20 April 2012

Nak TIPS | Mohon Jasa Baik Kawan2 ;)

Sepertimana entry yang ini

Maka tiba la hari yang ditunggu2 ;)
Esok (21/4/12) & lusa (22/4/12)


MamaZN tau, memang tetiap tahun ada sale ni
MamaZN agak teruja sket la
Sebabnya, kalu jadik pegi
Kira ni 1st time la MamaZN jejak warehouse sale
Giler jakun kan? Hehe...

Ok ok..
Memandangkan MamaZN ni orang baru
Dalam bidang 'terjah2 warehouse sale'
Apa kata kawan2 kasik tips sket kat MamaZN
Terutama pada mereka2 yang pernah dan selalu pegi

Tak kisah la apa jenis tips pun
Moga ia dapat jadik panduan utk MamaZN
Sebelum menempuh 'medan pertempuran' esok, haha!


Sape2 yang pegi jugak, bgtau ek! :)

12 comments:

lieyalatif berkata...

ape yg lieya tau....first jgn bawak anak...lagi2 kalo baby sebab org akan sesak nanti...pastu dah target barang ape nak digrab ....yg pasti sis kene sabar la ngan keramaian umat manusia nanti....n perut mesti kenyang sebab takut mase Q nak bayar panjang berjela heheheeheh...

selamat menerjah ke medan pertempuran esok heehehehe.....

syawalsimpsons berkata...

pada sue yang penah G kan....tetiap tahun la jugak G....tahun ni je tak..sadis...ngan akob...kikiki...
kalo sue jgn bw stroller la..payah...sebab terlalu ramai....pada sue jugak..better G pepagi...pukul 9 am biar terpacak kat situ..senang...tak la bersesak..selaloo sesak waktu tengahari..pada sue jugk..pilih yang mana nak..nak terus amik..tak yah nak tengok2 dolu..sebab sesak N panas kat situ kan...takut baby nayli rimas pulok...amik dolu barangnyer..kalo tak mo..baru tolak tepi...

lia berkata...

aku tukang baca komen jer la nad sbb aku pon x tau gak he3

MRS. K berkata...

penah pegi sekali jerk.. itu pon masa hari keje. pegi dengan laki, anak tak bawak.. huhuuh. so orang kurang meramai la.. make sure dah target nak beli ape so takde la kat sana baru nak pikir..

aanie berkata...

sy penah pegi sekali je....
sy g ptg..org x ramai, tp byk brg dah habis...walaupon ptg, tetap panas..huhuh....

zh-ena berkata...

PERNAH PG RAMAI SGT ORG..BRG2 YG DI JUAL BIASA2 JEA

aLeesYa's Mummy berkata...

brdasarkan xperience mummy la,
1-kena ada target nk beli ape. sbb kt sana mcm2 brangan bb ad, so kdg2 bila dh tgok mcm2 dh hilang klu nk beli ape..xpasal yg xperlu pun akn terbeli.
2- sediakan cash, sbb kalu pakai card xkira debit or credit selalu jer line jd msalah kan frust tetiba time nk byr xde line, cash plak x bawak.
3- jgn bw ank2, sesak, panas kesian kat mereka.
4- dtg awal. senang nk cr parking & kurang sesak..kalu dh tghari pening kepala nanti..hehehe.
hrp ada yg boleh diguna pakai utuk kamu..happy shopping!

Alycia berkata...

alycia suka pergi poney warehouse sales.. mmg giler2 murah wei.. tips yg nk dikongsi, mmg org ramai dan sesak.. kalau bole xpayah bwk anak... pastu, better pergi pagi2 sbb org xramai lg.. lgpun baju bersusun cantik, xde sepah2.. pastu kalau nk memilih bj, jgn pilih kat tempat bj longgok2 tu.. mana yg berkenan pegang dulu, pastu sblm byr baru pilih mana nk.. so, xdelah nnt menangis td dh tgk bj tu, pastu nk g balik kt tmpat tu dh kena rembat huhu..

itu jer kot nk share.. happy shoping ;)

mamalieyna berkata...

last year k,eina g, tp agak lewat, baju2 dh tak byk..borong benda lain jer..

kalau nak g, kena awai..susah parking, better jgn bwk anak kalau ada org bleh jagakan,kalau bwk gak, dukung je pakai bb carrier tu..

kali ni, tak pegi kot, mls nnti nk beratur pnjg time nk membayo...seksa~ huu~

tapi berbaloi2..^_^

Gieyana berkata...

kak g x suka g whse sale..x tau knp..myb x thn bila bsesak2..i suka shopping kt tpt yg sesak..suka tpt yg cool n relax jer...

So suggest x yah bw anak mcm kengkwn lain suggest tue..ksian depa nnt..

mama tisya berkata...

Pernah pegi skali..jgn bw ank cz sesak..kalo p ngan hubby soh die q utk bratur cpt2 ..p awl pg..org rmi akn bratur b4 pintu gate bukak lg..amik bakul lebih dr 1 cz amik je brg yg berkenan time nk byr tu kalo rs nk pilih baru pilih..makesure ketahanan kena kuat cz panas ok..nk2 nad 1st time..slamat terjah..

Lily@MamaZaraZareef berkata...

bukan nad je jakun kite pon jakun sbnrnya..kite ngn hubby spesis malas sket nk pi sale mcm ni sbb takut sesak..nk tinggal anak2 tkde org jaga so mmg tk pegilah..ada sekali jek time peknen dulu pnh try pegi annaku warehouse sales kt klang..pergi berdua ngn zara sbb tk berapa jauh dr umah..tp last2 tk smpai 15minit balik sbb panas n sesak tkde mood nak pilih barang..huhuhuh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...