19 Januari 2012

BABY COT | Naseb Baik Tak Beli...!

Sebelum Baby Nayli lahir
MamaZN dah berura2 dah nak beli baby cot
Siap survey sana sini
Siap pujuk2 PapaZN soh beli trus jek
Naseb baik PapaZN kata 'tunggu, tunggu..'


Tengok...!!!
Ni la sudahnya..!
Baby cot kat tepi TV tu jadik hiasan a.k.a penyemak keadaan!
Baby Nayli tetap nak landing kat atas toto jek
Takdenya dia nak tido dalam baby cot
Taktau kenapa...
Naseb baik baby cot tu pinjam dari Aunty Yaya
Takde rugi duit membeli, huhu!

Masa kat hospital aritu pun
Baby Nayli takmo tido dalam bekas kaca baby tu
Nak jugak bertempek sebelah MamaZN kat atas katil

MamaZN bukan apa...
Abang Zack ni bukan bleh percaya kan sangat
Main sengsorang pun dah lasak
Takut terlanggar Baby Nayli yang syok tido
Tapi setakat ni OK lagi la..
Abang Zack masih boleh dikawal, hehe...

20 comments:

ch@ berkata...

abi mmg takmo beli babi coat ni, dia kata terus beli katil je senang. rumah tak besar. byk kali gak la oni ni terlanggar aie, so far kita selalu duduk ngan dorang. aie steady je.

MRS. K berkata...

dulu pon beli tapi tak guna pon.. nak jugak anak tido sebelah. huhu

ibuhebat berkata...

Biasalah tu.. baby ni mcm2 ragam.. dia panas kot, tu yg nak tido kat bawah jer..
Salam kenal, jemput ke blog saya http://hebatkan.blogspot.com

♥cikmOt♥ berkata...

akak pun guna playpen...tapi kadang berguna gak tuk buh iris waktu terdesak...tapi banyak jadi hiasan jugak...hehehe

mamalieyna berkata...

tulah nad..kak eina pun rasa nyesal je beli...sbb mmg takmo Hakeem dok dlm tu, dh try...dr lena terus sedar bila letak dlm bbycot tu...skrg mmg landing kt tilam kt depan tv or dok dlm bouncer je, memalam pun tido bouncer kdg2..hu~ apapun nnti2 dh besar sket, kena guna gak bbycot tu, kalau tak rugi beli tu..huu~

mummy_ayu berkata...

memang..tak leh nak agak baby nie..Ian dulu..memang..sampai 2 tahun pun ok jer tido dlm baby cot, tapi Iris..memang tak nak..or maybe girl extra manja...tak kisah la mana2..tapi ok gak tido dekat2..senang nak BF kan?

Nigina berkata...

huhuhu babycoat adam gina dah jual.. ingat nak beli tapi memikirkan nanti mesti tak pakai sgt tu yang malas nak beli tu....

Izan Ishak berkata...

nasib baik tak beli kan... izan pun dulu2 anak2 tido atas toto/tilam kecik je...

miya berkata...

sy pun sedang fikir pasal nk beli babycot ni. tp takut x guna plak nant.huhu..

cik Jue Aka Ibu Farisyah berkata...

sedapnya nayli tidur....

Pretty Ryna berkata...

xper...nti mungkin dia guna kot sbb apa..nti kalau dia dah leh merangkak atau jalan..kena gak masukkan dlm tu..akak pun mcm tu gak...nak pegi toilet ker apa....masukkan dia dlm tu...kang kalau biar kat atas toto abes la dia geledah satu umah...ehehehe

*∽ IZAN ∽* berkata...

ha ha..! baby pun tau tak mo duk dalam baby cot ekkk.... dia nak ruang yg lebih luas & berangin kott..

K.Izan neneknya belikan masa Danish dulu..memang turun temurun le pakai. Masa Dania dulu yg naik baby cot bukan baby... Abang nyer adeh adehhhh!!!

Ardini Humaira berkata...

lagipun letak baby dalam baby cot susah nak angkat letak baby kan :D hehe

Alycia berkata...

rsnya baby coat ni kurang diperlukan oleh baby.. mak pak jer yg beria-ia hehe.. time adam dulu pun xbeli..

Mardhiyyah Ridzuan berkata...

Haha... Rasenye mmg sume baby suke tido atas toto jek. Yela kot. comel...

♥ Elin ♥ berkata...

batul tuh!!!! elin pun pinjam dgn kakak ipar..setakat 7 bulan jer..dan pandai merangkak mmg x hingin dia nak duduk dlm tuh :)

~diAhOntHeblOg~ berkata...

i rase terkongkong la mama...paham x? i suke golek2 ngn bebas nye...heheheh

mamasuri berkata...

mmg baby cot sy tak beli utk pregnant no 2 ni..coz yang kakaknyer still elok..lagipun pakai tak sampai setahun pun..bebudak ni mmg suka dok atas toto..diorang rasa tak rimas...lapang jer...

Imaan09 berkata...

ye..ini laa antara dilema nk beli barang kan? xpasti akan d guna ka x.. tambah klu y mahal beratus2..

MamaYatie berkata...

panas kot nad..akak letak dekat ngan kipas...anak2 akak mau duduk kalo time dia tido..time jaga mmg menjerit ler sbb tak nampak org.hahaaa...tapi akak biasakan juga depa duduk, riso nak tinggal bawah time kita ke bilik termenung/ masak..kang si kakak usik adiknya..huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...