30 Disember 2011

| Baby NAYLI @ Hari Ke-5 |

Assalamualaikum kawan2!!!
^_^
Rindu banget sama kalian, haha!
Rindu nak jenjalan blog korang
Tapi disebabkan kekangan masa
Blog sendrik pun tak berupdate, huhu!

Ni pun tengah curi2 masa sket
Sekarang ni MamaZN bersiaran dr Teluk Intan
Hajatnya nak berpantang kat sini
Tapi bila memikirkan hal2 lain
Terus tak jadik
MamaZN buat keputusan nak berpantang kat umah sendrik je
Insya-Allah, bleh kot...
=P

So, balik kampung kali ni just utk berurut je la..
Sambil2 tu bleh la sedara mara & sepupu sepapat
Datang melawat Baby Nayli
Dan Baby Nayli gi melawat atok, nenek & onyang
;)

Hari ni Baby Nayli genap 5 hari
Tali pusat pun dah cabut dah!
Cepat btul!
Kalu Abang Zack dulu
Kena tunggu 2 mggu baru cabut, huhu!

MamaZN nak ucap TAHNIAH! kat Mamalieyna & famili
Sebab baru menerima kehadiran orang baru
Mamalieyna selamat bersalin 28/12/2011 aritu
Selang 3 ari jek ngan Baby Nayli ^_^
Abang Long Arif dapat adek laki la, hehe..
Best, best..!
Mamalieyna dah ada 2 hero ;)


Di kesempatan ni jugak
MamaZN & famili nak ucapkan Selamat Tahun Baru 2012
Kat sume kengkawan
Diam tak diam, pejam celik pejam celik je kan?
Lagi 2 hari 2012 akan menyusul
Moga hidup kita semua akan lebih diberkati dan dimurahkan rezki
^___~

Alemak....
Baby Nayli dah jaga....!!!!
Ok la, selamat berhujung minggu sume! ;)


p/s :
Banyak giler menda nak citer ni, huhu..!!



Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc?

27 Disember 2011

::: ...MEMPERKENALKAN...^_^ :::

Buah hati pengarang jantung kami yang ke-2
^_~


NAYLI AZ ZAHRAA
25/12/2011
12.15pagi
3.24kg
Hospital Serdang




Sejibik muka Abang Zack ;)
Almaklum, acuan yang sama, hehe...

Pasni MamaZN bz berpantang
Bz nak kendalikan baby kecik
Bz nak kendalikan 2 orang anak!
Bz segala2nya..
Amik masa nak tukar tune, hehe...

Apa2pun,
MamaZN tetap akan online gak kot
Mana tahan tak online lelama, huhu!
^_^



p/s :
Nama baru : MamaZN ~ MamaZakwan&Nayli
Hehehehe

23 Disember 2011

MAAFKAN MamaZakwan & DOAKAN Yang Terbaik Ya!

~sticky post until 23rd Dec 2011~

Mode:

Tak menentu saat ini
Selalu jek rasa riso
Riso tak sempat nak mintak maaf kat sume orang
Riso nak bersalin nnt
Riso kan Zakwan jugak...
Almaklum tak penah berpisah lama2, huhu!

Arini dah 30 November 2011
Arini jugak MamaZakwan dah genap 37minggu peknen
Esok dah masuk Disember
(cepat jek masa berlalu)

Mengikut due date yang doktor bagi
MamaZakwan dijangka bersalin pada 23 Disember 2011
Maknanya, ada lagi 23 hari
(dupdapdupdap..!)

Tapi kita hanya merancang...
Tuhan yang menentukan segala-galanya
Nape MamaZakwan cakap gitu?
Ye la, mmg la tarikh jangkaan bersalin lagi 23 hari
Tapi macam2 bleh jadik
Mana tau tercepat lagi dr tarikh asal ke
(dupdapdupdap makin lajuuuu..!!)
Takpun terlambat lagi ke...
(zakwan dulu lambat 3 ari ~ 40minggu, 3 hari)


Di kesempatan ini
Dengan rasa rendah hatinya
MamaZakwan nak mintak ampun dan maaf
Dari hujung rambut hingga hujung kaki
Andaikata
Terkasar bahasa, tersalah tutur kata, terguris kan hati kengkawan
Sepanjang MamaZakwan menulis kat SuperHero Mama ni
Ataupun masa meng'komen' kat blog kengkawan
Maaf kan MamaZakwan ye

Thanks jugak sbb sudi berkawan ngan MamaZakwan ;)

Doakan MamaZakwan ye
Moga2 kami selamat menempuh saat2 kelahiran nnt
Dan semuanya berjalan dengan lancar, Insya-Allah



Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc?

22 Disember 2011

221206~221211 | 5th WEDDING Anniversary

Selamat Menyambut Ulangtahun Perkahwinan
Yang ke-5!
^_^


Moga kita sabar menempuh segala dugaan dalam berumahtangga
Moga terus dilimpahkan rezeki dan keberkatan dalam perkahwinan
Moga saling menyayangi dan bertolak ansur sesama kita
Moga terus berbahagia hingga ke dalam syurga...

221206 - Majlis Nikah

231206 - Resepsi

241206 - Majlis Bertandang


Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku
Tuhan aku tahu banyak dosa ku
Hanya ingat Kamu kala duka ku
Namun hanya Kamu yang mampu membuka
Pintu hatinya untuk cintaku...



Abang,
Takde hadiah @ plan celebrate kat mana2 utk tahun ni
Sori sesangat, bang...
Ayang tengah nak cari ketenangan
Sebelum bertarung nyawa utk melahirkan cahaya mata ke-2 kita
Baby ni nantilah hadiah perkahwinan kita
Yang paling bermakna utk tahun ni
;)

21 Disember 2011

Papa Dia Ada SMARTPHONE...Papa Zakwan??

PapaZakwan nan ado, huhu!
So, Zakwan tengok je la...

Kawan Zakwan (Aleya Sofea) yang sangat terer godek2 hp papanya ;)


Adoiyai bebudak sekarang...
Kalu kasik gadget2 camni
Diorg lagi terer dari mak paknya, huhu!

Zakwan..?
Takpela....
Zakwan tgk je la kawan2 lain guna
Mak pak Zakwan ni tak mampu nak kasik, huhu!
Tunggu la kalu MamaZakwan ada dpt free menang contest ke, hehe....

Wordless Wednesday [2] : Koleksi FM Bertambah :)

Dapat tambah koleksi lagi ;)
Best, best
Saaaaaaangat suka!


Dapat keychain Johor skali
Atas kemenangan main teka2 kat blog Amiey Lee

TQ Amiey! :)


Wordless Wednesday [1] : Zakwan Pun NAK JUGAK... ^_^



Sebab takmo Zakwan jeles2 kat baby
Nenek Zakwan buatkan jugak tilam kecik cam baby punye
Khas utk Zakwan
Suka bebeno la dia...!

TQ Nenek! :)


20 Disember 2011

GENG BAS SEKOLAH | Lepak2, Makan2, Borak2 | TERBAEEKKK...

Yeay!!
Geng Bas Sekolah berkumpul lagi!
Seronok dapat join sessi lepak2, makan2, borak2 ni
Almaklum, kang pas bersalin tak dpt join utk 2 bulan!
(Kalu ada sessi kumpul2 lagi la..)


Jumaat lepas
Kami pi Puncak Jalil
Umah Mr. & Mrs Naim
(kebetulan ~ laki bini pun nama Naim =P)

Ada sessi makan2 lagi
Macam bulan lepas
http://zakwan-afif-najmi.blogspot.com/2011/11/makan2-lepak2-borak2-terbaeeekkkkk.html
Tapi kali ni sempena menyambut kepulangan member kitorg
Yang balik ke Semenanjung

Beliau adalah......
Restaurant Manager
Nasi Lemak Antarabangsa Cawangan KK Sabah
Incik Izi! :)
(Penah masuk paper, tau! =p)

MamaZakwan lepak2 saja... Tak larat! ;)

Tu dia incik Izi (sebelah baju kaler merah depan PapaZakwan)

Tuan umah somi istri nun di ujung sana ^_^

Lepak2... ;)


Sonok kumpul2 camni
Macam2 citer leh kongsi
Ada yang nak berenti keje
Ada yang dah nak kawen
Ada yang baru bertunang...

Walaupun ada FB
Tapi jumpa depan2 camni lagi syok
Baru tau perKEMBANGan masing2, haha!

Korang memang da best la!
^_^
Hope persahabatan sampai bila2...


Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc?

FREE Playground! :)

Memang menyelamatkan duit mak pak, hehe

Biasa...
Kalu gi shopping mall
Kebanyakan playgroundnya berbayar kan?
Ada yang 1jam-RM3 @ RM5
Ada plak tu yang kena guna token utk main mainan2


Naseb baek la kat Giant Putra Heights ni
Playgroundnya free ;)
Selalu pun bawak Zakwan main kat sini jek
MamaZakwan bleh pi soping2 dalam Giant Hypermarket tu
PapaZakwan plak temankan Zakwan main kat sini

Sini je la pun paling dekat nak pi
Almaklum, sekarang ni petang2 asek ujan jek
At least, takde la Zakwan boring sbb dok umah jek

Tengok PapaZakwan dok kat ujung tu
Muke boring jek menunggu, haha! ;)

Janji Zakwan hepi ^_^

Masih pagi2 lagi bleh la Zakwan main2 camni
Sebab tak ramai budak lagi
Cuba kalu dah petang2 @ malam
Dan ramai budak
Takdenya Zakwan nak main...
Dia bukan suka kalu tempat yg ramai2 orang

RISAU! | Boleh Ke PapaZakwan URUSKAN?

Sekarang ni MamaZakwan dok risau jek
Pasal hal nak urus rumahtangga
Sepanjang MamaZakwan berpantang

MamaZakwan tak kesah nak bagi PapaZakwan uruskan hal2
Cam sidai baju, sapu sampah, basuh baju, basuh pinggan

Tapi........................
Ada 1 aktiviti harian yang paling MamaZakwan risau
Nak bagi PapaZakwan buat, huhu!
~ LIPAT KAIN ~

Bukan setakat baju2 baby jek
Baju2 kami laki bini & jugak baju Zakwan skali, huhu!

Almaklum
Selama ni MamaZakwan yang buat sendrik
Memang MamaZakwan tak kasik PapaZakwan tolong
PapaZakwan pun tau perangai MamaZakwan yang 1 ni
(sbnrnya, dia lagi suka, huhu!)
Sebab apa?
Sebab MamaZakwan tak suka kalu cara lipatan tu
Lain dari yang cara MamaZakwan lipat
Memang MamaZakwan akan lipat semula kalu lain macam jek rupanya, huhu!



Adeyh!
Nampak gayanya...
Kena pejam mata jek la kalu camni, huhu!
Redho sahaja........... ^_^



Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc?

19 Disember 2011

Nak PHOTOSHOOT FREE Tak..?

Kawan sekalian...
Takmo SESSI PHOTOSHOOT FREE ka...?
Meh la sesame join GA ni
Mana tau ada rezki kengkawan
^__~


Nak join tak? Jejom la..!
Klik kat banner atas ni ;)


Alycia tengah wat Mega Giveaway ni
Rugi tak join!
Mana tau ada rezki menang PS ;)

Cepat2 join!
Sebab tarikh tutupnya : ikut suka Alycia nak tutup bila2 ^_^



Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc?

Movie Mania LUCKY WINNERS! Yeay! ;)

Awal bulan aritu dah daftar kat FB Dutch Lady
Amik tarikh 18/12/11 (semalam) nak tgk kat AEON Bukit Tinggi
http://zakwan-afif-najmi.blogspot.com/2011/11/dutch-lady-kasi-tiket-free-cepat2.html

Ari Sabtu baru2 ni
Dapat surat dari Dutch Lady
Yang MamaZakwan terpilih utk sama2 tgk Alvin & The Chipmunk tu




Punya la semangat MamaZakwan nak bawak Zakwan pi tgk tv besar
Alih2........
Tak jadik pegi, huhu!
Sedih rase hati ini, isk, isk...
Sebab ada kenduri kawen sepupu PapaZakwan
Kat Puchong Perdana
Kat tentatif program, tgk wayang nya kul 11
Cam tak sempat jek nak pi terjah kenduri kawen tu
Huhu...!
Kebetulan plak, pagi semalam Zakwan bangun lambat!
PapaZakwan cakap cam tak sempat jek nak kejar kul 9 tu

Takpela...
Naseb baik takde kena pape bayaran
Takde la ralat sangat2 kot
Cuma ralat sket jek sbb tak penah2 join event2 cam ni
Bila dah ada peluang...
Tak berkesempatan jugak, huhu!
Takpe, takde rezki
Kita cuba lenkali ^_^

SHOUTMIX | Kawan2 Dah Tau Ke...?

ShoutMix akan berentikan servis percuma nya
Berkuatkuasa Januari 2012
Kalu still nak guna, kena la upgrade servis
http://zakwan-afif-najmi.blogspot.com/2011/12/shoutmix-free-service-has-to-stop.html


MamaZakwan ada share cara2 nak remove akaun ShoutMix kita
Memang boleh remove ShoutMix dr gadget blog kita
Tapi konfem ke akaun kita pun di'remove' jugak?
So, kalau tak tau, MamaZakwan ada kongsikan KAT SINI

Tapi tak pasti la betul ke idak
Sebab MamaZakwan guna kekdah cuba jaya
^___~

Harap2 dapat membantu
Dan if ada salah silap kat mana2
Harap dapat la betulkan MamaZakwan jugak




Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc?

MINGGU Yang DITUNGGU-TUNGGU ^_~


Masa yang dinanti2 telah tiba
Kecut perut! =P
Dupdapdupdapdupdapdupdapdupdapdupdap...!!!

Minggu ni minggu ke-40 MamaZakwan preknen
So, tunggu masa jek ni!

Semalam pi check-up
Berat turun 1 kg dari mggu lepas!
Tekanan darah ~ OK (110/70)
Alhamdulillah, semuanya OK

So, pasni trus ke hospital jek la...
^_^

Doakan kami ye kengkawan sekalian ;)






Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc?

17 Disember 2011

ShoutMix | CARA2 REMOVE ACCOUNT

MamaZakwan nak share
Cara2 nak remove account ShoutMix kita
Tapi tak pasti la betul ke idak
Sebab MamaZakwan guna kekdah cuba jaya
^___~

Harap2 dapat membantu
Dan if ada salah silap kat mana2
Harap dapat la betulkan MamaZakwan jugak
^_^


[1] Mula2, gi kat website ShoutMix dan Login
(website ShoutMix ~ KLIK SINI)


[2] Tengok kat box ke-2 under General, klik kat Delete ShoutBox


[3] Tick Kotak & masukkan Password pastu klik Continue


[4] Okeh! Remove Successful! ;)
Nampak tak tu?
Dia bgtau shoutbox kita dah diremove dr system diorg

Harap2nya dapat membantu kengkawan ye! :)







Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc?

ShoutMix | FREE SERVICE HAS TO STOP!

Tadi jenjalan kat blog Kak Zue
Sebab tertarik dgn entry ini :
http://zue-oklatu.blogspot.com/2011/12/shoutmix-hentikan-servis-percuma.htm
Biar betik!


MamaZakwan pun sesaje la belek2 ShoutBox kat blog
Ternampak la IMPORTANT NOTICE cam kat bawah ni :


MamaZakwan try klik
Dan betul la..!
ShoutMix akan berentikan servis percuma nya
Berkuatkuasa Januari 2012
Kalu still nak guna, kena la upgrade servis


MamaZakwan tertanya2 jugak
Andaikata la taknak pakai ShoutMix dah pasni
Sebab takut sampai2 bil dr ShoutMix karang...
Kita perlu delete je ke gadget ni dr layout blog kita?

Memang la kat blog dah takde ShoutMix box tu
Tapi account kita still available dgn ShoutMix kan?

So, cemane...?
Kena cari jalan penyelesaian ni...
Hemmmmm...



Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc?

BE Nuffnang | Patah Tumbuh Hilang Berganti ;)

16 Disember 2011

PapaZakwan : Zakwan.. SORRY! Papa, TAK SENGAJA..

Hahahahha...!
Aiyok! Zakwan dah nanges!
Tu la Papa....
Kaco Zakwan lagi, heheheeh...

Zakwan dah siapkan jigsaw puzzle Mc Queen dia tu
Secara tibe2, PapaZakwan terlanggar
Hancur le balik.....
Tu yang buat Zakwan nanges bagai nak rak
Hahahaaha...!
MamaZakwan nengok Zakwan pun cam ksian
Tapi dalam ati cam nak gelak
Hikhikhik ^_~

Penat dah tu PapaZakwan pujuk =P

Nampak tak sebutir air mata Zakwan? Hehe...

Terpaksa la Zakwan susun & pasang balik ;)

Masam jek muka Zakwan petang tu, hehe...
Terpaksa la PapaZakwan pujuk2 bawak naik moto
^_^

6 HARI LAGI...Bersama Selamanya Utk 5 TAHUN ^_^

Bulan Disember ni mmg BULAN MENGHITUNG HARI la...
Huhu..!

23/12/11 ~ Due bersalin (Lagi 7 hari!!)

Asek citer pasal menghitung hari nak bersalin jek
Lupa plak ada lagi 1 tarikh yang harus diingati jugak bulan ni
Iaitu :
22/12/11 ~ Wedding Anniversary (Lagi 6 hari!!)



Yang ke 5 TAHUN!!
Cepatnya masa berlalu, huhu!
Anak pun dah nak masuk 2 orang
Alhamdulillah....


Tahun2 sebelum ni ada gak la bg adiah
Ataupun paling tidak pun gi celebrate
Tapi tahun ni......
'Sori bang.. Takde hadiah & tak sempat nak plan celebrate kat mana2..'
=(

Apa2pun
Moga kehadiran baby ni nanti
Adalah hadiah ulang tahun perkahwinan paling bermakna
Untuk kita....
^_^



p/s :
Papa, kurus nya Papa masa kawen dolu2 haha! :P






Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc?

ACCIDENT | Selepas 4 BULAN...

MamaZakwan penah citer
PapaZakwan ACCIDENT! =(
Tu citer 4 bulan yang lepas, huhu!
Masa tu time bulan puasa

Persona di tmpt kejadian, huhu
Sedih! :(


Setelah 4 bulan
Baru la kami merasa balik nak pakai Persona itu, huhu!
Punya la lama kete ni kat bengkel
Last week baru dpt!
Tu sebab
Kami balik kampung minggu lepas ;)

Tapi...
Biasa la
Kalu dah eksiden
Pakai pun dah tak sesedap sebelum kene
PapaZakwan pun masih seram2 berani gak nak bawak kete ni

Ada la ura2 PapaZakwan kata nak jual jek
Ganti dengan yang laen
Almaklum, ahli kuarga pun makin bertambah
(ceh, cam tau2 jek timing nye!hehe)
Tapi taktau la...
Ada rezki, ada la kot bertukar nnt
Kalu takde pun, takpe la...





::: DAH Bersalin..? :::

Semalam seharian MamaZakwan tak online
LANGSUNG!

Ada yang ingat MamaZakwan dah BERSALIN ke?
Hehehehhe....
Almaklum, dah 39 minggu :)



OooO..
Blum, blum, blum...
Baby masih syok main gerak2 kt dlm perut ni lagi
Hehehe...

Semalam ada sebab nape tak online seharian
Meksis ni wat hal! Ngengade...
Bukan nak bgtau awal2
Tau2... line dah tak clear... Cess!


p/s :
Alemak, lagi seminggu!! (23/12/2011)
Moga dipermudahkan.........



Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc?

15 Disember 2011

::: Sangat TAK TAHAN Bila Zakwan MERAJUK :::

Sket, sket... Merajuk!
Sket, sket... Merajuk!
Laaaaagi la kalu menda yg dia mintak tp tak dpt
Laaaaaaagi panjang muncungnya!
Bukan setakat muncung jek
Siap ada airmata tak tahan tu!
Kengkadang tu cam geram jek...


Ni masa baru2 sampai Alamanda aritu
Baru kul 10.30pg
Dah sebuk nak mintak McD
Sedangkan baru jek pekena nasi lemak!

Tapi kita ni mak pak
Mana la tahan tgk anak2 asek moody jek manjang
Kang ada yg mak pak pun moody gak, hehe...

Tak dapat McD pepagi tu
PapaZakwan blanje Zakwan naek kete duit2 ni
Jadik la....
Hehehehe ^_^


Pastu jenjalan lagi
Kasik plak main playground kat sebelah Parkson tu
Zakwan suka la kalu tak ramai budak yg maen skali

Baru la Zakwan hepi sket
Lupa gamaknya...
Yang tadi dia merajuk sbb tak dpt pi McD
Hehehe...


Bukan tak dpt langsung McD tu
Tapi tunggu la tengah hari
Baru la Mama & Papa dpt merasa Prosperity Burger
^_^
Kalu pegi pagi2
Nanti kena pekena set breakfast
Takmo! Takmo! Huhu...!
^_^


Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc?

::: Balik Kampung | Rimbunnya RAMBUTAN! :) ::

Ari Sabtu aritu
MamaZakwan berkesempatan la balik kampung kejap
Setelah lama tak balik, huhu!
Last balik masa raya aji kot kalu tak silap

Mula2 plan
PapaZakwan nak balik sengsorang
Memandangkan PapaZakwan balik ari je pun
Tapi MamaZakwan bosan la nak dok umah sepanjang Sabtu
Dengan Zakwan je plak tu
Kalu ikut PapaZakwan
Dapat gak la jenjalan, hehe...

Mula2 sampai Teluk Intan
Balik kg PapaZakwan dulu
Lepas Zohor baru balik umah MamaZakwan kat Pekan Baru

Sampai2 jek umah
Nenek Zakwan suruh Zakwan petik buah rambutan
^_^
Sangat lah rimbun & ranum!
Rendah2 jek plak tu!
Patut la Nenek Zakwan suh Zakwan petik sendrik! ;)


Zakwan & Aunty Wawa ^_^

Dengan Aunty Wawa lagi ;)

Zakwan ngelat!
Dah penat, dia pi masuk senyap2...
Aunty Wawa kena kutip sengsorang, haha!
Bertuah punya budak!
=P

Merah2 sume!
Ni baru yg bawah2
Yang atas2 tu banyak je lagi!
Dah petik yg bawah2 pun dah penuh 2 baldi
Cukup2 la nak bawak balik KL ptg tu, huhu!
^_~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...