03 Januari 2012

::: PELIK Ke Nama NAYLI Ni..? :::

Lambat bersiaran arini, hehe
Almaklum..
Ada masa terluang baru bleh online, huhu!
Sabo jek!

Baru2 ni kami balik kampung
MamaZN nak berurut
Kalu harap kat bandar ni
3 kali berurut kena cas RM500!!!

Takpela, balik la kampung kejap
(walaupun MamaZN baru berpantang 1minggu, huhu! terpaksa!)
Ape salahnya, huhu!
Bleh gak atok, nenek, onyang2, sedara mara
Tengok 'orang baru'
^_^

Tapi tu la
Bila onyang2 tanya siap nama orang baru?
Diorg cam pelik plak bila dgr nama NAYLI
Jarang digunakan kot
Almaklum, orang2 tua
Mungkin dolu2 takde yang guna nama ni kot
Takpela, boleh diterima lagi, hehe

Tapi reaksi sepupu sepapat yg sebaya2 MamaZN plak
Aksi diorg camni ~ 'Wuiyo..!Nayli!!'
Nape ek? Pelik sangat ke?
Bukan nama omputeh pun, hehe...
Tak ketahuan la pulak MamaZN
Bukan MamaZN letak nama Laura ke, Ashley ke..
Tu mmg nak kena terajang la kalu letak nama2 gitu, haha!

MamaZN & PapaZN pilih nama NAYLI AZ ZAHRAA ni
Sebab maksudnya :
NAYLI : Pencapaianku
ZAHRAA : Yang Berseri



Ada kawan PapaZN lagi la lawak, haha!
'Az Zahraa.. mcm nama klinik kat Bangi jek!'
Hehehehe....
Sabo jer la... ;)

p/s :
MamaZN senang jek
Tak suka panggil nama Nayli
Panggil la Zahraa..
Moga lagi berseri2 anak Mama, hikhik =p



38 comments:

.izzatul.hazwani. berkata...

nama nayli sama nan nama ank buah saya . chomelll .. hehehe

MRS. K berkata...

dorang ingat penyanyi nayli furtado kot! ngehngeh..

ch@ berkata...

kita tak pelik sebab kita ada kawan nama naili. so lebih kurang je kan. ejaan je lain. syasya pun berseri-seri, tapiii apakah kita berseri? hahahahaaa. sebab tu kita lebih suka org panggil syasya-erk, interframe pulak.

nayli la best, namanya unik. dia tak pandang kamerala.

Cute Mum berkata...

sedap nama tue.. nayli..
yang az zahraa tue memang sama dengan klinik kat bangi.. hihi..
takperlah.. nanti dah besar boleh kata tue nayli punya klinik.. hehe..
gurau jer mamazn

cik Jue Aka Ibu Farisyah berkata...

tak pelik lah...comel apa..lagipun unik setakap ni baru 2 orang jue jumpa...
1 anak kawan jue sebaya farisyah nombor 2 anak nab lah...

Nad @ MamaZakwan berkata...

@.izzatul.hazwani.

comel ek? harap2 bb nayli pun comel cam anak sedara izzatul la, hehe

Nad @ MamaZakwan berkata...

@MRS. K

tu la pasal...rasenye cenggitu gak kot, haha! :)

Nad @ MamaZakwan berkata...

@ch@

nayli takreti pandang kamera lagik..asek tido jek memanjang, hehe...syasya pun berseri2 gak kan maksudnya?patut la, cha mmg berseri2 pun orangnye, hikhik =p

Nad @ MamaZakwan berkata...

@Cute Mum

btul gak tu cutemum, hehe..mula2 sama nama ngan klinik, mana tau satu hari nnt jadik kenyataan plak ye dak? ada klinik sendrik, hehe...

Lily@MamaZaraZareef berkata...

comelnye nayli!!bg kite x pelik sbb name nayli ni pernah gak masuk dlm list kite time peknenkan zara dulu..:P..then ada kwn opis pn letak name anak die nayli jugak..org2 tua kot x biase dgr name tuh..hehe

yg part nama zara 'azzahra' tu lagilah..ada member siap komen name sebijik ngn kilang kicap kt johor nun..aduhaii..:P

syawalsimpsons berkata...

X PE...PEDULIK SAMA DORANG..DORANG TAK TAU MAKSUD DI SEBALIK NAMA TU..X PE....

AnneRaini berkata...

tahniah mama ZN...

mummy_ayu berkata...

tak pelik la..comel jer..

oo...nak pangil zahraa.ok...geram tgk zahra...nie yg rasa nak baby gak nie...tapi Daddy kata dah cukup..mcm na tu..emm

eB ezrin berkata...

x, itu slh satu namer pilihan eB dulu, tapi cousin dh amek dolo. hu3

Nana berkata...

tak pelik la..
tapi nama tu moden la..
kalau orang tua2 sure dia xpenah dgr nama nayli kan hehe
sedap & maksud bagus

alyyani berkata...

hi nayli! welcome to the world sayang. lambat wish. better later than never rite? tak pelik lah nayli. dah ada kawan2 akak nama anak dia nayli. tp tu lah, yg tua2 pelik la kan. sama macam adel. susah sebut adel sebut lah rihana. heheh.. congrats again nad. :)

M@iRaB@bY berkata...

Salam Nadia..tahniah ye new bun dah kuar dr oven..so cute!!

ummiaqeef berkata...

sedapnye baby tido.. hehe

ytekecik berkata...

tahniah mamazakwan..kite lama tak online.bru blik dr kedh..
Alhmdulillah slmt dh smua.. nama Nayli Az Zahraa tu best la.. tak kisah la nama apa pon y pting ada makne y baik..
Tahniah mamazakwan..n zakwan sekarang dh jd abang long..
Take ye

sapphire berkata...

tak pelik la
nama anak sepupu saya pun Nayli
arissa nayli... :)

anyway,
tahniah kak ! montel nya baby.geram saya tgk :D

Fitri Senin berkata...

saya rasa nama tu cantik

Sidratul Muntaha berkata...

nayli?
nama classsic la
nama org dulu2 jugak
ape da..
pelik ker?
ramai jer anak member staff kat sini ade yg pakai naili,nayly,naylee..
huhuuhh
janji bunyi..
eii..
rasa nak kunyah jer budak comel tu

kekucingkatz berkata...

Nama anak saudara Kekda pun hujung dia Az Zahra..yg adik Az Zahiya..

mamalieyna berkata...

hai bby Nayli..tak pelik sbb selalu je dgr org nama tu..mgkn org kg kot tak biasa dgr..comel dia~ dh besar haa..hee

kak eina pun cadang nak blk kg next week, nak berurut sambil antar mak balik, balik sini kena la berdikari..huu~

apapun selamat berpantang~

@e_da berkata...

nayli syg.. sorry untie lambat intai awak.. comelnya.. sedap pe nama tu.. mereka je jarang dgr kot..

maszmadi berkata...

sweet aper nama naily tu... se sweet orang nyer nanti kan.. hehe

Adyshariz berkata...

yelah..panggil zahra lagi sweet

Nadiah Sidek berkata...

"Az Zahraa.. mcm nama klinik kat Bangi jek". saya bersalinkan safiyyah di az-zahra! hihi..

Alycia berkata...

sedap nama nayli tu... selamat berpantang yer nad.. tahniah sbb dah tambah ahli keluarga baru ;)

kayyana berkata...

tak pelik la nad.. ok je.. sedap ape nama die..nayli... senang nak ingat.. ala biasalah... ms rayyan dulu pun org mcm pelik je kan tp nama tu maknanye elok.. ape yg penting bukan reaksi sedara mara kite atau org.. yg penting makna anak kite tu yg baik baik belaka..

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY berkata...

X pelik la..malahan sedap nama tu..Nayli..yg penting sedap dan ada maksud yg baik :))

nanakimie berkata...

comelnya nayli:) dua2 nama sedapje sis,xpelik pun..hehe

Zue AnnaLeeya berkata...

mgkn org kg tak bese dgr nama nayli tuh...
sbb tuh diaorg pelik kan????

kt area perumahan akak nih pon ader nama klinik az-zahraa.... hehehe....

wan nurul hezrina berkata...

klinik az zahra tuh mmg nurul suka pegi.hoho..pelik gak nama jarang dengar nayli=)tp its beautiful named=)

Nisa Greennnpanda berkata...

xpelik la name Nayli..
coz sdare sy pun gune name tue utk nak die, hehe..

wah, br prasan kak nad dh tukr nickname jd MamaZN lak.. (nmpak benor sy dh lame xsinggah sni..)

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ berkata...

sedap je nama tu, janji nama adaa makna cukup la, sebab makna yang baik adalah doa untuk si anak tu....sedap je nama tu...kita dulu kena perli sebba nama anak panjang sangat...dah trend sekarnag ni nama 3 patah perkataan kan

bonda dadif aka akish berkata...

nayli..same name ngn auntie..

aha...mmg org mcm pelik name nayli tuh....tapi...tak taula ape yg pelik..

=)

Tanpa Nama berkata...

Nama anak sy pun nayli...nama penuh nayli maisarah...tak pelik pun...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...