17 April 2012

Port Dickson | Mandi, Mandi... Tido!

^_____^

Sampai2 jek The Regency Tanjung Tuan Resort ni
Zakwan adalah orang yg paling teruja
Bila dia nampak swimming pool & laut!

Petang tu
Lepas solat Asar
Kami pun turun la bawah
Sebab Zakwan dah merengek nak mandi kolam ;)
Sangat ramai budak2!
Huhu..!
Kebetulan masa kami sampai ni ada family day jugak
Mungkin sbb tu ramai budak2 tu


Dari pukul 5 sampai la pukul 6
Tak sudah2 lagi Zakwan ni main kolam
PapaZN dah nak bersiap2 tolong masak2 BBQ dah
Terpaksa la kerah jugak Zakwan naik
MamaZN memang takleh wat ape dah
Dah jadi penjaga tetap Baby Nayli
;(


Elok abes mandi kolam
Kawan2 lain sampai jugak ;)
Aunty Fizzone & family, Aunty Berry & hubby, Aunty Ida, Aunty Naim & Uncle Sop & family
Makin meriah la jawabnye! :)

*****

Esok paginya
Pagi2 lagi Zakwan celik2 mata
Terus ajak PapaZN mandi kat bawah lagi
Zakwan takmo makan sarapan sebab tak sabar2 nak pi mandi
Kali ni PapaZN ajak Zakwan mandi laut plak

Untuk pengetahuan
Sebelum2 ni
Zakwan mmg takut mandi laut
Nak ke gigi pantai pun takut, apatah lagi mandi!
Takut sebab ombak cam kejar dia, huhu!
Pastu dia geli2 pasir pantai tu
Nak jejak pun tak nak!

Tapi kat sini
Mula2 tu dia wat perangai gak la
Takmo pijak pasir
Lama2 dia plak yg lebih2, hehe
Kemain lagi mandi air laut
MamaZN ni makan hati jek tgk dari jauh
Depa mandi bersuka ria, uwaaa...!!

Dok bawah pokok je pun syok jugak
sambil menikmati keindahan alam, hehe
Angin sepoi2 jek
Rasa mengantuk pun ada, haha!



Dah citer pasal Abang Zack,
Mana Baby Nayli..?
PapaZN tak kasik Baby Nayli mandi jugak
Sebab Baby Nayli kecik sangat lagi
Jadiknya
Dia dok menempek kat MamaZN jek la, huhu!
Ksian...


Nak tengok apa Baby Nayli buat
Sepanjang menunggu Abang Zack mandi-manda? ;)




















Abang Zack mandi kolam
Baby Nayli pakat tido sampai meleleh ayaq liur, haha! =D
Mula2 ok lagi
Tapi bila dah lama2
MamaZN terperasan Baby Nayli makin lama makin terlentok
Sekali tgk..... Tido suda, haha!



Masa menanti Abang Zack mandi laut esok paginya pun gitu
Kena angin pantai tu
Sedap gamaknye
Tertido dia atas lengan MamaZN
Ksian dia.... Hehehehe
Tunggu Baby Nayli besar sket ye
Nanti kita mandi sama2 ngan Abang Zack & Papa :)

9 comments:

lia berkata...

aku tgk Nayli tido... rasa mcm aku lak ngantok... nmpk sedap bebenor dia tido tu he3

MamaYatie berkata...

best!! seronok zakwan kan..
yer la..nayli kecik sngt lagi..tunggu 2-3 bulan lagi ek..

Salina@IbuAqil berkata...

AlolololO!!!
Bestnya dia berendam2..
Comelnya Baby Nayli..
X bnyk kerenah dia..

Myra Jay berkata...

Sampai tertido ha, nak join sekali takleh, mesti geram je nengok ha ;)

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ berkata...

baby nayli asyik tido je ek....ngantuk sangat2 tu...geram tengok baby nayli...

mummy_ayu berkata...

pernah gak lepak kat regency tanjung tuan dia..best gak la...

emm...lama giler tak gie laut..windu tu

Falsya berkata...

bestnye gie bercuti-cuti malaysia..comelnye lahai baby nayli tuh..senyap jer.....hehe..

cik Jue Aka Ibu Farisyah berkata...

bestnya nayli tidur.....

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY berkata...

Srnoknya tgk Zakwan puas dapat mandi manda ye..

Baby Nayli pula sedap tido sbb kena angin, angin pantai mmg mendamaikan..:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...