20 Mac 2012

Atok PLAYAR GIGI Kalau Ber'AKU-KAU'! ;p



Aritu ada komen daripada sis Adeeya
Zakwan cakap saya?
Dan jawapannya ya ~ Zakwan bahasakan dirinya SAYA ;)


Takde sapa ajar
Zakwan ikut kt dalam kartun pebenda ntah kt tv

Mula2 Nenek ajar bahasakan dirinya WAWAN
Tapi tak lekat sangat
Zakwan masih guna saya jugak
Cumanya ni nama timangan Zakwan kalu balik umah Mak @ Nenek
Means, nama panggilan bagi family members utk Zakwan

Bila dah ada Adib, Baby Maira & Baby Nayli
Nenek juga yang kasik nama ABANG ZACK
Kadang2 jek Zakwan bahasakan dirinya Abang Zack
Yang mana,
Bila ada perbualan yang melibatkan Zakwan dan adik2nya itu
Kalu ada perbualan berkenaan Zakwan jek
Memang dia akan bahasakan dirinya saya

Tapi MamaZN tetap panggil Zakwan dengan nama ZAKWAN
Bukan Wawan
Bukan Abang Zack
Emmm kengkadang jek MamaZN guna nama Abang Zack
Kalu MamaZN bawak bersembang
Dengan Adib @ Baby Maira @ Baby Nayli

Ada 1 perbualan antara Zakwan & Uncle Najjib
Masa Zakwan tido umah Aunty Wawa aritu
Ni Aunty Wawa citer...

Zakwan : Uncle Ajib, jom beli menan!
Uncle Najjib : Uncle takde duit la nak beli...
Zakwan : Mana duit kamu..??
Hahahahaha..! Lawak jek Zakwan ni! :p


p/s :
Zakwan penah terlepas cakap
Bahasakan dirinya 'AKU' depan Atok
Kena sergah ngan Atok sebijik!
Cakap lagi aku-aku, Atok playar gigi tu!
Hehehehe
Terdiam Zakwan ;)

Atok Zakwan tak ajar anak2nya utk bahasakan diri ~ AKU
Tu sbb MamaZN tak reti nak sembang2 guna AKU-KAU
Tapi kalu member2 @ kawan2 nak ber'aku-kau' dgn MamaZN
No hal punya! :)

14 comments:

amiey lee berkata...

sarah bahasakan diri dia orang..hahahahya


"orang nak tidola..' orang nak makan la...

kekadang dia bahasakan diri dia kakak...

eima berkata...

comey kan budak bahsa kan diri saya ni...

fahim dulu ayim skrg ni abg ...

tp mama ttp panggey abg ... sbb dah sedap lidah nyebut...

Falsya berkata...

tamau playar gigi abg zack..nnt dh x ensem..hehe..tp mmg pun..bdk2 skang nie bile byk bergaul ngan kawan2 smpkan ngan family2 sendri pun ber'kau-aku'..sama ngan anak buah falsya la..kene jerkah skali ngan falsya terus senyap..hehe..

syawalsimpsons berkata...

kalo nak ber aku kau ni kalo kengkawan dah lama kenai ok la kan...tp kalo wawan ber aku kau tu..alamak mmg kn la ngan atok dier tu..

Salina@IbuAqil berkata...

alolololo!!
comelnya!!
kalo si Aqil dia bahasakan dia tu "AQIL"..
Kalau marah dia sebut penuh "AQIL NAIM"..
"MUHAMMAD" selalu tinggal..

sue zainun berkata...

hehe kalau budak2 bahasakan diri aku cam xberapa sedap lak..kalau org dewasa no hal lah..lebih mesra

mamalieyna berkata...

hikhik...mmg comel bila dia sebut 'kamu'..terbyg2 zakwan ckp tu.. ^_^

arif mmg dgn sesapa pun dia cuma tau bhskan 'ayeh'..(arif)

MrS. F!zA berkata...

oklah tu saya pon tkpe jnji sedap dgr dek org tua2..kalo bahasa diri abg pn sedap jgk..tu yg tgh ajar darwisy bahasakan abg..hehhe

Lily@MamaZaraZareef berkata...

cute jek bahasakan diri saya..kalau zara bahasakan diri die 'Zara' or 'kakak'..tp klu tgh marah2 adik kadang2 kuar pkataan 'kau aku'..huhu.mane ntah belajar..mmg kena tmpar2 manja lah klu mama dengar die sebut macam tuh

Lily@MamaZaraZareef berkata...

cute jek bahasakan diri saya..kalau zara bahasakan diri die 'Zara' or 'kakak'..tp klu tgh marah2 adik kadang2 kuar pkataan 'kau aku'..huhu.mane ntah belajar..mmg kena tmpar2 manja lah klu mama dengar die sebut macam tuh

eB ezrin berkata...

uish grgnyer. takot lar. hu3

ch@ berkata...

comel, saya abg zakwan. masuk skolah nnt perkenalkan diri dpn kwn2. sooo cute.

auni bahasakan diri auni, kadang2 oni, "niii oni" dia selalu introduce herself dpn kakak2. hahaaa.

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY berkata...

sama la k.eija pun panggil nama penuh zaquan bila panggil dia..

tp tu la Zaquan smpai skrg x pandai sebut dgn betul sebutan Zaquan dia tetap bahasakan diri dia Apan..

sejak dh beradik ni kami biasakan diri dia dgn gelaran abg..so selalu la juga dia bahasakan diri dia Abg..

mama rifQy berkata...

tuh la kan? kene psyko sket anak! baru la die rase takut kan? bagus ape...xajar anak dgn perkataan AKU !! comel zakwan ni

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...