10 Februari 2012

Rambut Baby Nayli Cepat Tumbuh | Apa Rahsianya?

Kelmarin MamaZN ada upload gambar Baby Nayli yang terbaru
Ada la yang bertanya
MamaZN guna apa bagi rambut Nayli cepat tumbuh
Walaupun Baby Nayli baru jek sebulan lebih umonya
Ada rahsia pape ke...?

Ni Baby Nayli yang terkini

Rahsia?
Takde rahsia apa2 pun...
Tapi MamaZN selalu amalkan sapu dengan baby oil
Tu je...
Taktau la btul ke idak disebabkan baby oil tu
Rambut Baby Nayli tumbuh dgn cepat!

Ni Baby Nayli masa sebulan

Ada jugak MamaZN dengar2 citer
Petua orang2 tua
Kalau nak rambut baby cepat tumbuh dengan lebat
Sapukan kepala baby dengan susu ibu
Bukan la maksudnya macam pakai syampu tu...
Kuantiti cam pakai baby oil la jugak

Ni masa Baby Nayli umo seminggu
Baru lepas cukur rambut

Tapi MamaZN pun tak penah la try pulak guna susu tu, hehe
Sebabnya dah guna baby oil pun dah tumbuh cepat & lebat
Tapi tak tau jugak kan
Kalau2 Baby Nayli ni mmg jenis yang rambut cepat tumbuh
Cam MamaZN jugak, hehe ;)


Baby Nayli lepas sehari lahir ;)

7 comments:

♥cikmOt♥ berkata...

aler...nayli lahir rambut mang dah lebat...so no wonder la rambut cepat tumbuh...

cam iris ni, rambut depa adik beradik mang jenis halus...tumbuh pun lambat...pastu perang...tak itam berkilat...

huhuhu...jeles ok... :p

MRS. K berkata...

dua beradik ni memang jenis rambut lebat kot.. hehehe

eima berkata...

org kate nk kening cantek ... bubuh susu ibu gak ....

Salina@IbuAqil berkata...

Lebat rambutnya dik..
Hitam pekat.. ;)
Happy weekend dear.. ;)

wan nurul hezrina berkata...

mmg lebat!
mesti ikud maknyerlah nie..

ADEEYA berkata...

Hehehe makin bulay baby nayli :D

Lily@MamaZaraZareef berkata...

mmg cepat tol rmbut nayli ni tumbuh..klu zara ngan zareef kompem lambat..smpai skang pon rmbut still nipis lagi..=p

nway, congrats ye nad menang vouvher sunway lagoon tuh..rezeki sungguh..leh pi cuti2 satu family..=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...