02 Mac 2012

ALAMANDA | Ku Kecewa Lagi... Huhu!

Selasa malam aritu pi AEON Bukit Tinggi
Rabu malam plak pi jenjalan kat Alamanda
Hehehe...
Jenjalan saja! Jenjalan carik makan ;)

Dengo citer Alamanda dan kawasan yang sewaktu dengannya
Blackout malam tadi
Hope kawan2 di area2 berkenaan okeh2 saja ye, hehe

Ok, berbalik pada citer MamaZN
Plan asal
Sebenarnya nak kasik kunci umah WangsaMaju kat sepupu PapaZN
Janji nak bagi kat Putrajaya
MamaZN la cadangkan jumpa kat Alamanda
Sebab MamaZN nak bayar hutang kat PapaZN
Nak blanje makan
Sempena wedd anniversary tahun lepas (23Disember)
Ngan anniversary 16Februari aritu

MamaZN ni punya la eksaited
Sebab asek dpt jenjalan jek, hehe
Sanggup tak makan petang
Simpan perut nak makan best2 malam nya

Sampai2 Alamanda
Tempat pertama yang dituju adalah Kenny Rogers
Sebab PapaZN teringin nak makan kat situ
Sekali tgk, takde tempat duduk daaaaa....
Penuh!
Kuciwa di situ, huhu!

Tempat kedua mana lagi kalu bukan Nandos
Sampai2 jek
Staf dia dah kasik tau awal2
Ayam dah abes, tggl burger jek!
Aik, baru pukul 8.30mlm, tapi ayam dah abes!!
Adeyh!! Kuciwa lagiiiiiii..!!!
Kalu burger baek makan kat McD
Lagi sodap!

Perut dah mainkan lagu rock dah ni!
PapaZN kata, takpe2 kita try makan JM Bariani la
MamaZN pun okeh je
Memang MamaZN tau dalam Alamanda tu ada JM Bariani
Tapi taktau belah mana
Punya la mencarik
Siap tepon Aunty Wawa lagi
Tengok2 dah tutup! Buat renovation ke hapa ntah
Adoiyai! Takdok rezki lagi!

Last choice
MamaZN ajak PapaZN pi makan kat Secret Recipe je la
Perut dah berdendang riang ni
Order pun cam orang tak penha makan seminggu
Sekali dapat bil...
Hambik!! RM80!!!
Perghhh..! Memang terkedu gak la, haha!
Pasni memang tak jejak dah Secret Recipe!
PapaZN cakap, baek makan food court
Macam2 choice
Tapi naseb baek tak ke sana
Sebab Aunty Wawa dah habaq mai awai2
Food court tutup untuk renovation jugak!

Memang sedih btul, huhu!
Tak sempat jenjalan window shopping pun
Tengok2 dah pukul 10 dah
Kedai banyak nak tutup, huhu!

Tepek 1 gambo jek
Sebab kuciwa ku tak ilang lagi, haha!


Kids' Fish & Chip yang tak menarik langsung
Tapi sebab Zakwan lapo
Makanya, abes le jugak
Huhu!


p/s :
Tak serik nak pi Alamanda lagi
Tapi dah serik nak pi Secret Recipe, hehe

8 comments:

MRS. K berkata...

JM beriani tu dah lama tutup.. ada restoran lain dah kat tmpt tu.. food court tutup smpai bulan 5 kot utk reno.. klu pi SR slalu makan nasi blackpaper or tomyam kung.. tapi tomyam tu pon dah lama takde..

ibuhebat berkata...

Tapi memang betul la.. secret recipe ni bagi saya over-priced! tapi makanan bukannya special sgt.. saya jarang dah gi SR kecuali kalo nak beli kek.. keciwa punya pasal jugak. hehe

Gieyana berkata...

Siannya..sure penat..leh spoilt mood utk makan gk tue..huhuhu

Salina@IbuAqil berkata...

secret recipe mmg mahal kan..
penah mkn sekali kat sana..
sekali tu jerk..
tp mcm teringin lak nak g lg..
hik3!!!
Happy weekend.. ;)

syawalsimpsons berkata...

alamanda mmg sekarang ni banyak renovate sana sini...sue pon opis belakang alamanda pon jarang2 G alamanda sebab nak makan tak tau nak makan ape..mmmm...

kayyana berkata...

alamanda agak boring bg kami yg bekerja dekat putrajaya ni..hehehehe

Mardhiyyah Ridzuan berkata...

Memang FULL habes kedai2 fastfood situ sebab foodcourt tutup kan. Mar aritu g pun, terpaksa makan kat noodle station, boleh tahan la... Kak, boring2 pu, boleh katakan alamanda always full dengan org pakai baju keje, pakai tag pekerja kerajaan. haha.

Mama Ukail berkata...

mkn ikan bakar lg sedap nad..harga pun xsampai mcm tu..ini conpem tax mahal....kesian2...huhuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...