20 Mac 2012

SEEFOOD | Zakwan Seronok, Papa Jaga Baby, MamaTertido! Haha!

Sebab tak jadik pi tgk kat Jusco AEON Bukit Tinggi
Kami decided nak pi tgk kat Alamanda
Kali ni kami booked tiket awal2
Takmo la walk in lagi cam sblm ni, huhu!


Sampai Alamanda pukul 12.30
Terus jek amik tiket utk show pukul 1ptg
Masa ni cam berlagak jek rasenya, haha! (tak baek sungguh!)
Sebab orang lain dok beratur panjang2
Kami dah trus dapat tiket dah, heheehe

Sebelum tgk wayang
Zakwan dah request nak popcorn
Okeh, kali ni terpaksa beratur!
Beratur kul 12.45 kul 1.15 baru sampai turn kami, huhu!
Giler ramai!
Pastu bleh plak la menahan sakit ati kan
Ada sorang ca ya nun alip ni pi selamba badak potong Q!
Pergh.... Bikin panas jek!
Sabar, sabar...

Masuk2 panggung
Citer dah start 5minit
Seat kami kat blkg skali
Memang amik area situ
Takut2 la kalu Baby Nayli wat hal
Takde la kaco org sekeliling
(yes! naseb baek amik seat blkg2... mmg Nayli wat hal!)


Zakwan la seronok
Layan citer sampai abes
Sambil2 kunyah popcorn
Bila citer dah abes, popcorn penuh kat baju, haha!
Tumpah2 dia makan!!

MamaZN ngan PapaZN plak
Gilir2 dukung Baby Nayli
Takmo duduk, nak berjalan sesaje
Tu yang naseb baek amik seat blkg skali tu, huhu!

Citernya best tak?
Hemmmmm
Bagi pandangan MamaZN sendrik la ek
Secara keseluruhan, OK la.. not bad
Memang cam tak percaya tu hasil kerja anak tempatan
Jalan citer ada masa2 ok, ada masa2nya slow
Tapi banyak mesej yang disampaikan
Contohnya
Erti persahabatan, jaga kebersihan alam sekitar, jgn aniaya binatang
Untuk budak2 cam Zakwan mmg seronok la
Kartun kot, ramai jek budak yg suka
Tapi untuk MamaZN setakat nak menemankan Zakwan bleh la
Sebabnya MamaZN bleh plak terlelap kt dalam tu
Hahahaha!! =p

Anak sape la pulak belakang Zakwan tu... Huhu!


p/s:
Kali kedua tertido masa tgk wayang, haha!
1st time masa dating berdua ngan PapaZN tgk Super Sapien
Giler bosan citer ngarut2 gitu! ;)

15 comments:

lia berkata...

supersapien? kalau aku pon aku tido tahap dengkur tu wakakaaaa

syawalsimpsons berkata...

sue hanya sekali jaa tido kat wayang...tengok harry potter lak tu...

MamaYatie berkata...

akhirnya berjaya gak tengok seefood...kita org jer tak terpergi..hehe

bagus la Nad,asalkan outing jer siap bertema2 bajunya..kita org main belasah jer..hahaaa

MRS. K berkata...

kite pon dah tengok kat alamanda ari sabtu lepas

eima berkata...

fahim tak penah tgk wayang lagi ...keisan sbb apak die mmg tak penah tgk wayang ...hhohoho....

ch@ berkata...

hahahaaa tak sporting btl la mama ni, boleh lak tertidur yerk. kita tak pernah lagi bawa auni tgk wayang. nnt minta abi bawa dia tgk wayang, mesti dia suka, minah tu hantu kartun.

uiks, kakak tu suka kat zakwan kot. hahaaa.

~diAhOntHeblOg~ berkata...

patot PapaZN snap je pic mamaZN tido lam cinema..hahaha

Imaan09 berkata...

wahhh..besnya..
mcm2 komen pasal crita ni..
ada kata bes..
ada kata gila boring..
tp bebudak, kira apa kan..
smua bes bg mereka..
ni kira movie pertama Nayli la kan

Lily@MamaZaraZareef berkata...

bosan sket kan awal2 citer seefood nih..heheheh..weken ni jom tgk the lorax plak..plan nk bwk zara..=p

Mummy Ayu berkata...

nak gak tgk citer tu, tapi tak tgk2 lagi...
wah.baby nayli dah gie tgk wayang dah...

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY berkata...

kak eija pun dh tgk movie seefood ni, tp x sempat lg nk wat n3..hehe

yup citer ni awal2nya slow, dh pertengahan baru dtg kelakarnye sikit..rasanya geng2 ayam tu yg mghidupkan movie ni..

mama rifQy berkata...

alahai nad!! camno leh tertido lak ni! sian zakwan gelak sengsorang..heehhee

Zue AnnaLeeya berkata...

ni pon nak bwk gak anak2 pi tgk...
tp x tau bila la tuh...
klu bwk bdk2 mmg eksaited la diaorg tgk citer gini kan????

*∽ IZAN ∽* berkata...

wah wah wahh! baby nayli dah ke panggungg!!!! advance sungguh keekekek. Mamanya tidur kepenatan tuh.. tapi kalau zakwan seronok ok laa.. memang target audience utk budak2 pun kann

sory la nadd.. mood bloging kadang2 ke lautt. gambar jek hapdett gambar baby ahahaha

mamalieyna berkata...

hahaha..bleh plak tertido ye nad..kena tnya zakwan la best ke idak sbb dia layan full citer tu kan..hehe..dia bleh layan tu, sure la best bg mereka kan..cam arif dl, bwk tgk wyg citer org dewasa, dia asyik nek turun tangga jer..ngee~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...