10 Januari 2012

Zakwan Tanya : Siapa Papa&Mama Baby..?

Zakwan suka dapat adik tak?
Suka ke tak ek?
Emmmm....
Masa awal2 Baby Nayli lahir
Zakwan takmo dekat langsung

Pastu Zakwan suka wat perangai
Wat perangai utk amik perhatian Mama & Papa
Kengkadang geram sesangat!
Selalu je kena marah
Bila kena marah, mula la mata Zakwan berair
Zakwan pantang kena tegur!
Nanti dia nanges, huhu!
Geram2 jugak.. Tapi kengkadang tu kesian sesangat!
Mungkin Zakwan dpt rasa yang dia dah kena kongsi kasih sayang
Mungkin la...
Sampaikan 1 masa
Zakwan tanya kat MamaZN
'Siapa Mama & Papa baby ni..?'
Sedih rase bila teringat balik saat2 tu, huhu!


Tapi sekarang ni
Zakwan la yg paling sayang kat Baby Nayli ;)
Dalam sehari ada la 4-5 kali dia nak cium Baby Nayli
Bila Baby Nayli menguap,
1 muka baby Zakwan tolong tutup kan, haha!
Zakwan pun dah rajin amik kan itu dan ini
Senang hati MamaZN ;)

Tapi yang tak berubah lagi.......
Zakwwan tetap wat perangai cam memula Baby Nayli lahir
Grrrrr.....!!!
Sabo je la!



12 comments:

~diAhOntHeblOg~ berkata...

die da tau tu nnt mama asyik belek adik je..hehe..tu yg die wat perangai bg mama n papa die tgk die.. :)) bijak2!!

♥cikmOt♥ berkata...

ada anak kecik dan ada anak yang sedang membesar kadang2 memerlukan tahap kesabaran yang tinggi...

zakwan takmo kongsi kasih ngan nayli...hehehe

ch@ berkata...

ye, kita dah mengalaminyaaaa. peninggg bila kemahuan kakak tak dituruti, lagi2 bila berduet nangis. haru. lama-lama nnt perangai dia ok kakNad. mcm oni dia dah bawa haluan sendiri, smua nak buat sendiri.

mummy_ayu berkata...

biasa la tu jeles..sayang tapi tak biasa kan share2 ..dulu semua org tumpu kat dia jer..
lama2 ok nanti tu..tapi kita lah..sbg parents kena banyak2 sabar..

kayyana berkata...

mula mula tu die mungkin pelik kan knp tetibe ada baby kt rumah die.. pstu mama papa die dok bg perhatian kt baby tu.. mmg kite akan terasa kan MZ... lama2 die pulak yg syg lebih..hehehe.. be a good brother ye zakwan..

Myra Jay berkata...

Diorang walau kecik tapi ada sifat cemburu..
Almaklumlah Zakwan hidup dengan Papa Mama dia bertiga dah lama, dan kini kena berkongsi kasih :)

Gieyana berkata...

Zakwan nk kan perhatian tue..tp nnt lama2 ok la tue..dia mcm x pcaya yg dia dh jd abg..:)

sue zainun berkata...

baru-baru lagi kot..masih blm dapat sesuaikan diri..hehe..lama2 ok lah tu..ntah2 nanti zakwan yang dok asyik nak berkepit ngan adiknya..hihihi

*∽ IZAN ∽* berkata...

Masa DAnish mula2 dapat Dania pun dia tak amek port sangatt.. dengki lagi ngan adik dia ada laa... lagi pun dia pun kecik lagi baru 2 tahun lebihh..

sekarang ni 2-2 dah besar baru tau sayang baby kecik... balik sekolah, pergi sekolah asyik nak cium babyyy jekkk

zakwan tanya sapa mama papa babby.? hik hikk.. syahdu la plakkk.. nanti dah besar sket baru zakwan paham kottt he he he

Salina@IbuAqil berkata...

Alololo sweet picca tu nad.. Abg zack nk membiasakn diri tu.. ;)

amiey lee berkata...

nad samala masa ashraf mula2 lahir dulu smpai berebut nenen tau..sarah pun nak..tapi lama2 dia dh tau itu adik dia..dgn sendirinya ada sifat secure tuk adik dia..kalau org datang nak amik ashraf bukan main marah..siap tutup pintu... skrg ni adeiihh asik gaduhhh aja..

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY berkata...

yup mmg camtu la perasaan anak sulong..selama ni dia jerk yg dapat perhatian, bila ada adik dia rasa tergugat, sama la mcm zaquan dulu, tp hakikatnya diorg mmg sygkan adiknya cuma cr mereka tunjuk syg jerk yg x kena..kadang2 cium adik pun mcm ganas jerk, zaquan skrg ni dh suka asik nak dukong adik dia, kita paham dia nak tunjuk yg dia pndai jaga adik dia, tp kita risau adik dia kecik lg dia pun bdk sgt lg nak angkat2 baby..huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...