujurlah husband kak nad perli 44 hari 44 mlm.. kalau 44 tahun 44 bulan.. uuuuu.. menanah gak telinga.. heheheh.. ape2pun.. yana doakan akak sentiasa gembira dan apa yang akak impikan harapkan doakan akan menjadi kenyataan.. amin..

Mama Ukail berkata...

nad,kita ada microwave+mixer bw dari adelaide.iye2 je bw dari jauh.tapi smpi msia xguna pun.sbb makin mls dah nak msk.makan luar je banyak.so,kita sokong awak mintak branded handbag je.lagi mantap.kelas gitu!!!!!.....heheheeee.........

lia berkata...

baguih la nad... mesti papaZN x penin2 da nak carikan hadiah utk hang... he3...

3 series... gulp... rasa tua bebenor dgn angka tu hu3

mamalieyna berkata...

waah list panjang tu..takpe2 sekurang2nya kalau tk semua dpt, 1,2 dpt kira ok sgt la kan..hee~

april sama la dgn en abe k.eina..hee~

harap bahagia selalu okies~

::NureeN:: berkata...

hehhee... microwave & oven tue nureen dh dpt tp mixer blom lg, teringin jgk nk yg mcm tue, asben ada ckp nk belikan tp yerr la harga dia 2-3k kan..
x pe.. mintak jerr mamaZN, dpt ke x blkg kira hehhee...

Nad @ MamaZakwan berkata...

@wan nurul hezrina

list kan aje
dptnye ntah ye ntah idak, hehe

Nad @ MamaZakwan berkata...

@Nafisa81

samo la kito! :)

Nad @ MamaZakwan berkata...

@MRS. K

tq dear, muah2!
tu ar, setaon sekali jek, huhu!

Nad @ MamaZakwan berkata...

@Em's Family

puh, puh!
aminnn.. =p

Nad @ MamaZakwan berkata...

@mama tisya

bace mungkin ye
dptnye mungkin idak kot, haha!

Nad @ MamaZakwan berkata...

@♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥

sgt bling2 idea itu!!
rase cam nak tambah dalam list la
haha!

Nad @ MamaZakwan berkata...

@Alycia

aminn, aminn...
tq sahabat! :)

Nad @ MamaZakwan berkata...

@kayyana

aminn, aminn...
tq yana, haha!

Nad @ MamaZakwan berkata...

@Mama Ukail

meh juai murah2 kt kite la aiyu, haha!
hadiahkan utk diri sendrik je
takyah mintak2, haha! =p

Nad @ MamaZakwan berkata...

@lia

btoi2, terasa sgt tua, huhu!
die tetap penin punye..percaya la haha!
lelaki... ^_^

Nad @ MamaZakwan berkata...

@mamalieyna

tu la, sama ngan abah arif n hakeem kn? hehehe
mekaseh kak eina! :)

Nad @ MamaZakwan berkata...

@::NureeN::

2-3k ke harganya?
huhuhu!
takpela, pendam jek la kalu gitu, haha!

Nadiah Sidek berkata...

saya bulan 8 nanti insyaAllah join juga geng 3 siri :D

Nad @ MamaZakwan berkata...

@Nadiah Sidek

oo, sebaya la kite, hheeh
tapi nadiah lamabt lagi ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...