21 Mac 2012

BAWA DAKU PERGI | Pernah Hayati Liriknya..?

MamaZN saje2 nak share
Tetibe ter'hayati', tu yang rasa nak kongsi bersama

Penah tak dengar lagu BAWA DAKU PERGI by Kaka feat Zizan?
Selalu kuar kat radio
Lagu nya ok la.. Sedap didengar
Catchy plak tu
Biasa kita main nyanyi jek kan?
Penah teliti lirik lagunya tak?
Kalu kawan2 perasan la...


bawa aku pergi
pacu laju-laju
kita lari dari realiti
bawa aku pergi
pacu laju lagi
malah kita
tak perlu kembali

tengah malam nanti
tolong jangan lupa
jangan mungkir janji
aku dah teruja
sudah cukup lama
aku tunggu saat ini
sejak kali terakhir kau hantar pulang
hidup sungguh sepi

*cam tak sabar2 nakberjimba2 jek... dengan sape tu?*
*nak kuar tgh2 malam*

tolong jangan bilang mama
tolong jangan bilang papa
malah jangan bilang teman karibmu
jangan bilang sesiapa

*sampai tak kasik bagitau kat sesiapa*

oh, buku merah jangan lupa bawa
moga-moga belum tamat tempoh
kali ini kita pergi lebih lama
pergi lebih jauh, ayuh

*buku merah = pasport*
*oo, nak berjimba2 sampai ke oversea ek..*
MamaZN dengar part buku merah ni
Asek teringat buku merah masa preknen jek, hehe

mata dalam kaca, topi berceloreng
sarung tangan hitam, atas muka ada topeng
hanya perlu siul, tidak tekan loceng
hero sudah sampai, cepat terjun dari loteng

*wah ada sign sendrik ni..*

kita terus ke sempadan aku pacu, engkau bonceng
bawa bekal air muka cuci aib bopeng
lari dari kewajipan, tanggungjawab ponteng
lari dari kenyataan, mula kisah dongeng

*nak kawen lari..?*
*lari dr kewajipan & tanggungjawab? bahaya, bahaya..*

tinggalkan dataran, puncak dunia kita duga
tinggal kemewahan cuba cara hidup purba
lari-lari baling bola salji depan gua
sambil cari yeti kita boleh cari (what?)

*nak idup sendrik, tanpa kluarga..?*

Banyak ke arah negatif jek ni, huhu!
Sori ye kawan2
Ni pendapat MamaZN sendrik
Jangan marah2 tau
Saje nak share
Ye la, selama ni kita follow jek nyanyi
Tanpa disedari di sebalik lirik2 tu ada yg tersirat

Nak nyanyi ilangkan stress no hal punya
Tapi jangan follow ikut cam lirik lagu ni dah la ye, hehe
Peace! ^_^v


7 comments:

syawalsimpsons berkata...

YALO BILA DAH BACA BARU TERPERASAN JAA..MMM...

~diAhOntHeblOg~ berkata...

haihhh...zaman skang ni..kdg penyanyi pun xpaham ape die nyanyi kan..cmno? huhuhuu

♥cikmOt♥ berkata...

nad...jom pergi...

Falsya berkata...

mule2 dgr lagu nie pelik jer..tp bile dh lama dgr okayh pulak..pelik2 pun smbl2 tuh hafal gak lirik..hahaha..

btw, nad pemenang GA Contest falsya tau..congrats!!..nnt email kat falsya details nad okayh..nak anto FM..;D

lia berkata...

aku bc tajuk ni aku ingt lagu 'bawalah daku pergi-azean irdawaty' sbb aku suka lagu tu...

rupanyer silap baca daaa he3

amiey lee berkata...

nad itula kecoh pasal lirik lagu nih..tapi kalau baca part yang rap si zizan tu sbenarnye dia perli...

yang pompuan ajak lari..yang rap laki2 dia perli

hehehe tu yg kta baca kat beautiful nara la...

kita ok jek... suka dgr sbb rentak dia best ..

samala dulu kita ingt buku merah buku pregnant tu...hubby smpai cakap lorr buku org ngandung pun nak buat lagu hahahahhahahahaa

Nana berkata...

lagu yang mengajar orang lari rumah hahaha
klw dengar tanpa hayati lirik ok la sedap
tp kalau hayati lirik btol2 rosak akhlak di buatnye hahaaa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...