17 Februari 2012

KESIAN Zakwan... Uwaa! =(

Isk, isk...
Ksian sangat2 kat Zakwan
MamaZN tak sangka Zakwan akan berperasaaan sampai camtu skali

Citernya camni...
Kejadian berlaku minggu lepas

MamaZN cam biasa baringkan Baby Nayli atas tilam
Pastu MamaZN main acah2 skali
Seronok tengok Baby Nayli dah pandai sengih2


Yang Abang Zack plak
Mula2 tengah elok main mainan kete dia
Bleh plak datang dekat dgn Baby Nayli
Kengkunun nak main acah2 skali
Dia pun baring la sebelah Baby Nayli

Tetibe
'Dub!!'
Abang Zack tersalah landing!
Abang Zack pi landing atas kepala Baby Nayli, uwaaa...!
Kuat gak la bunyi nye tu
Tapi yang paling haru
Kuat lagi raungan Baby Nayli sebab sangat sakit kot, huhu!
MamaZN terkejut tgk Baby Nayli nangis sangat kuat tu
Dengan tak semena2 MamaZN 'ter'marah Zakwan
Sebab buat Baby Nayli nangis
Abang Zack plak MamaZN tengok dah terkedu jek
Sebab terkejut jugak tgk Baby Nayli nangis kuat2

Sambil MamaZN pujuk2 Baby Nayli
Tetibe MamaZN tengok Abang Zack dah berair mata
MamaZN tanya la, 'nape Zakwan..?'
Abang Zack tak terkata, tapi tangannya tunjuk2 ke arah Baby Nayli
Pastu Abang Zack cakap, 'maaf Mama, maaf...'
Uwaaa.....!!!!!
Tetibe rasa sangat2 bersalah
Sebab pi marah2 Zakwan tadi
Sedangkan Zakwan bukannya sengaja pun, huhu!
Apa la MamaZN ni ;(
Sebak rasa....

Dah....
Dua2 plak nangis
Kena la MamaZN pujuk dua2 skali
Adeyh, terasa cam nak nangis sama2 jugak je, huhu!
Tapi MamaZN kene kuat!
Kalu tak, bebudak ni lagi lama nangisnya nnt, hehe... :)

Zakwan gelak sampai nmpk anak tekak, hehe


Buah hati pengarang jantung
Syukur.............

18 comments:

Salina@IbuAqil berkata...

Uwaaaaaaaaaaaaaa!!
Akak plak rasa nak nangis..
Kekadang tulah dia kita..
Bila dah termarah..
Sedar blk udah merembeh air mata..
Sedih bila pandang blk muka anak tu..
Kan dear..
TC & happy weekend! ;)

Afida berkata...

aloor....abg Zakwan tak sengaja yer...sweet sgt bila dia minta maaf tu :D

eT berkata...

abg tu syg adik tuh...mesti dia pon rasa bersalah kan...

syawalsimpsons berkata...

cian wawan...takpe..tak sengaja tu...mama dier pon tak sengaja gak....

mummy_ayu berkata...

pernah mengalami situasi mcm nie..memang rasa serba salah..dah lama2 nie..baru leh control sikit..sekarang, kadang2 terbalik..Iris yg buli Ian..he he he..

tq so much..hadiah dah sampai..Ian & Iris suka sangat..nantikan entry dr Ayu.. :-)

Zue AnnaLeeya berkata...

beselah tuh nad...
kdg2 kita termarah anak tak sedar...
yerlah masa nak marah tak terpikir kan????
pastuh baru rasa mcm nyesal kan????
akak pon selalu gitu....
pastuh mulalah rasa nak nangis jgk... huhuhu....

mummy_ayu berkata...

pernah mengalami seituasi mcm nie..memang serba salah dibuatnya..tapi mula2 jer..nanti lama2 ok jer..sekarang terbalik plak, Iris yg selalu buli Ian..he he he..

Nad..tq so much dear..hadiah dah sampai..Ian & Iris suka sangat..nanti Ayu buat entry.. :-)

cik Jue Aka Ibu Farisyah berkata...

alahai kesian zakwan...
sorry mama..abang zack tak sengaja....

eima berkata...

ok la tu pandai mintak maaf ..klu jenis yg tak rasa bersalah buat adek tu ...

lagi la ...huhu

amiey lee berkata...

huaaa nagesss gakkk.....

yela nad betul kekadang bila termarah anak rasa bersalah sgttt

lia berkata...

Zakwan abang yg baik, Alhmdlh...

mamalieyna berkata...

huhuhuu...cian abg zack~ itulah kita tak biasa lg, baru je berexperience ber'anak' dua..selalu je terlepas..termarah yg sulung.. tp sweet n pandai abg zack mintk maaf, good boylah~

nad suri sepenuh masa, mmg kena lebih kuat..kak eina yg baru je merasa dok lelama kt umah, hampir 2 bulan ni, rasa tension n nak nangis je bila tak dpt handle kedua2nya.. mgkn awal lg kan.. pengalaman mematangkan kita..

tcre~

Lily@MamaZaraZareef berkata...

alahaiiii..sayangnye abg zack kat adik ye..tak sengaja buat adik..tp sndiri yg menangis rase bersalah..kalau zara..hmmmmmmm...mama jugaklahhhhh yg kena pujuk adik tuh..kakak muncung kat sebelah sbb takut kena marah jek..=p

papepon, baby nayli dh semakin cheeky..comelllll!!!

wan nurul hezrina berkata...

=)memang nnt akan terjadi banyak lagi perkara2 mcm2=)biasalah.merahpun kdng2 mcm2 gak situasinya

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY berkata...

mmg camtu la nad,
k.eija pun sama w/pun tau abgnya x sengaja buat adik, tp bila dgr yg adiknya nagis sbb sakit, mmg akan buat kita naik darah n marah kat abgnya, pastu bile marah rasa nyesal n kesian kat abgnye pulak..

Cute Mum berkata...

macam2 bila ada 2 anak kan..
camnerlah kami nanti..
dania sekarang dah start bermanja..

Myra Jay berkata...

Alahai siannye baby Nayli, sian jugak kat abg Zack..

Abg Zack tak sengaja la Mama, maaf ye mama, pasni abg Zack akan lebih hati-hati..hehee :)


p/s : Kalau sudi nak minta tolong komen, Like, & G+ kat entry ni ye (Komen kena lebih 7 p.p)
http://denaihati.com/nikon-d90-gadget-impian-mj

mama_umar_maryam berkata...

abang zakwan pndi say sorry..mmg touchingla mane2 ibu pon klu dgr anak say sorry kan :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...