06 Januari 2012

Nampak TANGAN PENCURI Kat Tingkap!! SERAM+SERIAU+TAKUT!

Pagi ni mood tak berape btul sket
Masih diselubungi rasa seram n seriau n takut!

Kebetulan malam tadi sume pakat nak tido depan tv
Takmo tido dalam bilik
Kebiasaannya
Kul 3-4.30 pagi memang time baby Nayli nak nyusu

Pagi tadi
Elok2 je nak lelap mata lepas dah susukan baby Nayli
MamaZN ternampak TANGAN seseorang
Yang cuba nak memecah masuk ke rumah kami!

MamaZN cepat2 kejutkan PapaZN
Elok lepas kejutkan
Orang tu sempat melarikan diri
Ikut pagar belakang umah yang dipotong!

Perasaan masa nampak tangan tu
Sangat2 la terkejut!!
Sampai sekarang masih berdebar2
Tu baru nampak tangan!
Kalu nampak muka pencuri tu apa la jadik gamaknya kat MamaZN
Masa tu nak menjerit pun tak bleh!
Taktau nape

Tangan orang tu plak
Dah la itam!
Pastu dia cuba nak bukak tingkap tu dgn cara yang sgt la slow motion!!
Eeeyyy...! Meremang bulu tengkuk ni bila mengingatkan balik
Kejadian pagi tadi!!

Tapi yang sangat2 memelikkan lagi
PapaZN dah siap pasang lampu kat belakang umah
Tiap2 malam kami tak lupa pasang
Orang tu masih boleh lagi nak buat keje2 terkutuk ni!
Agaknya lagi senang kot dia nak wat keje
Hampeehhh..!!

Apa2pun
Alhamdulillah kami semua tak apa2
Tapi yang merisaukan MamaZN
Kalau2 orang tu ada hajat nak balas dendam ke..
Ye la kali ni tak dpt masuk
Mana tau pasni dia nak wat lagi
Ya Allah, mintak dijauhkan kami sekeluarga daripada malapetaka...










Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc?

20 comments:

@e_da berkata...

takutnya!. sib baik tak de apa2 nad... ketatkan keselamatan umah lg ya pas ni... buh selak n mangga byk2...

amiey lee berkata...

ya Allah... mcm mana leh gitu...

nad kita suggest nad beli penggera keselamata..alarm ke..sbb umah teres memang senang kna masuk pencuri..atleast ada alarm leh le terkejut kan depa..

lagi satu pegang remote kereta kalau nmpak kelibat gitu..cepat2 bunyikan alarm kereta....

kita ada letak alarm kt umah mak kita yang door stopper alarm..cuba nad cari kat kedai mana tau ada jual....

cuba intai contoh mcm kt link ni
http://dvillahati.blogspot.com/2011/09/hadiah-harijadi-door-stopper-alarm-cara.html

Ely Hasrul berkata...

ya Allah, seb beik tak jadi ape2.. mungkin sbb tu kot tergerak nk tido kt dpn tv.. syukur sume selamat..

skang nih pencuri mmg byk cara, kalu nk masuk umah org tu memcm dorg leh buat.. mintak2 dpt la solution utk elak kejadian tak diingini yek.. aminn

Nigina berkata...

ya allah.... harap semuanya dipermudahkan... seram juga dgr ...

eITA berkata...

salam,,akak duk bndr saujana putra ye? samela saye...rumah saye pun pernah ade org nak try masuk...pagar belakang pun kene koyak..

Zue AnnaLeeya berkata...

haishhh... akak pon seriau dgr....
tu baru nmpak tgn kan????
klu nmpk muka pencuri tuh x taulah....
lg seriau sbb dahla nad dlm pantang....
sib baik dia tak smpat pecah masuk..

cik Jue Aka Ibu Farisyah berkata...

nasib baik tak de apa2..take care nab..lepas ni buat report polis...

kayyana berkata...

nad.. Astaghfirullahalazim.. takutnye nad.. bc citer nad pun dah seram seram nih... jg diri dan baby baik2 nad... yelah.. kite tak tau kalau kalau lepas ni die cube nak masuk lg kan... takut nyer... hati hati nad...

note: kalau pasang lampu lglah die nampak mne pintu mne tingkap.. mne nak msuk tangan..mne nak masuk kaki kan.. eee seramnyer... take care nad..

~diAhOntHeblOg~ berkata...

Ya Allah..syukur xjd ape2..

Falsya berkata...

ya ALLAH..benci betul ngan pencuri yg suke pecah masuk rumah org nieh..penah ade kes sama jd kat my fren..tgn terjulur mcm tuh la ikut tingkap..sekali ayah die libas tangan tuh ngan parang..putus terus tgn tuh..tgn tinggal pencuri kari..tp end up kene tangkap..sebelum die libas my fren n family ngan parang,baik libas die dulu..

lovelywa berkata...

uishh bahye btul eh..rasa2nye dia dah servey dulu kot rumah area situ..hati2 ye..malam tadik pun sy mimpi orang masuk umah..tp apa tandanya eh??

sue zainun berkata...

syukur alhamdulillah xde apa2..bab2 camnie lah yg su seriau nih..ishhh dahle ada moment psl pencurik nih..

Myra Jay berkata...

Adehhh, seram kan bila macam ni, tapi alhamdulillah pencuri tu tak sempat..
Mungkin berkat baby nak menyusu tu..

mamalieyna berkata...

ya Allah..seramnye...harap2 dia serik nak mencuba lagi..haih..benda camni mmg tokleh buat main...hrp2 dia tak berani dtg lg..

eB ezrin berkata...

masyaallah, musim nih tau nad, ko kena hati2 lebih skit, sbb kat tmn kami nih pn, hampir tipa2 minggu ader rumah yg kena pecah. nauzubillah, mtk2 kiter sekeluarga dilindungi . aminnnn

Aini berkata...

kena lagi berhati2 ni...

Aini berkata...

kena lagi berhati2 ni...

- SueN - MrS AzharI berkata...

membe su pun ada yg duk BSP gak...kat sana slalu sgt jadi kejadian camni...sebelah umah dia kene pencuri masuk...ilang duit...umah dia x kene...sbb xdpt...so mybe dia try...mlm tu 4 buah umah pencuri tu try masuk...last2 dpt masuk yg sebelah kawan su punyer umah....mybe sbb bnyk sgt construction kat area BSP tu...so indon2 kan ramai wat umah ctu...hati2 ek!

Nana berkata...

Yaallah nad seriau bca kisah ni sebijik mcm kisal mil lst yr kn plak time tu ktorg blk kg ada org cuba nk msk umh ptg besi tingkap tgl lg 1 besi je nk muat bdn dia seb baik mil bgn nk msk time ru kul 4 pg dia nmpk tgn nk otg besi aduhh fobia rasa

wan nurul hezrina berkata...

skangnie org tak takot antu dah..tkot perompak perangai cam hantu..sib takder aper

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...