26 April 2012

Port Makan BEST @ PENANG? Any IDEA?

Insya-Allah
Kalu takde aral melintang
Kami nak pi Cuti2 Malaysia lagi! Yeay!
Lokasi pilihan kami
Taiping - Bandar Mendamaikan & Penang - Syoorga Makan2
Pegi 28/4/2012, balik 30/4/2012 (Insya-Allah)
Moga dipermudahkan segalanya... Aminn!

Ni memang misi jalan2 cari makan ;)
So nak mintak pendapat kawan sekalian

Port terbaek nak makan2 kat Penang
Katne ek?
Area tanah besar jek
PapaZN takmo pi pulau, huhu!
Yang pasti Char Kuey Teow Sungai Dua dah memang dlm senarai ;)
Lagi, lagi..?? Ada cadangan?

Insya-Allah kami akan dok kat Summit Hotel
Jejom, sape2 yg nak jumpa, hikhikhik =p

gmbr digoogle


Sebelum pi Penang
Kami stay kat Taiping dulu 1 malam
gmbr digoogle

MamaZN suka pi Taiping
Kalu boleh nak pi tiap2 tahun, hehe
Sangat tenang dan damai
Nak2 kalu kat Taman Tasek Taiping tu
Almaklum, penah jadi warga Taiping kejap masa skool dulu, hehe

Kat Taiping plak
Lebih kepada nak mengimbau kenangan dolu2
Tempat MamaZN bleh jumpa PapaZN (Sekolah SERATAS)
Ecececeh...! =p

Sambil2 tu bawak Zakwan & Baby Nayli pi Zoo Taiping
Pastu jenjalan posing2 kat Taman Tasek
Apa lagi best kat Taiping?
Mi Udang Mak Jah lagi ke?
Emmm... Tunggu kata bos! Hehe...

10 comments:

mama irfan berkata...

try la makan mee udang sg dua....

restoran puncak mutiara, kubang semang....

yong tau fu (sup) kat bagan ajam....

ish banyak la lagi... tu ja yg ingat

mama irfan berkata...

kalu nak makan ketam lak p kat juru....

kalu ingat, saya gtau lagik yer...hehehe

Falsya berkata...

xingat tmpt la nad..taiping try la kuey teow DOLI..pastu singgah ipoh makan nasik vanggey..sedapnyeee..falsya plak terliur..haha..

lia berkata...

aku x tau nama tempat la nad... nnt kau tnya Mr Fallah yer... aku tau mkn jer ha3

Nana berkata...

ntah la tak bape pandai tmpt makan bez ni...

nasi briani beratur pemes
kitaorg ni klw g penang main bedal je makan mana2 sebb seme sedap je haha

ckt sg dua mgm terbaik!

syawalsimpsons berkata...

dah lama sue tak G taiping tu..lagi2 kat tasek tu..sejok je kan kat situ...suke3...

eima berkata...

br nk cadang CKT sg. dua tu .. fav my enpanjang la....

tmpt lain cam biasa2 je la ... aku pun tatau .... kena tanya org penang ni ...tp nureen plak tgh pantang ...a

Cute Mum berkata...

penang??
dah lama tak kesana..
dulu time study kat sana, tak merayau sangat tempat makan yang best..
semuanya ok.. huhu..

amiey lee berkata...

tak dpt bg pendpat la nad..kita pun tak familiar kawasan penang..

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY berkata...

k.eija baru balik dari penang,
tp baru hari ni pulak dapat bw kat blog nad, Nad dah Otw nak pergi bercuti pun..

btol tu makan Char Kuey Tiow Sg 2 semestinya wajib, pastu nnti try la makan dekat Restoran Kapitan International mmg sedap betol Tandoori dia tau, Nasi Beriyani Ayam dia pun guna ayam thandori tau..mmg sedap tp x pasti pulak ada ke x branch Kapitan ni dekat area tanah besar, sbb ari tu makan dekat area pulau..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...