06 Mac 2012

Maafkan Saya... Saya terlupa!

Alkisah nak dijadikan citer...
Minggu lepas kami gi check-up Baby Nayli
PapaZN kata, takmo la makan nasi petang
Nak makan lepas pi check-up baby malam karang
MamaZN pun ok je la
Tapi MamaZN hidangkan jugak mi goreng utk alas perut petang tu
Lauk2 memang dah siap masak dah
Owh ye, petang tu MamaZN masak kari
Request by PapaZN

Bila balik dr check-up Baby Nayli
Dalam kul 9.30 camtu
PapaZN pun ngadu la lapa nasi
MamaZN siap2kan la lauk kari yg dah siap masak tadi
Sekali bila nak amik nasi...........................
Apa jadi?!!!

Gambar terbaru PapaZN & Baby Nayli
Comey sangat!!
Suka gambar ni! :)



MamaZN lupa 'on' rice cooker!

Berendam jek beras tu dari petang tadi rupenya!!
Ya Allah!! Rasa bersalah sangat2 kat PapaZN!!!
Dah la orang tu tengah lapa!
Penyelesaiannya...
PapaZN makan roti cicah kari
Huhu..! Maafkan saya!
Saya terlupa!!
Tapi sedap gak kan bang, hehehehe...
Kenyang pun kenyang ^_~

Nasik masak jugak
Ate, dah terendam jek takkan nak dibiarkan
Kang kembang plak beras tu, huhu!


p/s :
Teringat plak kes lupa si Eima
Orang lepas bersalin anak ke-2 dan seterusnya ni
Memang ada putus urat di mana2 kot ye?
Hikhikhik
MamaZN gurau2 jek ;)

11 comments:

amiey lee berkata...

hhahhahahaha setuju la anad..kita lepas bersalin anak kedua perangai pelupa menjadi2..hahahaha

paling ketara selalu salah letak barang pastu membebel marah hubby cakap dia yg alihkan hahahahhahaa

ADEEYA berkata...

Hehehehe orang tak bersalin pun ada gak terlupa macam tu ;)

eima berkata...

aku mmg lupa skrg ni .. dulu jadual boss utk seminggu ingat skrg ni utk belah ptg tak ingat2 sedangkan tak sampai setengah jam tgk ...huhuhu

mama rifQy berkata...

hahahhaa..kesian lak papaZN.tapi bukan sengaja kan? na pon pernah gak alami bende macam tuh

mamalieyna berkata...

heheh..seb baik ada roti sbg penyelamat, kalau tak, huuu terpaksa tunggu nasi masak =P

byk urat dh putus, tu yg lupa sokmo..hee~

eT berkata...

hehe...penah gak jd camtu..:p

kayyana berkata...

hahahha.. lama btul beras tu berendam ayor.. tak kembang ke kak?

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY berkata...

roti cicah kari mmg sedap pun,
sib baik ada roti ek..

ye la tu kot mmg byk urat kita putus masa nak lahirkan baby..k.eija pun kerap lupa kebelakangan ni..

CaDLyNN berkata...

lin pon penah lupe nk tekan..kene marah dgn adik sbb die dah lapa nk mkn tp nasi tak masak lg..hahahaha

Nadiah Sidek berkata...

orang beranak 2 ada juga la alasannya kalau terlupa. saya dulu masa anak dara lupa tekan on rice cooker :p

Gieyana berkata...

Tp mmg betui ahh..after bsalin tue mmg asyik lupa jer...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...