21 Februari 2012

Piknik Yang SeKEJAPan, Huhu! ;(

Kejadian berlaku pada weekend yang lepas
Setelah sekian lama tak masak2
MamaZN kembali kelentung kelentang masak2
Semangat ni..! Haha!
Masak mi goreng & cekodok pisang je pun
Sebab misi kami adalah nak berpiknik2 petang weekend yang lepas
Dah lama tak beriadah cenggini
Saje nak bawak Zakwan gumbira2 ;)


Dah sampai Dataran Putrajaya! :)
Siap bentang2 tikar
Siap hidang2 mi goreng & cekodok pisang
Siap bergambar sket2
Suasana pun nyaman jek
Ramai gak orang, tapi port kami takde la seramai kat belah Masjid Putra sana



Baby Nayli pun gud girl jek ;)

Elok MamaZN nak cedok mi goreng utk Zakwan
Tetibe.........................












HUJAN......!
Dan-dan la kelam kabut bawak baby Nayli masuk kete balik
Makanan nanti2
Baby Nayli & Zakwan kene selamat kan dulu
Kalu tak karang, demam la dema, huhu!

Adeyh!
Baru bersemangat nak berpiknik ;(
So, utk tidak menghampakan
Zakwan yang dah bersemangat nak berpiknik tu
Kami berpindah lokasi
Kali ni berbumbung dan agak selesa
Bleh tgk tv, landing2 bagai, hehe
Kat mana?



















Kat umah Aunty Wawa & Uncle Najjib kat Presint 14 ;)
Naseb baik ada umah Aunty Wawa...
Kalu idak,
Kami bawak mi goreng ngan cekodok pisang tu balik umah le jawabnya


Masih dalam mood berpiknik
Walaupun berpiknik kat dalam umah
Kami tetap gunakan pinggan kertas jugak, hehe


Ksian Zakwan...
Dapat main beskal tak sampai 5minit pun, huhu!
Takpe...
Lenkali kita ajak Papa pi piknik2 lagi ek
^_~


p/s:
Kita hanya merancang, Tuhan yang tentukan segalanya...






Jom cuci-cuci mata kat sini :
http://papamamazakwan.blogspot.com

Let go murah2 je...
Mana tau kalau2 ada yang berkenan di hati
^_~

9 comments:

syawalsimpsons berkata...

ala dah datang putrajay...mengapa tak di kabokan kat teman ni..kikikikiki...mana tau leh sekali2 jaa...dah tak jauh tu...presint 14 n presint 16 ni..kikikikiki

lia berkata...

aku siap ckp dgn husband... 'ni kwn org piknik kat dataran pjaya, ujan... cmner la dgn baby dorg' sbb ritu ko update dlm fb kan...

MamaYatie berkata...

alahai..ciannya zakwan...
seronok kan naik beskal kat situ
budak2 ni smp tak nak balik la..

tiba2 dpt minum petang ngan aunty wawa yerk..hehe

mamalieyna berkata...

alahai ciannye..persiapan dh terbaeeek tu..hehe~ takpe ada byk masa lg, nnti bleh pi lg..k.eina nak pujuk2 en suami ke sana gk la..arif tak pernh sampai, lalu ngn kete je ada la..huu~

polkadot gegirl yg kiut !

wan nurul hezrina berkata...

haha piknik kt uma laie best..kamipun selalu g dataran2..tp malam2

mekchu berkata...

ini yg baru dikatakan ku ingatkan panas hingga ke petang ni.. nasibb ada plan B

amboi amboi amboi.. kemain komen kat blog zura.. suruh tarik diri mcm dato'siti.. hahahaha...

sue zainun berkata...

lain kali leh gi lagi..:)

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY berkata...

adeii, hujan ler pulak,
xpe la sempat jgk pose tgh piknik kat dataran putrajaya ..ehehe

Salmi Khairil berkata...

umah aunty wawa, dekat umah saya..
sy pun p14 gak blok b, perasan bentuk rumah tu sama

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...