12 April 2012

IKEA & Lunch Free :)

Ni aktiviti kami semalam! :)

IKEA & IPC

Walaupun cuti nya sehari jek
Tengah2 minggu pulak
Tapi gilerrrrrrrrrrrrrrr ramai org kat Ikea!
Dalam ramai2 tu
Sempat pulak MamaZN jumpa kawan masa sekolah rendah dolu2!
Dekat 18 tahun tu tak jumpa face to face
Jumpa kt Facebook ada la hehe...



Tujuan asal adalah utk mencari grill pan
Dah survey dah masa pi Ikea minggu sebelumnya
(masa ni pegi ngan Atok+Nenek+Aunty Wawa+Uncle Najjib)

Tapi bile dah jenjalan kat market hall tu
Macam2 pulak la barang2 yang dikaut masuk dlm troli hehe
Bile teringat tak lama lagi Baby Nayli dah nak makan solid food
Dan-dan teringat ice cube tray yang comel2 tu, hehe
Dah tu baru teringat bekas letak garam dah pecah
Amik plak bekas yang sesuai 2 bijik - lagi 1 utk bekas serbuk kunyit
Pastu jalan2 lagi
Teramik plak kotak RM4.90
Sebab baru teringat nak cari bekas utk simpan mainan2 Zakwan
Pastu nampak la bekas2 makanan yg 1 set RM15 tu
Dari dulu berminat tapi pikir2 kat umah dah bnyk bekas plastik
Tapi semalam terambik jugak
Dengan alasan, bekas plastik kat umah dah berkurang
Pastu sampai kt tmpt pokok2 hidup
PapaZN plak nak beli pokok2 yg kecik molek tu
Hehehe...


Tujuan asal 1 mende jek yang nak dibeli
Lama2 jadik makin bertambah, haha!
Kalu jalan kat Ikea ni, memang la....
Kena tahan napsu sket
Ni napsu tak terkawal la ni!
Tu yang terkaut macam2 benda, haha!
Ada jek alasan di sebalik barang2 yang diambik tadi kan?
Hikhik =p


Abang Zack buat perangai
Asal dah ngantuk, camtu la dia
Suke wat perangai!
Nak kasik diam, kasik main hp PapaZN
Main la apa2 game yg ada tu
Baru dok dendiam


Baby Nayli jugak good girl
Tidoooooo jek, hehe
Tapi elok sampai kat cashier, die dah terjaga! =p


Balik tu kami singgah umah Aunty Fizzone pulak (member SERATAS)
1st time pi ni, hehe...
Langkah kanan kami
Dapat makan lunch kat umah Aunty Fizzone, sedap!
TQ Aunty Fizzone! :)


Kawan2 buat apa semalam?

12 comments:

mummy_ayu berkata...

memang setuju..kalu gie IKea..plan nak beli satu brg jer..confirm terbeli itu la, ini la...rambang mata..

MRS. K berkata...

buat apa? dah update dah... hhehee

Falsya berkata...

bestnye shopping ikea..aololololo..tomeinye baby nayli...pink lagik..;D

-iLLa- berkata...

x bt pe..dok lepak umah jek sambil menikmati gegaran 5 minit tew..hehee

kayyana berkata...

wah.. bestnye aktiviti kak nad.. produktif gitu.. hehehe.. klu yana g ikea semalam mesti nampak kak nad kan..

Salina@IbuAqil berkata...

Amboi!!!!
Sopin sakan erkkkkkk.. ;)

amiey lee berkata...

heee duk umah aja nad kita...

wahh g ikea.. best2 cuci mata ;p
si bambam tu alahai geramnya pipi dia

mamalieyna berkata...

alaa...tetiba rasa nak ajak en suami g ikea plak hari minggu ni..=P

semalam pagi petang kuar soping..pagi k tesco..ptg bwk FIL ke Mydin subang plak..jln sesaja, seb baik budak kecik ok jer..hehe~

tembam nayli..weeii pipi labuh~

Lily@MamaZaraZareef berkata...

bestnye shopping kat ikea ker..lama giler tak jejak ke ikea..alasan..sane selalu ramai orang..malas nak sesak2..hehehehe..

eB ezrin berkata...

kiranyer byk benda teramik la yer? hik3 ;p

~diAhOntHeblOg~ berkata...

bestkan sopink disitu...hahaha..memang rambang mata memula plan beli lain jd lain..adeh

wan nurul hezrina berkata...

barangan iket mmg chantek2 n unik.yang penting berkualiti=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...