17 April 2012

Port Dickson | BBQ & Steamboat Time! :)

Dah lepas mandi-manda
Sure perut akan terasa lapar ;)
Malam tu
Adalah acara makan2
Ini adalah acara yang paling dinanti2, hehe
Sebabnya ada BBQ dan jugak steamboat

BBQ tu dah start membakar sejak petang (kul 6)
Ada ayam bakar, ada kambing bakar
Bahan mentah dan jugak perapan disediakan oleh Uncle Matdek, Uncle Izi & Anjang
Tempat pembakaran kami yang bawak

Steamboat plak Uncle Sopi & family yang bawak
Siap dgn bahan2 mentah
Dan jugak tempat memasaknya ;)
Memang terbaekk..!

Bukan tu jek
Ada lagi menu2 lain
Ada nasi lemak + bihun goreng + mi goreng
Yang ni Uncle Zaim & wife yang sponsor
Beli kat pasar malam
Pastu ada pulak ayam golek uols!
Yang ni Aunty Ida bawak
Buat sendrik tau, bukan beli, hehe...

Nyum2..!
Adoi, ketat perut! =p
Alhamdulillah...

Dah la penginapan ditaja
Makan2 pun ada tajaan jugak, hehe
Dah malam tu makan macam2
Sarapan pulak Aunty Fizzone & Uncle Emy sponsor
Nasi lemak & roti canai
Air nescafe yang Uncle emy buat mmg sodap! ;)




Memang happening giler!
Cuba bayang kan ek...
Geng bapak2 ada 8 orang
Geng mak2 ada 8 orang
Geng bebudak kecik ada 5 orang
Memang gamat la suasana malam tu! ;)
Tapi BEST!




Sambil2 makan2 tu sambil2 la dok menyembang
Almaklum, bukan selalu jumpa pun
Banyak la cerita yg nak di share ;)
Bila bapak2 sembang2
Mak2 pun bergossip
Pastu blum part sama2 plak bergabung, haha!
Memang la.. Taktau nak kata apa dah
Syok banget! =p
Anak2 pulak bukan tau apa...
Diorg dgn hal masing2 la, hehe



Huhuhu...!
Percutian yang sangat BEST!
Alhamdulillah
Sebab berkesempatan utk habiskan masa bersama kawan2
Dan dalam masa yang sama
Dapat hepi kan Zakwan jugak

Lepas ni ntah bile pulak la ada cuti2 camni lagi
Maybe tahun depan kot, Insya-Allah
Makin lama makin bertambah la ahli majlis ni, hehe

9 comments:

mama tisya berkata...

mmg best la..kumpul rmi2..mkn rmi2 nk2 plak bbq

syawalsimpsons berkata...

mmg happening la..terbaik...la nad

lia berkata...

perghhhh nad... aku membaca ni pon rasa konyang sgt ni haaaa he3

eda_ej berkata...

wahhh.. tengok makanan banyak2 ni memang boleh wat org lain laparrr...

Nida Mohd berkata...

Bestnya BBQ beramai-ramai..meriahkan :)

cik Jue Aka Ibu Farisyah berkata...

best kalau kawan2 sekepala..kawan2 sekolah kita dulu entah mana perginya..semua bawak haluan sendiri...

mamalieyna berkata...

syiooooknye...jeles ni jeles..hehe~

happy mak2, pak2 mn anak2 kan...^_^..meriah suasana~

Unknown berkata...

makanannyer memang terbaek..!!!

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY berkata...

Alhamdullillah..
wah meriah ..mmg best dapat ber BBQ & ber steamboat ramai2 ngan kawan2 pulak tu..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...