02 April 2012

Baby Nayli Kena DERA?!!

Apakah?
Bagaimanakah?
Bilakah?
Mengapakah?

Macam2 persoalan kan?
Ya!
MamaZN mengaku!
MamaZN dah men'dera' Baby Nayli, huhu!

Tapi idak la sampai pukul2 Baby Nayli
Takde la sampai cucuh2 puntung rokok
Takde la sampai simbah2 air panas, hehe

MamaZN cuma men'dera' Baby Nayli
Supaya nampak lagi comey, haha!
Baby Nayli terpaksa menurut perintah jek
Sebab dia tak pandai lagi utk say no! =p

Mula2 MamaZN 'dera' Baby Nayli
Untuk pakai dress bunge2 ni
Heheheh...
Saiz dress 9-12mths
Tapi Baby Nayli baru 3mths
MamaZN memang saje jek seksa Baby Nayli kan?
Huhu!
Tapi nampak cam ok jek, hehe

Pastu MamaZN 'dera' Baby Nayli
Untuk duduk atas sofa
Sebab MamaZN nak amik gmbr dia
Hehehhe...
Nampak sangat Baby Nayli tak suka
Siap buat muka lagi tanda protes, haha!

Masa amik gambar kat luar pun sama jugak
Ntah berapa kali pose ntah
Sampaikan Baby Nayli jadik bosan
Dah la panas
Berpeluh Baby Nayli dibuatnya!
Memang suka men'dera' la MamaZN ni, hehe

Dah lepas dengan MamaZN
Dengan Papa nya pulak
Tapi pandai Baby Nayli amik ati ek
Dengan PapaZN tak meragam pun
Elok jek dalam dakapan PapaZN


Mana kami nak pegi ni?
Nanti MamaZN sambung citer ek!

Eh, Zakwan mana? Takde pun...
Memang Zakwan takde
Zakwan takmo ikut kami
Dia nak follow Atok + Nenek pi kenduri kawen

Eksen dia tu!
Kalu balik umah Nenek
Memang Zakwan tak pandang la Mama & Papa nya
Ajak balik umah Atok belah PapaZN pun dia takmo
Nak berkepit dengan Atok & Nenek je
Manja!

32 comments:

Zue AnnaLeeya berkata...

baru nmpk mcm gegirl erk...
dgn scarf atas pale... tomei... hehehe...

tgk nayli pakai dress munge2 gitu, tak sabo lahai nak beli jgk utk beby...
cehhh... mcm konfiden jerk dpt beby girl... hahahah

LYAfrina berkata...

kalo dpt anak girl mmg mcm ni la..nak makeup cantik2... huhu...comel sungguh dress dia

zh-ena berkata...

nampak cumels bila pki headbands

Masya berkata...

alahai comeynya baby girl.... seronokknya klu ade baby girlkan..

syawalsimpsons berkata...

UNTUNG ZAKWAN SUKE BERKEPIT NGAN ATOK N NENEK DIER KAN..KIKIKI

Falsya berkata...

aloh aloh aloh..comel gile okayh baby nayli..geramnye..semangat sgt..;D

bunga_rose berkata...

comella baby nayli.. jeles tau ada baby gurl leh pakaikan cantik2 hihihih

fazilzura berkata...

aduyaiii pipi dia cm pau ... rs nak gigit2 je..

cuteeeee sgt bile tgk bby gurl psl headband cmtuh ...

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ berkata...

kiutnyer baby nayli ber-headband!
nakal mommie.. sakit pinggan nayli tauuu!

kemma berkata...

ya allah geramnye ngn pic no 1 tu..rse nak gigittt

Nana berkata...

Kemain besar baju bb hehe
Tp nampak ok jek...bole pakai lama kan

grosir pakaian murah berkata...

artikel tulisan yang baik,,nice post slam kenal

mamalieyna berkata...

feewwiiiiit..comeinye, anak dara sapa ni, hakeem nak ngurat buleyy?..hehe~

kiut tul..haa..kan dh mcm gegirl tu!

Lily@MamaZaraZareef berkata...

alalala..comelnya nayli ngan dress tuh..cam budak besar jek posing duduk kat sofa.heheheh..tp untunglah die nk pakai headband, beanie hat segala..zara dulu time kecik2 pntang letak benda atas kepala..sume dicabut..die pon org dok kate boboy gak time baby2 dulu..=p

eima berkata...

time ni wawan rasa diri die lebih disayangi bila ngan atok nenek ..klu kt rumah terpaksa berbahagi kasih syg ... comey narr dress nayli tu ...huhu

MamaYatie berkata...

tomei....
ala takper besar sket..selalu akak beli gitu gaks,br dpt pakai lama..kalo ngam2x alamatnya sekali 2 jer pakai

Nad @ MamaZakwan berkata...

@Zue AnnaLeeya

saya pun rase akak dpt gegurl la kak :)

Nad @ MamaZakwan berkata...

@LYAfrina

btul la...kalu dulu tu,
ada nak sedara pompuan buat tak heran jek
skali ada anak pompuan, kemain nak mekap, hehe

Nad @ MamaZakwan berkata...

@zh-ena

tq aunty! :)

Nad @ MamaZakwan berkata...

@Masya

tq aunty! :)
dpt baby boy pun seronok jugak
tp bile dpt sepasang, seronoknye berganda :)

Nad @ MamaZakwan berkata...

@syawalsimpsons

tu la, dah macam cucu kesayangan la pulak, huhu!

Nad @ MamaZakwan berkata...

@Falsya

tq aunty! :)

Nad @ MamaZakwan berkata...

@fazilzura

tq aunty! :)

Nad @ MamaZakwan berkata...

@♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥

tq aunty! :)
tu la, mummy ni suke wat nayli gitu
geram2 sayang! haha!

Nad @ MamaZakwan berkata...

@kemma

geram2 sayang boleh la aunty, hikhik
takmo geram2 marah ^_^

Nad @ MamaZakwan berkata...

@Nana

hahahahh, besar kan?
tp bile dah pakaikan cam ok plak
haha!

Nad @ MamaZakwan berkata...

@grosir pakaian murah

tQ!

Nad @ MamaZakwan berkata...

@mamalieyna

ewah2,mama nye plakk tolong nguratkan , haha!

Nad @ MamaZakwan berkata...

@Lily@MamaZaraZareef

tq aunty! :)

zara cam zakwan
apa saje letak atas kepala mesti tak nak pakai

Nad @ MamaZakwan berkata...

@eima

btul la..
rase cenggitu jugak

Nad @ MamaZakwan berkata...

@MamaYatie

tu la..saya dah terkena dah awal2 dulu
beli ikut umo
skali, langsung takleh pakai
rugi2..

Nad @ MamaZakwan berkata...

@bunga_rose

tq aunty! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...