16 April 2012

The Regency Tanjung Tuan Resort, PD

Rentetan drpd entry INI dan INI

Maka sampai la kami
Di The Regency Tanjung Tuan Resort, Port Dickson
Alhamdulillah

Sebenarnya
Dah lama Cuti2 Malaysia ni dirancang
Sejak tahun lepas lagi
Tujuan utama
Adalah untuk bercuti dan beramah mesra sesama kawan2 SERATAS
Sambil2 ber BBQ dan steamboat
Sambil2 tu boleh la bertukar2 cerita
Ala2 family day gitu...
Almaklum
Ntah bila la nak kumpul ramai2 camni utk masa2 akan dtg
Kami pun nyaris2 tak pegi atas tuntutan keluarga

Cuti-Cuti Malaysia kali ni adalah ditaja penginapannya
Syukur lagi sekali ;)
Seronok yang berganda2
Dapat jumpa kawan2
Dapat hepikan Zakwan
Walaupun penat tapi tak terasa sangat
Bila tengok semua orang ceria dan gembira

Check-in pukul 2
Kami sampai kul 4ptg
Kawan2 lain ~ Uncle Matdek, Uncle Izi, Anjang, Uncle Zaim n wife
Dah tunggu kat 'rumah apartment' kami
Owh ye,
Kami booked 2 buah rumah apartment
1 untuk mereka2 yang berkeluarga
Dan 1 lagi untuk mereka2 yang bujang



Ni antara mereka2 yang dtg awal
Ada yang tak sampai lagi ni :
Aunty Fizzone n famili
Uncle Sop n famili
Aunty Berry n hubby
Aunty Ida
Aunty Naim


Sangat best! Zakwan adalah org yg paling teruja! :)

Rumah apartment kami ni ada 3 bilik dan 2 bilik air
Memandangkan ada 3 famili yang beranak pinak
Kami dok 1 rumah


Ni pandangan dari pintu masuk
Luas gak la


-Ruang tamu-
Mesti korang perasan sarung sofa yang koyak2 tu ;)
Since ada yang sudi sponsor rumah apartment ni
Takkan nak ckp lebih2 kan?
Janji sofa tu masih boleh diduduki lagi =p


Tu... Mandur dah dtg melawat ;)
Ada disediakan peti ais, microwave, kettle letrik & rice cooker
Ada penyapu n mop jugak
Jadiknye, pandai2 la jaga kebersihan, hehe...


Memandangkan kami 1st family yg sampai
Dapat la amik bilik master bedroom mengadap seaview ;)
Yeay! Haha!


Ni bilik kedua
Simple jek
Ada katil, side table n almari baju


Ni plak bilik ketiga
Sama macam bilik kedua


Ni view dr balkoni rumah apartment kami
Dah nampak pantai dah..
Best giler!
Dengar deruan ombak
Angin sepoi2 bahasa
Pemandangan yg luas saujana memandang
Pergh! Asyiiiiiiiiikkk..!!! ;)



p/s:
Alhamdulillah, keputusan yang tak sia2

26 comments:

Zue AnnaLeeya berkata...

cuti2 aje yer nad...
sonotla zakwan...
nayli pon sonot, asyik jln2 jerk... hehehe

Salina@IbuAqil berkata...

Bestnya nadddddd!!
Jelus akak nih.. ;)

cik Jue Aka Ibu Farisyah berkata...

cuti2 pasti seronok...

lia berkata...

perghhhhh.....

best gler ni nad.... mcm lg best kalau dpt berkubang dlm air pantai tu he3

syawalsimpsons berkata...

untung tu...kikikiki....
dengar deruan ombak..macam ombak rindu pulak..kikikiki

mama tisya berkata...

best la bilik ditaja...even sofa tu camgitu janji leh duduk..hehehe

Nana berkata...

suka stay sini
dah 3x stay sini
tp seme orang yg bayar haha
tumpang je

Mamamya berkata...

seronoknya dapat b'cuti2 m'sia.. :)

p/s; terima kasih yer sudi join 1st GA 'kaudihatiku' good luck... :)

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY berkata...

Wah srnoknya nad,
cantik sgt view dia..

PUANSTOBERI berkata...

TK pnh lagi stay sini. Jrg pun gi PD tu. 2 thn skali ada ler :)

Gieyana berkata...

bestnyer...sure happening gila nie!

mamalieyna berkata...

waaaaaa bestnyer..jeles...bila nak nginap2 hotel cenggini ni..hee~

tak sabar nk tengok zakwan n nayli mandi laut..hee~

Nad @ MamaZakwan berkata...

@Zue AnnaLeeya

alhamdulillah..
seronok kak..
nak ilangkan stress :)

Nad @ MamaZakwan berkata...

@Salina@IbuAqil

akak lagi selalu berjalan kak!
lagi saa jeles, hehe

Nad @ MamaZakwan berkata...

@cik Jue Aka Ibu Farisyah

yup! sangat! :)

Nad @ MamaZakwan berkata...

@lia

sgt best la lia..
tp apakan daya, ku kene jaga nayli, huhu!

Nad @ MamaZakwan berkata...

@syawalsimpsons

hehehe...
tu la pasal..
tp taks empat nak berombak rindu
masing2 jaga anak, haha!

Nad @ MamaZakwan berkata...

@mama tisya

janji takde kuar duit utk penginapan, haha! :)

Nad @ MamaZakwan berkata...

@Nana

best kan?
kite baru 1st time :)

Nad @ MamaZakwan berkata...

@Mamamya

best kak! :)

Nad @ MamaZakwan berkata...

@Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY

best kak..
bleh tahan la view die..
tenang :)

Nad @ MamaZakwan berkata...

@PUANSTOBERI

ek?
ala, akak lg best, pi ober de sea :)

Nad @ MamaZakwan berkata...

@Gieyana

bile dah kumpul reramai, mmg happening giler! :)

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ berkata...

wah sonotnya cuti2...kita dah lama tak bercuti2...nampak sangat selesa la bilik tu...

wan nurul hezrina berkata...

wahhh besar gak tmpt menginap2 syre havocnyer

MRS. K berkata...

Dah penah stay sini jadi urusetia meeting.. huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...