26 Mac 2012

GOLD COAST MORIB | Sampai Juga Akhirnya! :)

As-Salam & Gud Morning kawan2! :)

Masih dalam mood Cuti2 Malaysia, hehe
Masih terbayang keseronokan berjimba2 kat water park, haha!
Tak sedar diri sungguh mak beranak 2 ni =p

Walaupun 2D1N, Alhamdulillah
Segalanya dipermudahkan
Dan yang penting sume pun hepi
Terutamanya Abang Zack :)
Baby Nayli taktau apa, dia follow jek, hehe


Kami book utk check-in hari Jumaat & check-out hari Sabtu
Sebab dah tau dah
Kalu check-in hari Sabtu, kompem2 ramai org
Tak syok nak bersesak2 kat water park tu, huhu!

Memang amik 2D1N sahaja
Sebab itu syarat PapaZN kalu nak Cuti2 Malaysia awal tahun 2012 ni
Sebab pasni ada lagi plan2 lain
So, follow kan aje la..
Lagipun bukan jauh mana pun, Morib je, hehe...

Disebabkan waktu utk check-in adalah pukul 3ptg
Jadiknya
Kami bertolak dari umah kul 12.30 tgh hari
Elok2 sampai Banting dah pukul 1.30ptg
Dah masuk waktu utk solat Jumaat pun
So, tunggu le kejap PapaZN pi solat

Sementara tunggu tu
Sempat la kami berposing2 dalam kete
Baby Nayli pun syok2 je tido
Pastu bangun, pastu tido balik, hehe
Pastu MamaZN layan Abang Zack baca buku plak
Dalam sejam gak la tunggu PapaZN abes solat ;)

We are in red that day! :)

MamaZN & my charming lil' prince :)


Ni plak lil' princess yang comey ber'dress' :)


Kul 2.30ptg
Kami meneruskan perjalanan, yeay!
Ksian kat Zakwan
Setiap kali berenti kejap asek la bertanya
'Dah sampai hotel ke Papa? Mana hotel ni Papa?'
Tak sabar2, hehe...
Tapi sebenarnya tak sabar nak berendam! =p

Dalam 25minit perjalanan dari Masjid Kampung Sg Lang, Banting
Kami pun sampai, yeeeeehhaaaaa!!! Haha!



Terus pi check-in
Naseb baek la dah booked secara online


Owh ye...
Kawan2 kalu nak book bilik secara online
Bleh la kesini ~ http://www.gcr.com.my

Tapi disebabkan kat website tu
Dia soh bayar guna kad kredit
MamaZN booked kat sini je ~ www.cuti.my
Sebab boleh transfer online banking ;)
Naseb baek takde charge2 tambahan, hehe
Rate masih sama
Dan takde surcharge fee jugak :)

Rate nya pulak
Adalah including :
Breakfast utk 2 orang (Zakwan free)
&
Fee utk masuk water theme park utk 2 orang
(Zakwan kene bayar RM15)


Untuk makan petang & malam
Kami dah siap2 bawak bekal
Pagi2 MamaZN dah bangun masak segala macam
Hehehe
So, kepada Nana
Mintak maaf sbb tak dpt nak survey port terbaik makan seafood
Sori sesangat ek!

Tu dia...
Nasi lemak
Kuih cucur badak
Sardin utk sandwich (roti lupa nak beli awal2, haha!)

Dalam perjalanan ke Gold Coast Morib tu
Sempat la sembang2 ngan PapaZN
Mengimbau kenangan 3 tahun lepas huhu!
Sebelum dok Bandar Saujana Putra
Kami dok Banting
Lalu la depan umah, hehe

Bandar Mahkota, Olak Lempit ;)

Dan jugak sempat la snap signboard
Ke tempat keje PapaZN dolu2, hehe

Kilang Megasteel ^_^


Okeh, pasni kite sambung lagi ek!
Tengok bilik & theme park plak
Ngee~

13 comments:

cik Jue Aka Ibu Farisyah berkata...

cepat2 tak sabar nak tengok nie...

syawalsimpsons berkata...

bestnyer coti2 malaysia kan

Gieyana berkata...

Bestnyerrrr...so teka teki tekuk ritu me x betul lah yer..ekekekek

MRS. K berkata...

cepat sikit update ek.. ngeee~

mama rifQy berkata...

nad!!!!!!!!!!!!!!!!!! kite speechlesss....tak sangka..lepas tgk je entry nad ni..tetibe gatai tangan g book !!!! hahahaa..murah murah ! main tibai book je..ye ke idok ni? 139 je..sehari smalam je laa..bilik+breakfast+tiket theme park..ye ke x ni nad????kompius kite..hahhahaha

Mummy Ayu berkata...

wah..best nya..
ayu tahun nie lum gie holiday mana2 lagi..
PD pun belum.. yg dekat tu..
:-(

Zana Adieyza berkata...

GCMR mmg best!!! zana masa gie cuti kat sana, rasa seronok sgt2!

Wanita Mutalib berkata...

kte dh bodek hubby. nk ke sini pulak untuk short vacay kami lepas melaka hari tu. ihiks ihiks. GCM, we r coming!!!!! :)

thanks MamaZN atas ulasan mengenai GCM yang menarik ni ihiks ihiks.

Imaan09 berkata...

syoknya Nad..serba merah lak tu..tumpang bahagia skali laa utk nad sefamili,hehee.. nad..regenye berapa?

kayyana berkata...

wlupun dekat tp berbaloi kan.. brp ek harga die kak???

Qaseh Suhaida berkata...

sy pun baru je pergi mandi mandi di Morib gold coast water park.

ummiaqeef berkata...

dah pernah pegi theme park kat situ tp x check in pun pasal rase cam dekat jek.. hehe.. mil duk kat dengkil je..dah dekat ngan banting n morib tu..

amiey lee berkata...

nad besttt nyeee...kita dh booking guna voucher deal hari tu..tapi kita booking bilik bulan 6 nnti..skrg takde masa nak g heee..besttt bestttt..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...