31 Oktober 2011

::: Ada Yang TEKA BETUL Tak? ;) :::

Zakwan dah tunjuk jawapan dah ni, hehe....
Ini la jawapannya ~ RM5
Untuk 3x round

Untuk memanah cam PapaZakwan pun sama gak
RM5 sahaja
1x round = 10 anak panah

p/s :
Dewasa pun sama
RM5 gak utk 3x round
Tapi guna bapak kuda la..
Takde la guna pony tu, hehehe.... ;)




:: Aktiviti PapaZakwan Pulak : MEMANAH ::

Tadi dah citer pasal Zakwan
Kali ni citer pasal PapaZakwan plak ;)
Kalu tadi Zakwan dah berkuda
PapaZakwan plak...... MEMANAH!

Lepas kami dah melayan Zakwan naik kuda
Turn PapaZakwan plak beriadah...
1st time PapaZakwan memanah ni, hehe
Terer gak rupenya, wakaka!! =P


Eksen jek dulu ni, hehe...

1st time dtg...
Pakaian pun tak menepati piawai, hehe...
PapaZakwan belasah jek! =p

Ada trainer, hehe...

Dah ready dah....

Hadiah yg dibawa pulang, haha!
Tak baik MamaZakwan gelakkan Papa, hehe..
Tu la, orang baru belajar la katakan...
Tapi semangat nak pegi lagi ni...! ;)



:: Bakal Ganti ADEK BRADEK AMBAK =P ::

Insya-Allah.....
Besarnya harapan MamaZakwan ni, hehe


Sabtu baru2 ni
Kami gi bawak Zakwan bersuka ria
Kali ni lain dr yang lain, haha!
Sebab 1st time buat kejutan gini utk Zakwan ;)

Sebenarnya kami ke Denai Alam Recreation Club
(DARC)
Aunty Yaya suggest kan kami utk ke sini bawak Zakwan
Bila dah sampai sangat2 la terjatuh hati dgn aktiviti2 kat sini
Sebabnya sambil berhepi2 dgn famili
Dapat gak beriadah camni ;)

Sampai2 je kat sini
Zakwan tersangatlah eksaited! :)
Asek mintak kat PapaZakwan nak naik kuda jek
Tak nyempat2! =p

Zakwan sangat2 la BERANI!!
MamaZakwan tak sangka plak yang Zakwan berani
Sebab nya bila nampak rama2 @ kumbang @ serangga lain
Kemain takutnya, haha!
Binatang yang lagi besor dari dia, berani plak =p
Anak bujang, anak bujang....

Rasa2 kengkawan...
Bape RM charge utk Zakwan pusing 3x round
tu?

^___^

Eksen masa ni!
Tunggang 1 tangan jek pegang tali tu, hehe...
Sebabnya, sebuk mintak kat PapaZakwan
Nak naik kuda besar cam kt blkg tu ha...
Tak mo naik pony ni, hehe...

Abes dah 3 round ;)

Masa ni Zakwan takmo turun dari kuda, haha!
Tergelak MamaZakwan =D
Sebab Zakwan tak puas lagi nak round
Pastu asek mintak nak naik kuda besar plak
Tak padan dgn kecik ;)

MamaZakwan takut nak dekat, hahaha!!
Nak bergambo ngan kuda2 tu, tapi jauh2 ;)

Terpegun MamaZakwan tgk budak ni..
Kecik jek dia ni
Tapi kuda tu, bapak gabak!!
Rasa2nya tinggi MamaZakwan paras peha kuda tu jek
Hebat, hebat.... ;)

Tengok Zakwan ni..
Berani tak beraninya dia..
Siap pegang2 kuda tu
Jari sampai masuk lubang idung kuda dah, haha!!
Makan kang jgn lupa basuh tangan!! =p
Kuda tu namanya DIRA, hehehehe....

Apa lagi aktiviti yang kami buat kat sini?
Nanti2 MamaZakwan sambung
Nanti MamaZakwan kongsi info pasal tmpt ni skali
;)

p/s :
PapaZakwan dah teruja nak jadik ahli kt tmpt ni ;)
Ada harapan tiap2 minggu Zakwan naik kuda sokmo



Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc?

::: GET READY! Selamat Berjemur ^_~ :::

Alhamdulillah...
Selamat sudah berada di jemuran ;)
Pas lipat2, bleh simpan dalam lemari balik


p/s :
Dup dap dup dap dup dap...
Bape bulan jek lagi ni..
Ya Allah, permudahkan la segala urusan....!


Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc?

::: Zakwan : Mama MASAK Apa Tu..? :::

As-Salam kawan2..!
Arini dah Isnin 31/10/2011
Last day utk bulan Oktober
Esok dah November
Huhu, kejap jek rasenya, kan?

Pagi2 dah nak citer pasal makan2
Hehehehe....
Ini aktiviti MamaZakwan minggu lepas

Selama ni MamaZakwan tak penah nak try masak spageti
Tapi nape ntah aritu tetibe terasa nak buat
Alhamdulillah...
Senang rupenya, haha!
Rasanya pun boleh tahan ;)





Siap garut cheese lagi tu, hehehe
Keje sape lagi kalu bukan PapaZakwan =p

p/s :
Tekak Melayu kot..
Takleh masuk sangat la spageti ni, huhu!
Sekali sekala bleh la....

30 Oktober 2011

:: Zakwan NAK KE MANA Pakai HELMET Tu..? ::

^__~

Esok MamaZakwan citer ek!
Tggu tau... ;)

p/s :
Mesti ramai yg terer teka ni... Hehehe
=P


Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc?

::: COMEY Banget...! :::

Belek2 lagi gmbr2 lama
Terjumpa plak gmbr masa 1st time gi Bagan Lalang
Masa ni Zakwan baru.....8 bulan! :)
Gigi pun tak tumbuh lagi, haha!!




Cepatnya masa berlalu....
Zakwan skrg dh 3 tahun
Dah nak jadik abang dah pun, huhu!

::: Dapat MAINAN... Baru Senyap! :::

Nama pun bebudak..
Tak dapat mainan mmg tak sah!
Zakwan pun sama...
Ngengade..!

Sebelum dpt mainan, masa dalam kete
Kemain lagi dia...
"Takmo mainan2 ye.. Mainan Wawan dah banyak.."
(Zakwan follow apa MamaZakwan ckp)


Tapi bila dah depan mata
Nafsu nak mainan trus membuak2
Kalau tak dibeli
Ada la yg buat konsert free plak, huhu!
Terpaksa la belikan jugak


Aksi Zakwan jumpa pentas, hehe...
Suka noo naik pentas..!


Tapi bila dah dpt..
Tak sabar2 nak ajak balik...
Mentang2 dah jumpa barang dia....


Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc?

29 Oktober 2011

::: Terkenang Dolu-Dolu PREGGIE MOMMY ;) :::


Ni gmbr masa preknen kan Zakwan
Masa ni dah 8 bulan gak
Sama cam skrg ni ha.. ;)

p/s : Kes belek2 gambo lelama la ni.. Saje nak share =p

::: Terkenang DOLU-DOLU =p :::


Belek2 gmbr lelama dalam lappy
Terjumpa plak gmbr ni, heheheh....
Gmbr raya sblm kawen, hehe

p/s : Papa, bleh tak kurus cenggini balik? =p


Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc?

28 Oktober 2011

Kita Hanya MERANCANG... :(

Hajat di hati nak pi makan sate Selasa malam aritu
http://zakwan-afif-najmi.blogspot.com/2011/10/nak-pi-jjcm-sate-willy-yeay.html
Rase macam teringin sesangat...

Kul 6 dah semangat kuar umah dah
Pi check-up baby dulu
Baru gerak ke tmpt yg dituju

Tapi tu la kan
Kita hanya merancang, Tuhan yang tentukan segalanya...
Elok je solat Maghrib kat Plaza Tol SKVE
Hujan selebat2 nya..!
Sebelum tu mmg dah nampak mendung sangat2 dah pun


Misi diteruskan
Tapi terpaksa tukar lokasi
Kalu tak nak pi Food Court Sungai Ramal
Nak makan Sate Willy
Tapi sbb hujan lebat
Kami pi SOHO Seafood, Bangi jek

Tak suka makan kat sini, huhu!
Tak sedap! =p
Tapi dah PapaZakwan ajak & dia yg kuarkan duit blanje
So, ikutkan saje la, huhu...!

Beli 10 cucuk je
Janji dapat merasa ;)

Menu kami malam tu ~ sempoi jek
Sup daging, Telur dadar, Kailan ikan masin & Sambal belacan
Sedap....??
Emmmm, masak sendrik kat umah lagi sedap kot, haha!!
^_^


Kelakar tengok gmbr Zakwan ni...
Gambar pas makan
Baru perasan kat gigi dia ada daun sup, haha!!!
Kelakar btul..!


Kesimpulannya,
Memang kene carik masa pi makan Sate Willy gak, huhu!
Tak puas....!





Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc?

::: TRIFFLE...... Again?!! (^_~) :::

Yeszzzaaaa...!
Again n again..
Tak jemu2 MamaZakwan nak buat triffle ni, hehe
TQ to MamaTisya sbb kongsi resipi ;)

Setiap kali buat, mesti buat 2 bekas
1 bekas utk makan sendrik kat umah
Lagi 1 bekas utk kasik orang rasa ;)



Lepas pi JJCM ~ Satay Willy, Selasa malam aritu
(Mana stori mori nya? Nanti2 la.. Tak best, huhu!)
Kami singgah Billion PKNS Bangi
Carik barang nak wat triffle ni
Carik2 stoberi tak jumpa2
Yang ada kiwi ngan plum
Redah je la...
Nak amik buah2an dalam tin tu
PapaZakwan tak kasik plak, huhu!

Sampai2 jek umah
Ngedate ngan abang Botak dulu, hehe
Dapat tgk stgh jam yg terakhir, jadik la...
Daripada kene tunggu seminggu lagi, ye dak? Haha!
Lepas abes citer, solat Isyak jap
Terus buat triffle

Ni MamaZakwan yg deko2..

Ni plak, PapaZakwan yg deko2..
PapaZakwan berlagak, dia kata deko2 dia lagi cantek =p


Sebenarnya buat triffle ni ada sebab ;)
Nak kasik pada adik ipar kesayangan, hehe...
Dia mintak resipi, tapi tak buat2..
MamaZakwan plak, ksian...
Buatkan la utk dia =)

p/s :
Dah amik resipi wat Tiramisu dr MamaTisya
Resipi Blueberry Cheese Cake pun dah amik jugak dr mjlh PaMa
Nak buat entah bile...
Sebab MamaZakwan tak makan makanan yg keju2 ni, huhu!
Nanti2 la buat...
Utk PapaZakwan n Zakwan ;)

Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc?

::: Zakwan : ROTI CANAI Satu..! :::

Cuti Deepavali aritu
Pagi2 lagi kami dah ke Mydin USJ
Gi beraya, hehehe...
Takde la, gi cari barang2 dapur yg semakin kering kontang
Ngeh, ngeh, ngeh =p

Sampai2 kami pi breakfast dulu
Sebab dari malam nya Zakwan dok mintak roti canai sokmo!
Makanan feveret Zakwan ;)

Kalu pi mamak
Dia order utk diri sendrik je
"Roti canai ~ 1, Teh ais ~ 1"
Cam orang besar jek lagaknye, huhu!

Tengok je la cara dia makan...
Hemmmm
^_^




Sampai mendongak2
Siap nak cicah2 lagi..
Waiter tanya nak cicah dgn susu ke gula?
Zakwan jawab ~ kuah dal! ;)



Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc?

27 Oktober 2011

::: Buat Apa REBEN Banyak2 Ni...? :::

Kalau tak update blog, tak tgk FB atau tak BW
Senang citer, kalau tak online la...
Maknanya MamaZakwan kene buat keje2 umah
Takpun, layan Abang Zack ;)

Tapi sekarang ni
Kerja2 harian MamaZakwan semakin bertambah nampaknya
Sebab kena buat menda alah ni...
Memang kena buat dari sekarang
MamaZakwan plak yg riso kalu tak sempat nak siapkan, huhu!

Apa la kejadahnya buat reben banyak2 ni...?



Untuk ini la.. Huhu!
Harap2 nya dapat la siapkan...
Ada yang nak amik tender tak?
Haha!!
Mana tau bleh dapat goodies cam KAT SINI =p

::: Tercapai Hasrat Mak Buyung Nak Makan QUATER POUNDER Murah =D :::

Tibalah masa nak pi menyantap ;)

Pilihan hati of koz la Mc D, hehe
Nak guna voucher Quanter Pounder yang amik dr blog MamaTisya
TQ Kak Amy! :)

Dapat gak merasa guna voucher tu, hikhik
TQ jugak kat Aunty Wawa =p

Alhamdulillah... Dapat jugak akhirnya! :)
PapaZakwan candid gmbr Mama..? Buruknya, haha!!

Zakwan & Adib :)

PapaZakwan pun enterprem ;)

Aunty Yaya, Baby Maira & Aunty Wawa

Abang Zack in da house! :)


Tamat suda promosi ni, huhu!
Nape tak buat setahun!! ;P

:: Mak Aih...! Banyaknya JAM IKEA!!! ^_~ ::

Ni la hasil Rombongan MamaZakwan Ke IKEA minggu lepas ;)


Nak buat apa la banyak2 camni?
Nak letak kat setiap sudut dan penjuru umah ke?
Haha!!
Memang seorang yg 'on time' la kalu gitu, hikhik!
=P


Siap 2 plastik besar Ikea lagi tu, huhu!
Sumenya 30 bijik!


Tara....!!!
Hehehehhe...
Biasa la, kalu dah jenjalan skali ngan Aunty Wawa & Aunty Yaya
Mesti la ada tujuan 'besar'
Heheheheeh....

p/s:
Untung sape yg 'rajin' nak jadi Ahli Jawatan Kuasa kenduri nanti
^_^


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...