24 April 2012

Pureen WareHouse Sale | BERJAYA?

MamaZN dah siap war-warkan kat SINI
Pastu siap mintak TIPS lagi
Sebagai persediaan dari segi mental dan fizikal
Pada orang yg baru pertama kali nak pegi cam MamaZN ni
(tapi rasenya banyak tang mental kot, hehe)
Zakwan pun MamaZN dah siap2 poskan pada Atok & Nenek
Dari malam tu dok pk2
Berjaya ke tak, berjaya ke tak...


Muka anak yg cam tak caye jek kena ikut pi 'berperang', haha!


Pagi2 sarapan dulu
Pas isi perut, baru gerak ke PJ
Punya la berpusing2 nak cari tempat
Almaklum 1st timer
Dah jumpa tempat, Ya Allah! Sesak!
Blum cari parking lagi tu!
Bila dah jumpa parking, dah get ready nak 'berjuang'
Menapak jugak la kami...

Masa tu dah pukul 10.30pagi
Elok sampai2 depan pintu
Pintu pagar ditutup!
Staff Pureen kata
'Kat dalam dah sesak ya amat! Takleh nak berjalan! Sebab penuh!'
'Kena tunggu dalam clear sket, baru bleh masuk'




MamaZN tengok kat dalam tu mmg penuh pun!
Yang kluar dah abes soping ada la 3-4 kerat jek
Bilanya na tunggu kat dlm tu clear?
Pastu yang kat luar pulak dah macam sardin
(sardin pun ada ruang lagi kt dlm tin tu, huhu!)
Cemane nak merempuh sesak kat dalam tu kalu dah kat luar pun dah sama jek?
Huhu..!

Mula2 Baby Nayli gud girl lagi
Elok je dendiam dalam baby pouch
Sekali sume org cam dah kerumun
Baby Nayli dah rasa panas dan rimas
Mula la meragam!
PapaZN pulak...
Lebih kesiankan anaknya
Berbanding kesiankan istrinya yang tak dpt soping2 ni, huhu!

Atas nasihat dan lebih kepada kata2 arahan incik suami
Balik la kami sebelum 'berjuang' uwaaaa...!!!!
Dengan perasaan kuciwa, ku turuti jua arahan iteww
Kata takmo derhaka kat incik suami

PapaZN bleh cakap
Takpe, lenkali kita datang lagi...
Demi ayang, abang sanggup redah lagi sekali
Tapi tunggu 2-3tahun lagi la
Bila Baby Nayli dah besar
=(


See!
Anak pun pandai!
Suke ye sbb tak jadik bersesak2...



p/s:
frust menonggeng! haha! =p

17 comments:

MrS. F!zA berkata...

baby nayli siap jelir lidah lg kt mama..haha..

nsib kita tk terpk nak p..kalo tk kompom blk dgn perasaan hampa..wuuu

lia berkata...

ha3...

kalau aku pon aku sokong papaZN... x kuasa aku bersendat dlm tu dgn baby Naylia yg bam-bam itu... he3

e!ya berkata...

alahh xdpt msk erk..sure mamazakwan kecewa kan..tp xpe demi keselesaan anak..kat dlm tue lagi panas..tp dlm kul12 gitu tenang skit mybe org dah byk kluar..tp kat area surau n tandas xde sesak sgt buleh laa..restkan diri..ramai dok bersantai jer kat situ..tidokan anak n mcm2 ragam..ingt dpt jumpe mamazakwan jeling2 xde pon..rupenyer dah balik erk..

http://eiyakiesah.blogspot.com/2012/04/penangan-pureen-warehouse.html

Lily@MamaZaraZareef berkata...

huhu..memang sesak amat ye. Xpe next time shoping tpt lain plak k. Tpt yg nayli selesa nk ikut berjuang..^__^

iera berkata...

alaaa...siannye dah meredah tp takleh masuk.huhuhuhu..iera lgsg tak dapat g sane cz hntar baby balik kampung.huhuhu

mama tisya berkata...

ler naper tk tgal skali nayli skali ngan zakwan...mmg tk sesuai bw bb kecik..kena p awl pg..makesure smp kul 7 pg:)

syawalsimpsons berkata...

ala ciannyer..tak pe la bukan rezeki..macam sue jugak la...sebab en asbeen campak kan..mmmm....selama sue G tak penah la lagi sampai ke tunggu nak masuk kan..nampak sangat ramai tu,...

MRS. K berkata...

hahha... pandai baby nayli gelakkan mama die...

kena pi awal la yang..

ummiaqeef berkata...

kalau husband kite mmg xde harapan la nak g tmpt sesak2 camni..mmg x dapek nak g..hehe..

cik Jue Aka Ibu Farisyah berkata...

hahahaha...kalau sesak sangat memang cik jue pun lari balik....

kemma berkata...

haha..nomeiiii nayly..x baekk tauu..kihkih..comelll sangat..xpa nextime coba lagi..

sapphire berkata...

saya pergi hari ahad. baju dah banyak yg tak ada. klu ada baju sahaja la seluar sahaja la.. tp habiskan rm100 :D

mummy_ayu berkata...

tak dapat gie la yer..tgk dr luar jer..memang tak sesuai la bawak baby..tak pe.lain kali ada lagi..

amiey lee berkata...

hahaha lawak plak baca entry nad yang ni..lawakk..
betul nad..kna g awal pagi..dulu emy pegi..hubby tido dlm kete ngan ashraf..sarah ikut ibu g main perang2 kat dlm... pastu yang lain2 smeua g ngan member aja..tak mau dah bawa anak heeeee payahh sgtt..

eima berkata...

slalu nye sblm majlis start kite ke cangak dah kat ctu ... tak pun pi hari terakhir kompom org dah kurang brg pun dah tak dak ...hehehe

mama rifQy berkata...

hehehe..sah!! mmg frust menonggeng la jawabnye..kan>? xpee..lenkali datang lagi ye

Imaan09 berkata...

Pas tny nad aritu duk menimbang2 nk g ke x..last2 g kul4.30ptg..org xramai sgt dh..sbb kaunter pun dh anmounce nk tutup kul6.abes 180 gak..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...