03 April 2012

Roti Canai Sedap | WAJIB TERJAH!


Kalau balik Teluk Intan
Seboleh-bolehnya MamaZN nak ajak PapaZN
Ataupun Atok Zakwan untuk makan
Roti canai kat kedai ni
Taktau la nape
Tapi memang kena dengan selera ;)

Masa balik kampung baru2 ni
Sampai Teluk Intan pukul 8.30 pagi
Dan-dan trus ajak PapaZN pi breakfast kat kedai ni ;)

Kedainya berhadapan dengan Medan Mak Intan
Kat tengah2 pekan
Pagi2 memang ramai la orang kat kedai ni

Mungkin antara sebab
Kenapa MamaZN suka makan roti canai kat sini
Adalah :
1. Bukan mamak yang menebar/masak roti canai ni
Memang pure Melayu tulen :)
2. Sebab penebar/tukang masaknya adalah perempuan! ;)
3. Teh ais dia sedap! :)

Nampak biasa2 je
Tapi sedap!
Makan sekeping rasa dah kenyang sesangat ;)


Kawan2 kalu balik kampung
Selain masakan mak
Ada tak lokasi wajib korang akan terjah
Untuk menjamu selera? ;)

29 comments:

MRS. K berkata...

haha.. selalu beli nasi lemak jek kat kedai area kampung

amaniammar berkata...

sis..

sy tiada kg nak diterjah mmg parent dok kl hihihi...
klu umh FIL pun xda tpt nak singgah...
hb x reti nk berhnti mkn kt ner..
balk2 msti mkn kt umah jgak..
uwaaa....sy suka mkn jg..

Imaan09 berkata...

nasib bek nun di teluk intan.. kalau tidak..hehe

MamaYatie berkata...

mesti kuah & roti dia sedap ni...
lama dah tak makan roti canai...dekat sebulan kot..huhu

Falsya berkata...

sambal tuh serious nmpk sedap..adoii..lapo la plak..dah la tgh ujan nieh..hehe..

eima berkata...

mmg kuah dal melayu lagi besh.....tak dinafikan

Myra Jay berkata...

Roti canai banjir- cheq pun suka :)

lia berkata...

mmg nmpk nyummehhhh...

nad, kalau nak pure melayu, kat area dengkil ada 1.... mmg superb he3

umiliza989 berkata...

kat area mana ye...rajin gak pegi teluk intan...saya orang bidor..

@lfidah @dim berkata...

tak rasa balik kg pun sebab dok dekat dgn mak..hihihi..nampak sedap roti tue..selalunya yang biasa2 tue yang menyelerakan..:D

Nafisa81 berkata...

ada gak...roticanai wak din..kat felda kemelah, segamat...sedap..lembut ajer

mamalieyna berkata...

pompuan eh..mmg menarik tu..

herm...bab mkn takde la nad..takde special plak..huu~

sue zainun berkata...

kalau balik bagan dato mmg akan terjah pasar pagi mkn sup dgn sate atau makan sup kat jeti..hihi

wan nurul hezrina berkata...

wahhh teruja nengok kuahnya..banjir kuah=)baby nayli chantek nampak suci ngan baju putih jer=)

Nad @ MamaZakwan berkata...

@MRS. K

sedal la tu kot ek
asal balik kg jek mesti beli, hehe

Nad @ MamaZakwan berkata...

@amaniammar

masakan mak yg terbaik :)

Nad @ MamaZakwan berkata...

@Imaan09

kalau tidak............ ^_^

Nad @ MamaZakwan berkata...

@MamaYatie

hebatnye dah sebulan tak makan!
saya dlm seminggu mesti ada makan sekali, hehe....

roti die wpun roti kosong tp kenyang ya amat! :)

Nad @ MamaZakwan berkata...

@Falsya

sambal die buat power tu..

Nad @ MamaZakwan berkata...

@eima

btul kan?
tp jarang jumpa...
asek mamaaaaaakk je, huhu!

Nad @ MamaZakwan berkata...

@Myra Jay
cheq suka jugak..
sedap nooo ;)

Nad @ MamaZakwan berkata...

@lia

alemak lia..
area dengkil kt mana plak lokasi kedai nye tu? huhu!
kena terjah ni ;)

Nad @ MamaZakwan berkata...

@umiliza989

ala, kt depan medan mak intan tu
dekat dgn tapak pasar minggu :)

Nad @ MamaZakwan berkata...

@@lfidah @dim

btul, btul..
yang biasa2 tu la yg sedap :)

Nad @ MamaZakwan berkata...

@Nafisa81

wajib pekena ek kak stiap kali balik? hehehe

Nad @ MamaZakwan berkata...

@mamalieyna

takde sbb akak masak2 dah sedap
tak yah cari2 kt luar lagi, hehe

Nad @ MamaZakwan berkata...

@sue zainun

tu la..
org kata sup kt jeti tu sedap
tak penah merasa lagi ni
teringin gak

Nad @ MamaZakwan berkata...

@wan nurul hezrina

suci...
tp cam boboy, huhuhu!

~diAhOntHeblOg~ berkata...

macam penah makan je kt sni..dlu penah gak g teluk intan..membe bwk rasenye sini la tmptnye..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...