02 April 2012

Big Boss Yang KECIK ;)

Salam & Selamat Hari Isnin! :)

Weekend baru ni kami balik Teluk Intan
Pada mulanya dah set nak balik ari Jumaat
Lepas solat Maghrib

Kami 3 beranak dah siap2 la kat umah
Sekali bila PapaZN balik keje
Dia kata nak pi main futsal dulu, huhu!
Pastu straight away balik kampung lepas main futsal

Maknanya kena la ikut PapaZN pi main dulu
Oh, no no no..!
Nak menjaga 2 org bala tentera
Sementara PapaZN syiok2 main?
Baek la dok umah jek
Bleh gak Baby Nayli tido dgn selesa
Zakwan tgk muvi kegemaran & MamaZN on9
Hehehehe

Akhirnya, kata sepakat diambil
PapaZN pi main futsal, kami dok umah
Esoknya pagi2 lepas Subuh baru bertolak balik kg

MamaZN ksian kat Zakwan jek
Sejak ari Khamis dah dok pegang DVD Cars2 ke hulur ke hilir
Nak bawak balik kampung, nak tgk dgn Atok, katanya

Pukul 6.15pg hari Sabtu kami bertolak balik
Zakwan pun dah takleh tido dah
Sebab excited nak jumpa Atok & Nenek
Asek bertanya jek
'Bila nak sampai, bila nak sampai'

Nak ilangkan rasa bosan Zakwan tu
MamaZN kasik la tgk muvi kt laptop ;)
Senyap sket, haha!


Dengan tak mandinya
Dengan berpyjama lagik
Rilek je tgk Cars
Siap letak tangan kat belakang kepala tak tahan tu, haha!



*****

Zakwan dah seminggu kurang sehat
Ksian sangat2 kat dia
Badannya lemah dan asek mengadu sakit perut
Tak bertenaga sebab tak makan byk
Tapi dalam masa yang sama dia aktif
Tapi kejap je la
Pastu dah terbaring atas lantai

Zakwan nak makan
Macam2 dia mintak
Tapi takleh makan banyak
Bila makan banyak
Mula la dia muntah2 dengan banyak jugak, huhu!
Ksian sangat2

Startnya Zakwan ada demam, tapi sehari jek
Pastu dah tak panas dah badannya
Tapi dia asek ngadu sakit perut jek
Ada sehari tu dia cirit birit
Rasa2nya takde menda pelik pun yang dia makan
Start itu la, mula badan dia lemah

Pegi klinik plak macam hampeh
Doktor tak tanya apa2 pun
Just bagi ubat demam+cirit birit+antibiotik

Nak gak tau apa penyebabnya?
Cemane nak elak?
Nak kasik makan apa biar Zakwan aktif balik?
Ni tak...
PapaZN jek yang bercerita panjang lebar
Doktor asek 'hem, hem, hem'
Pastu 'ok, bleh tggu kat luar'
Ceh!

Moga Zakwan kembali sehat
Aktif tapi Zakwan kurang ceria
Asek nak marah2 jek
Sedih Mama ;(

9 comments:

@e_da berkata...

wawawaaaaah abag zack bebetul big boss ni.. moga masin mulut mama nad.. hihi

Sidratul Muntaha berkata...

Nad..
tu normal
bair ank selalu sakit time muda2 ni eosk dah beso
kurang sakit
and klu sakit dah tak nyusahkan mak bpk
bkn ape
sakit2 budak2 ni generate antibodi
jgn riso
bykkan minum air masak
lepas tu rajin2 bagi mkn oren (vitamin c)
ni akak praktis pada ara
dia jarang demam
*baru pasan
so dah mula praktik ke setot jugak
dan alhamdulillah

♥cikmOt♥ berkata...

irfan kita tak sehat...sob sob

Lily@MamaZaraZareef berkata...

khusyuk btol a zack layan movie ye. Gaya tangan kt blakang yg x tahan tu..heheh..btw, smoga zakwan cpt sihat ye

Ttg kenduri sood,insyallah kami dtg..kawan baik kitorng satu ketika dulu tu.hehehe. Tp x ingat pn yg nad kenal ngn die. Kawan satu course time kt utm eh. Nanti lehla jumpn nad n family kat sana..:-)

zh-ena berkata...

wah seronoknya dpt blk ke kg
atuk dn nenek dpt bersama dgn cucu2nya

MamaYatie berkata...

hik3x..lucu tngk zakwan..mmg cam boss..

alahai ciannya abg zack..mesti ada yg tak kena tur..bg nasi lembik/moi la Nad..mudah hadam since perut dia tak sihat..cpt sembuh yer zakwan!

Myra Jay berkata...

Moga Zakwan cepat sembuh ye sayang, kesian Mama :)

ch@ berkata...

amboi-amboi-amboi, mmg mcm tuan besar abg zack ni. auni suka tidur gaya mcm tu. dlm kereta dia layan pororo je la. sian zakwan. letak minyak kat perut dia la kak, tuam ke.

eima berkata...

sian ny ewawan mmg sedey bila tgk anak2 kite tak sihat...huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...