12 April 2012

Misi Pencarian BURGER KAW-KAW

Lepas jek Kak Ejan Mamalyna update FB & blog Selasa lepas
Pasal pi makan burger kaw2
Dan-dan la MamaZN pun ajak PapaZN jugak
Teringin bener! =p

Alhamdulillah
Permohonan approved!
Malam tu pas maghrib trus pi Puchong Utama
Lokasi cawangan Burger Kaw-Kaw Wangsa Maju
Naseb baek la esoknya cuti Hari Pertabalan Yang Di-Pertuan Agong
Kalu hari bekerja, konfem PapaZN takmo punye!

Lokasi sebenar adalah di Food Court Lokas Makana
Dari area Putrajaya/Kajang menghala ke Puchong Utama ikut LDP
Masuk ikut jalan nak pi Carrefour Puchong Utama
Straight jek
800m lepas tu nampak la food court ni kat belah kanan
So, masuk kanan dan carilah parking =p


Tempat agak selesa
Ada layar
Ada tmpt duduk berbumbung & terbuka
Ada tmpt budak2 bleh main2
Cumanya, agak panas sket la...
Ksian Baby Nayli, hehe

Ada banyak gerai2 yang jual macam2
Otak2, Tauhu Bakar, Makanan goreng2
Air plak ada 1 station sendrik
Kat sini konsep dia
Sampai2 pi cari tmpt duduk
Dah dapat no. meja
Gi la gerai makan yg korang nak order
Masa order bgtau no meja
Pastu tunggu kat meja
Nanti diorg anta kan pada korang



Tapi wrong timing daaaaaa....!
Esoknya (semalam) cuti
Konfem2 ramai yang amik kesempatan nak pi merasa burger kaw-kaw ni
Saaaaaaangat ramai orang, hokeyyy!!!

PapaZN & Zakwan dah pi beratur kat burger kaw-kaw
Ada la dalam 30minit beratur
Sampai turn PapaZN
Tukang amik order tu dgn penuh ber'hemah' nye bgtau PapaZN
Bang, saya bgtau awal2 ni...
Sebelum abang ni ada lagi 100 burger yang kena disiapkan dulu...
Turn abang mungkin dalam 2-3 jam lagi
Kalau sanggup tunggu abang boleh proceed order

PapaZN pulak
Dah dengar 2-3 jam kene dok setia menunggu
Terus tak jadik order!
100 daging burger!
Maknanya kami yang ke 101 & 102!
Nak tunggu lagi boleh je...
Tapi PapaZN takmo
Kesian kat anak2 katanya, huhu!
Ok la.. Ikutkan sahaja kata ketua ;(

Tapi PapaZN cakap
Takpe...
Insya-Allah, pasni kita takyah pegi hari cuti
Kita pegi hari biasa (hari bekerja) je
Jangan risau
Nanti kita repeat balik misi merasa burger kaw-kaw ni

Ok, ok...
Balik la kami dengan penuh kehampaan
:[
Sampai BSP trus beli burger depan umah
Baru puas hati! Haha!
Janji malam tu dapat makan burger, eekekekekeke! =p

15 comments:

syawalsimpsons berkata...

ALA CIAN TAK DAPAT MAKAN...TAK PE LA NNT G LAGI AWAL...

cik Jue Aka Ibu Farisyah berkata...

jue dah dua kali kecewa tapi dua2 kat wangsa maju..pasni nak terjah sana pulak..

amiey lee berkata...

huhu sedap sgt agaknya beger kawa kaw ni..aduihh tkleh jadi ni..sbelum berlepas ke sabah minggu dpan kna try gak heee

mama tisya berkata...

hah dh 100 burger..mmg lg lmbt la dpt..tp beratur dh 30 minit ek..nasibaik dpt mkn burger kt umh..tkpe nanti ada peluang bole merasa..kak amy pn tk try lg pegi kt wangsamaju tu..hehe

MRS. K berkata...

burger biasa pon sodapppp

lieyalatif berkata...

alahai..sian plak lieya bace....tu le mmg ramai bagi review sedap...lieya pun tingin nak cube nie...tapi tunggu ulser kat mulut ni baik dulu laa...kalo tak, tak feel nak nganga besar2 hahaahahaha

::Mamalyna:: berkata...

nad, takpe... tempat dah tau.. leh terjah bila2 masa... tp jgn hari cuti.. akak yg tak beratur ni tunggu dalam 20 minit...

ahkak geli yang pegi tue, awal 20 minit dari nad, die dapat burger kul 10.30 malam

eima berkata...

o0o ni tak dpt mkn la ni ...ala cian ...

maknanya masuk kot jalan c4 tu la ek .. ke straight 800 meter lagi ..aku slalu gi c4 puchong tak penah plak nampak food court ..ke br je buat ni ... nk cari gak la cam senang je pegi ...

Em's Family berkata...

100 orang *gulp.. ape yang sedap sangat yer.. teringin nak rase, tapi tak sanggup nak berator

Sidratul Muntaha berkata...

hohoh
akak tak tercabar lagi lah nafsu dek kaw2 dan yg sewaktu dgnnya nih sbb mgm boleh buat sendiri..
unless thu2 esok ngidam ke nak mkn sbb ade baby,barulah pergi.
ahhaha

kayyana berkata...

alahai.. dahlah kene tunggu 30 minit pastu kne tunggu lg 2-3jam.. ish ish ish... laku giler burger die.. eh, yana tak pernah g sini pun kak nad.. nk try tp.. sekarang ni tgh takde selera makan. bile dah ade bleh ajak laki p terjah

Nana berkata...

sian nad..
xpe lenkali g awal skit
kedai baru buka tros q
kalau ari keje pon bese panjang juga q
tak tau la bile masa yg xpanjang..

MamaYatie berkata...

100??? fingsan la...sempat gi round putrajaya dulu..hahaa

~diAhOntHeblOg~ berkata...

adoila..ssh benar nk dpt kan..gile gigih org yg beratur tu..huhuh

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY berkata...

glamer betul burger kaw kaw ni kan..
k.eija pun terpengaruh nak mencuba tp mmg Papa ZaquanZiqry x sanggup la nak beratur pnjang..

Adik ipar k.eija sanggup nak tolong orderkan, tp msti x feel pulak kalau mkn bungkus dah sejuk..dah x kaw kaw la pulak nnti..huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...