13 Mac 2012

Orang Tua - Tua Kata...

Orang tua2 kata...
Eh, orang tua2 ke atau orang2 tua?
Ch@, tolong jawab! Hehe
(saje jek kasik homework =p)

MamaZN guna orang tua2
Sebab MamaZN pikir kalu orang2 tua
Bunyik cam orang2an yg kat tengah bendang tu
Hehehehe...
Pandai2 jek!
Okeh, back to the point!

Orang tua2 kata
Jangan main tiup2 perut baby (yg ada kuar bunyik tu)
Nanti...
Baby kembung perut

Orang tua2 kata
Jangan tengok baby dari belah atas kepala nya
Nanti...
Mata baby jadik juling

Orang tua2 kata
Jangan perah kain lampin masa nak sidai (lepas basuh)
Nanti...
Anak2 jadi keras kepala

Orang tua2 kata
Jangan cium tangan anak
Nanti...
Anak2 suka memintak2

Orang tua2 kata
Jangan sikat rambut baby dengan sikat yg jarang2 giginya
Nanti...
Gigi baby pun tumbuhnya jarang2

Orang tua2 kata
Bila baby dah start main air liur
Nanti...
Rambut maknya banyak gugur

^_____^



Orang tua2 la kata...
^_^


11 comments:

mama_umar_maryam berkata...

rasenye yg plg logik yg 'jgn pdg baby dari atas tu' sbb kitre yg org tua nipon klu mate tu ke atas mmg blh poning ;p

Cute Mum berkata...

biasa dgr ayat tue.. tapi tak percaya sangat.. cuma dpn org tua tak buatlah..
daddy suka tiup perut dania, alhamdulillhah dania tak kembung pon.. mengekek gelak adalah.. hihi..

ch@ berkata...

hahaaa, nama i lak naik ni. pd pendapatan saya, org-org tua kak. pasal orang tu boleh jadi sikit atau banyak. kalau tua? tua-tua. boleh kira ke tu ek? kena semak kamus dbp ni.

kita ikut je apa orang2 tua kata ni. mana tahu boleh jadi kebaikan utk diri sendiri. kan-kan-kan. auni selamba je sikat rambut adli dgn sikat. org tua ke tu? hahaaa.

Falsya berkata...

petua2 org2 tua nie ade logiknye kan kalau dipikir betul2..;D

wan nurul hezrina berkata...

hahaha tang perah kain2 den tak taw lak nad..huhu pasnie takmo perah.hikhik..mmg banyak kalau nak ikutkan petua tuh.

wan nurul hezrina berkata...

hahaha tang perah kain2 den tak taw lak nad..huhu pasnie takmo perah.hikhik..mmg banyak kalau nak ikutkan petua tuh.

Nana berkata...

hahah kadang2 xde logik nye
apa yg orang tua kata tu kan
ada la maksud tersirat
di sebalik apa yg org tua2 kata tu

Mummy Ayu berkata...

memang..org tua2..banyak pantang larang nya.
Ayu ikut mana yg termampu & teringat jer..

Fadzillah Kamarudin berkata...

hat last tu yang tak best tu...mau botak pala kalu rambut guguq ari2... =(

Imaan09 berkata...

kite kan Nad..yang terbukti pernah terjadi, mmg percaya la..
tp nk memandang rendah apa org tua kata tu, xbleh jugak.. sbb mereka kan dah makan garam dulu..haha

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY berkata...

mmg ada betolnya ape yg org tua2 kata ni, selagi ianya lojik apa salahnye ikut kan..

tp tu la mmg ada org tua2 ckp/pesan ngan k.eija jgn cium tgn anak..tp ntahla suka sgt cium tgn anak..geram comel..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...