10 April 2012

Nak Tido Tapi Tak Sedap Hati | Paranoid Kah Saya?

Lately ni kan...
Nak tido mlm mesti rase tak sedap ati
Asyik pikirkan keselamatan umah jek
Berapa kali pi check pintu - dah kunci ke blum?
Berapa kali dok selak tingkap - dah tutup rapat ke idak

Kengkadang tu kalu ada bunyi cam 'ketang!' sket ke
Takpun 'ssrrtt, ssrrtt' ke (macam bunyi berseret)
Kadang2 tu pulak cam nampak2 je lagi bayang2 tgn kt tingkap ke
Terus kejut kan PapaZN
Tapi takde apa pun sebenarnya
Maybe kucing atau bunyi angin kuat tanda nak ujan
Kesian kat PapaZN bangun dlm keadaan terkejut sbb MamaZN kejutkan!

Seriau btul la!
Rasa cam tak selamat
Memang tiap2 malam MamaZN akan mengalami perasaan camni
Tapi idak le kejutkan PapaZN tiap2 malam plak, haha!
Ada yg kena pelangkung karang, kekekeekeke....

Tu la...
Sejak ada cubaan pencuri nak masuk umah (2x okeh!)
Sejak ada stalker yang memandang ke dalam umah
Memang tak tenang jadiknya
Pikirkan keselamatan anak2 dan keluarga setiap masa setiap ketika
Risau wooo..!

Yang pasti
Sebelum tido
MamaZN memang selalu berdoa moga dijauhi segala mara bahaya
Pastu memang tak tinggal la Al-Fatihah+Kursi+3 Qul
Kalu lupa bace maknanye penat sangat la tu, huhu!

Paranoid ke MamaZN ni? Huhu..!



12 comments:

eima berkata...

mmg ptt pun gitu .. sbb dah penah nk jd kan .... dulu ingat pagar rumah ko tu ..

klu aku pun takut ...klu tak ape² kite nk amik brg je tak kisah .. takut diorg kidnap anak2 kite sekali ....

lia berkata...

nad, plz carefull jugak d siang hari... ko bertiga jer dgn Zakuan & Nayli kan...

@lfidah @dim berkata...

saya pun kadang-kadang macam awak.nak2 taman perumahan sy selalu jea dgr org pecah masuk rumah. bila tiap kali dgr kejadian pecah rumah time tuelah sy tak leh nk tido.

Sherwiena Muzzawer berkata...

salam kenal. Sekarang ni macam-macam kes jenayah. kita memang patutpun sentiasa berhati-hati. i pun macam u sentiasa risaukan keselamatan family..

mummy_ayu berkata...

sama la..Ayu lagi la sejak asing bilik nie..memang extra risau kan bebudak nie...tapi kalu dah letih tu..lena ajer...
sebelum tido, lepas solat...memang tak pernah lupa minta doa kat Allah...jauhkan dr perkara2 yg tidak diingini....moga kita semua dilindungiNya..amin

wan nurul hezrina berkata...

mmg takut la nad.kat pjayanie kat p18 nie dengar2 ada org masuk n sembelih kepala siap.takut dgr..skang bukan takut antu dah takut ngan org perangai cam antu.tapi bila tgk2 warga luar yang masuk umahnie..

Cute Mum berkata...

bahaya kan..
bila tinggal bertiga waktu siang jangn lupa kunci pintu..

Falsya berkata...

adoii nad..klau dh penah ade cubaan mcm tuh mmg la jd phobia kan..anyway,please be more careful aight..

eB ezrin berkata...

betol, eB dolo pn fobia gaks...
makner x nyer...
elok jerk ttp lampu dpr, nmpk byg org kat luar tingkap, mau x terkejut?
mak haiiiiiiii...
biler kami letak kaktus keliling tingkap dpr & bilik tidor blakang...
siap pasu jatuh kat bwh tuh... engat sng kucung nk jatuhkan pasu bsr g2?
hmmmmmmmmm...
dh la puntung rokok byk kat bwh pokok dpn umah...
ntah aper la yg drg nk skodeng kan...
risau dgr umah ujung ke pecah 2 kali... mak haiiiiiiiiiii... :(

ADEEYA berkata...

Huhuhu me pun takut. Almaklum lh kes rompak kat sini menjadi2. Me plak jenis tdo ayam so tiap malam dengar mcm2 bunyi. :|

kemma berkata...

seriau nya..apa2pon take care..walaupon dsiang hari.

Lily@MamaZaraZareef berkata...

kalau kite pon fobia gak nad bile dh pernah kna camtuh..act smpai skang kite pon ada fobia sbb 2 taun lepas pernah kena pukau n samun kat umah cousin..takuttttt sgt kejadian camtuh berlaku kat umah sndiri plak..huhu..mmg kena banyak2 tawakallah..plus kena baik2 ngan jiran2 n pak guard so minta tlg diorang tolong tgk2 kan umah sama..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...