30 September 2011

:: Ni La Rupa Dalam BERASAK Tu.... ::


Kesah sebenar asal usul berasak ni idak le MamaZakwan tau
Rasanya ini makanan orang Bugis
Rasa dia macam nasi lemak kukus
Bila dah balut dengan daun pisang
Aroma dia lagi la menusuk kalbu
Nyum2!!

Kena tanya IbuImaan le kot
Sebab dia yang tolong buatkan utk MamaZakwan
TQ IbuImaan!
Pasni nak mintak resipi la
Hehe, bleh wat sendrik pasni ;)

So, ptg smlm
MamaZakwan masak ayam masak merah
Untuk dibuat cicah2 ngan berasak
Pergh.. Terangkat! :)



Kalu ikutkan, cicah2 ngan apa2 pun bleh kot
Kari ke, sambal ikan bilis ke
Tapi MamaZakwan suka lawankan dengan ayam masak merah



Haaa...
Ni la rupa berasak tu bila dah dibukak daunnya
Rupa dia cam lepat pisang pun ada
Dia bukan pulut
Dia mmg nasi tapi rase berlemak
Tu yang MamaZakwan ckp rase dia cam nasi lemak ;)

Kengkawan yg blum penah try
Memang kene try makanan ni

p/s :
Owh, masih terbayang2 kesedapan berasak smlm, nyum2
Alhamdulillah
^_^

:: Rezki Baby Dalam Perut.. TQ Member Blog! :) ::

Alhamdulillah.....
Setelah jenuh mencari kat mana2
Akhirnya dapat jugak MamaZakwan makan burasak @ berasak ni
Nyum2...!!


Kawan2 tau tak makanan ni?
Rasa dia cam nasi lemak
Tapi dia jenis balut2 dlm daun camni
Sedap kalu cicah ngan ayam masak merah ke, kari ke..

Biasanya setiap tahun, setiap kali raya
Atok & Nenek Zakwan mesti beli dalam 20-30 bijik berasak ni
Sebagai hidangan utk hari raya
Kami order dulu dr sorang makcik ni
Kat Teluk Intan, rasa2nya dia sorang jek yg ada jual

MamaZakwan plak...
Preknen kali ni memang ngidam btul2 nak makan berasak
Tapi nak wat cemana
Bleh plak tahun ni makcik tu takde jual
Sebab kene jaga hubby dia yg masuk hospital
Memang sedih giler2 la raya aritu
Sebab tak dpt makan
Dah terpikir2 dah..
Baby lahir nnt mesti asek 'ngences' jek, hehe
(ngences ~ air liur meleleh)



Alhamdulillah...
Semalam MamaZakwan dpt bungkusan poslaju
Hadiah dari seorang member blog
Rupa2nya dia bagi MamaZakwan ~ berasak..!!
Sangat teruja + hepi + syahdu dan sewaktu dengannya

TQ banyak2 IbuImaan!
Jasa baik anda & adek2 sangat2 MamaZakwan hargai
Dah la tgh sarat2 membawa budak tu
Sanggup lagi nak buatkan & poskan berasak ni

Sayang kamu..! ;)


Kawan masa hepi senang banget nak dicari..
Kawan masa sedih, bleh dikira dgn jari..




Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc?

:: Dah Lama Zakwan Tak Dapat HADIAH ;) ::

Setelah mood nak join contest kt blog merudum truk
Masih ada rezki Zakwan nak dpt hadiah
Hehehehe....



Actually,
Ni hadiah Zakwan sebab join contest
My 2nd GA ~ Kami Seiras Laa
Oleh : http://ytelife.blogspot.com/
TQ ek yati..! :)
Dah selamat sampai dah kelmarin
Takpe lambat drp takde, hehe


Dapat keychain Melaka
Seronok Zakwan bukak hadiah ni
Almaklum, dah lama tak dpt hadiah
Hehehe....

p/s : bila la nk dpt cek nuffnang ni, uwaaa...!!


29 September 2011

:: J-Card Day Sunway ~ BERBALOI Ke? ::

Ada sebab sebenarnya MamaZakwan masak nasi ayam
http://zakwan-afif-najmi.blogspot.com/2011/09/masak2-lagi-nasi-ayam-nyum2x.html
Wakaka!!!
Ngengade MamaZakwan ni, hehe....

Sebenarnya
MamaZakwan nak ajak PapaZakwan gi J-Card Day
Kat Jusco Bandar Sunway
Macam yg Anje@MamaBalqis & MamaTisya war2kan mggu lepas
;)
Kira nak bodek PapaZakwan la ni, haha! =p

Dah lama MamaZakwan tak merasa nak shopping masa ramai2 org
Tu yang MamaZakwan ajak PapaZakwan tu
Naseb baik PapaZakwan pun 'on' jek
Maybe sbb melayan kan aje kerenah mak buyung sorang ni, hehe
Kalu tak preknen rasenya, jangan harap la PapaZakwan nak setuju!
^_^

Kul 8 mlm smpi
Ramai gak orang
Tapi takde la sampai bersesak2 berlaga2
Masih selesa lagi kot nak bergerak2
Mungkin sbb gi malam2 dah kot
Hehehe...

Hajat di hati nak cari la barang2 baby
Tapi harga cam takde banyak beza pun dari sale biase2
Takde beli banyak pun, huhu!
Barang yang dah siap2 di list kan dr umah
Takde sale pun
Kuciwa!!!!
Last2 amik la 3 pasang baju baby jek
Wat sedapkan ati ini, huhu!

Tapi kalu sesape yang berhajat nak mencari bedsheet @ comforter
Memang masa ni harga best2 belaka
Siap ada happy hour lagi ~ sale 80%
MamaZakwan pun sempat rembat bedsheet gak haha!
[1] Harga asal RM159 ~ Harga diskaun dpt RM47.70
Lagi [1] Harga asal RM239 ~ Harga diskaun dpt RM39
Best2..!! :)

Tu je yg sempat dirembat
Lain2 nnt2 je la..
Tunggu sale biase2 pun takpe kot, huhu!

Balik tu singgah kedai mamak
MamaZakwan belanja Zakwan & PapaZakwan roti canai ;)
Sebab sudi temankan MamaZakwan pi soping moping
Hehehehehe.....





Ni je MamaZakwan beli, hehe
Dapat la free voucher Jusco RM10
Jadik la.....

:: Masak2 Lagi ~ NASI AYAM, Nyum2x! ::

Semalam MamaZakwan masak memasak lagi
Semalam buat nasi ayam
Dari pagi klentung klentang
Tgk2 kul 11 dah siap!
^_^
(ayam goreng petang, tggu PapaZakwan balik ;p)




Biasanya kalu masak special2 gini
Sebab nak celebrate pape
Baru rajin nak masak2
Tapi smlm takde angin takde ribut
Tengok2 dah siap dah, hehe...

Kalu nak merasa buat nasi ayam versi MamaZakwan ni
Bleh klik sini:
http://zakwan-afif-najmi.blogspot.com/2011/01/nasi-ayam-sempoi-resipi-mamazakwan.html
Sempoi je, hehe...
^_~






Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc?

:: Zakwan WATPE TU..? ::

Ni citer ari Ahad aritu
Lupa plak ada snap2 gmbr ni kat Tesco Setia Alam ;)

Zakwan ni la...
Bikin mak pak malu jek, haha!
Bleh plak tgh2 soping moping tu
Dia pi wat aksi cenggini



Zakwan mmg pantang...
Suka bebeno tiru gaya org tua, hehe




Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc?

28 September 2011

:: OoO, Gini Rupanya MESIN SYILING Tu.. ::

Aritu ada baca kat blog Kak Suzie~MamaZharfan&Ariff
Kat blog MamaTisya pun ada gak up citer ni
MamaZakwan cam teruja
Bila tgk sendrik mesin ni smlm
Kat Jusco Cheras Selatan
(haha, jakun!=p)

Semangat tu..!
Pas PapaZakwan intebiu trus ajak pi sana, haha!


Oooo camni rupanya mesin tu
Yela, tak penah jumpa la katakan, hehe
MamaZakwan pun eksaited citer kat PapaZakwan

Papa kata apa...?
Hemmm, elok sgt la tu..
Tukar jadik voucher Jusco
Alamatnya mmg kene blanje kat Jusco je la..
Kalu simpan kat bank
Dah tentu2 bebile tgh sesak bleh kuarkan balik

Yela, yela..
PapaZakwan jek la yg btul, huhu!
Nanti kalu MamaZakwan soh pi bank jgn pokpek2 tau!
^_^



Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc?

::: WW ~ S.W.E.E.T!! ^_~ :::


Love both of U
Muah2x!!
^_^

::: Kesian Kami, Huhu...! ;) :::

Semalam kul 6.30pg Zakwan dah kene kejut
Sebab nak ikut PapaZakwan pi Putrajaya
PapaZakwan ada intebiu
http://zakwan-afif-najmi.blogspot.com/2011/09/doakan-papazakwan-ye.html

MamaZakwan plak bersemangat je siap2 kan Zakwan
Kengkunun nak temankan PapaZakwan
Bagi semangat skali la kiranya

Sekali bila dah smpi kat Tingkat 6 (Dewan SPA tu)
Bleh plak ada notis budak bawah 12thn dilarang masuk!
Adeyh, nyampah!!

Rasanya sebelum ni ada je bebudak kecik masuk
Siap mak pak dorg bawak stroller lagi
Tapi maybe arahan dah bertukar la
Sebab bebudak bising kot kan..
Ngaco orang lain yg tgh dup dap dup dap nak intebiu
Huhuhu...!

Naseb baek la ada Aunty Wawa yg keje 1 bgnn
Pas breakfast kat bgnn C1 ngan Aunty Wawa
Aunty Wawa kata pi dok kat surau
Selesa sket

Bertapa la kami dlm surau tu
Naseb baik kul 10 PapaZakwan dah settle intebiu
Kalau tak..... MASAK!
^_^






MamaZakwan tau Zakwan sure cepat boring
Naseb baik dah siap2 bawak kete menan ngan buku Zakwan
At least, ada menda Zakwan bleh buat, hehe...






Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc?

:: Thanks Kawan2 MamaZakwan... ^_~ ::

Muka lega pas intebiu, hehe ;)



Thanks pd kawan2 yg sudi wish kt PapaZakwan
Kat entry ni :
http://zakwan-afif-najmi.blogspot.com/2011/09/doakan-papazakwan-ye.html

PapaZakwan dh wat yg terbaik
So, tunggu saja la keputusannya
Harap2 ada rezki kami sekeluarga
^_______~


Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc?

27 September 2011

::: Doakan PAPAZAKWAN Ye.. ;) :::


1 entry saja utk ari ni
Sebab MamaZakwan & Zakwan temankan PapaZakwan pi intebiu
Intebiu kat bangunan SPA, Putrajaya
Sepertimana entry MamaZakwan yg ni :


Doakan kejayaan PapaZakwan ye kawan2 sekalian
Moga ada rezki kami anak beranak
^__~

Hepi blogging!

p/s :
Ada sesape yang nak ajak MamaZakwan ngedate ke
Sementara kami tggu PapaZakwan intebiu?
Hehehe..
SMS la MamaZakwan tau ~ 0133917288
Daaa..! ;)



Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc?

26 September 2011

::: Penangan Kartun CARS ^__~ :::

Kalau la sblm ni MamaZakwan tau ada yg murah2
Takde la MamaZakwan pi cari kat Toy's r Us dulu, huhu!



Ni kesah ptg semalam
Semalam kami pi beraya ke Meru
Umah Uncle Sopi (member SERATAS)
Kami konvoi skali ngan Uncle Loped & famili

Pas balik beraya tu
Setelah masing2 amik haluan sendrik (Hehe)
Kami plak pi Tesco Setia Alam
Nak pi cari barang2 dapur & barang2 baby ;)

Masa jenjalan tu
Ada la booth kecik2
Salah satunya ada jual menan
Termasuk la menan kartun CARS tu
Bukan Zakwan jek yang teruja!
MamaZakwan pun ikut teruja!!
Sebab tgk harganya yg bleh tahan MURAH gak la
Kalu nak dibandingkan dgn yg ori tu

Balik umah trus main susun2 camtu
Zakwan cakap jalan jammed! :)



Last2
MamaZakwan pun belikan la utk Zakwan
Menan 1 set sume2 yang kat atas ni
Dengan harga RM9.90 jek
Aisy.. Kalu la dari dulu MamaZakwan tau ada yg jual murah2 gini, huhu!

* Janji Zakwan hepi ;) *

:: KESIAN Zakwan.. Ape La Mama Ni, Huhu..! ::




Tapi di sebalik kesah MamaZakwan buat triffle tu
Ksian sbnrnya kat anak bujang sorang ni, hehe

Bila dia tgk mamanya sebuk deko2 triffle tu
Zakwan pun mintak la nak rase sket
Tapi MamaZakwan tak kasik
(truk btul omak sorang ni, huhu!)
Sebab ksian la pulak kt PapaZakwan tak rasmikan lagi

Tapi bila tgk Zakwan wat muka sedih jek
MamaZakwan pun kasik la puding dalam bekas kecik

Ksian MamaZakwan tgk Zakwan dok ulang-alik ke dapur
Pastu asek tanya, "Dah keras ke blum, Mama?"

Pastu bila dh dpt makan
Zakwan makan sungguh2...
Adui, rase ksian sangat2 kat Zakwan
Apela Mama ni ye Zakwan...
Huhu!


Tu la bekas kecik yang MamaZakwan bg kat dia..
Teruk kan? Hihi...


Siap wat tanda best lagi, huhu!



Takpe2,
Nanti Mama watkan triffle special utk Zakwan ek
Sempena besday Zakwan minggu depan
^__~
Sayang Zakwan!

25 September 2011

Bayi 9 Bulan Maut Dalam Gumpalan Toto

Ni MamaZakwan share link dr Berita Harian
Mood ~ Sedih btul dgn berita2 camni...
(Nape slalu terjadik kt umah pengasuh jek? Umah sendrik takde plak..)

PUTRAJAYA: Seorang bayi perempuan berusia sembilan bulan maut selepas ditemui tergumpal dalam gebar kapas atau lebih dikenali sebagai selimut toto dalam kejadian di rumah pengasuhnya di Presint 8 di sini, kelmarin.

Dalam kejadian itu, bayi berkenaan, Nur Harisya Miasarah Haizam atau panggilan manjanya, Mia berada di bawah jagaan pengasuh selepas dihantar ibunya, Hayati Idris, 28, bersama abang mangsa yang berusia empat tahun.
Mia disahkan meninggal dunia pada jam 9.15 malam kelmarin selepas lebih 11 jam menerima rawatan di Unit Rawatan Rapi (ICU), Hospital Putrajaya, di sini.
Difahamkan, mangsa dibawa pengasuh ke ICU hospital itu kira-kira jam 10.30 pagi selepas mendapati bayi berkenaan lesu, biru dan tidak bergerak ketika ditemui bergumpal dalam selimut toto.

Hayati berkata, beliau menerima panggilan daripada pengasuh anaknya kira-kira jam 10.30 pagi yang memaklumkan Mia lemas dalam selimut toto serta dibawa ke hospital.

Pengasuh memberitahu ketika kejadian, Mia berada di ruang tamu bersama abangnya dan beberapa kanak-kanak lain, manakala pengasuh membawa seorang anaknya ke tandas.

Sebaik keluar ke ruang tamu, pengasuh melihat Mia berada di bawah selimut toto nipis dalam keadaan yang sudah tidak bermaya, lesu, sedikit biru dan tidak bernafas.
Pengasuh kemudian segera membawa Mia ke unit kecemasan hospital untuk rawatan lanjut kerana tidak tahu melakukan bantuan nafas mulut ke mulut, katanya ketika dihubungi di sini, semalam.

Hayati berkata, anaknya berada dalam keadaan kritikal sepanjang menerima rawatan di ICU dan tidak menunjukkan sebarang reaksi positif kecuali menggerakkan jari tangan beberapa kali.

Selepas itu, Mia langsung tidak menunjukkan reaksi positif hingga saat akhir anak saya meninggalkan kami kira-kira jam 10 malam.

Saya dan suami, Haizam Sharif, 32, reda dengan pemergian Mia. Sudah ditakdirkan ajalnya sudah tiba, kita tidak boleh menghalang takdir, sebaliknya terima dengan reda dan rela hati, katanya yang mempunyai seorang lagi anak lelaki berusia enam tahun.

Hayati berkata, jenazah Mia dibawa pulang ke kampungnya di Kampung Pasir Gajah, Kampung Gajah, Perak dan sudah selamat dikebumikan pada jam 11 pagi semalam.

Berikutan kejadian itu, Hayati membuat laporan di Balai Polis Daerah (IPD) Putrajaya, bagaimanapun beliau tidak bercadang mengambil tindakan terhadap pengasuh terbabit

:: NYAMPAH Dengan Dia.....! ::

pic from google


Nyampah sesangat..!!
Bila time kelkatu byk kt umah ni

Kalu tak tinggalkan sayap2nya tu, tak bleh ke?

Penat eden nak nyapu, tau tak..
Dah la memang takde vakum
Takkan la sbb kelkatu je nak kene pi beli vakum plak?
Huhuhu...!!

Asal sapu jek, terbang masuk umah balik
Asal sapu jek, terbang masuk umah balik

Kalu camni
Pi mai pi mai tang tu la jugak



p/s : masak lagi best dr kemas umah! huhu



Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc?

24 September 2011

:: KESIAN KUMBANG Ni, Hehe... :) ::

Ni la rupa peti ais 1 pintu kami kat umah ;)
Penuh dengan FM2 yang kebanyakannya kawan2 blog yg bagi

Nampak tak kumbang sekor tu?
Ala ladybug kat bawah nun..
Hehehehe...


Yang ni la...
Yang ni Aunty Wawa belikan
Masa Aunty Wawa ada kursus kat Bukit Merah Lake Town Resort
Sebelum ni tempat dia di samping FM2 yang lain


Tapi semenjak 2 menjak ni
Kumbang ni kena beralih arah, haha!!
Ksian, ksian...
Kumbang ni kena dok tepi peti ais dah
Sekali dgn FM2 huruf2 ABC Zakwan ;)


Sebabnya?

Sebab kumbang ni beso banget!
Selalu sangat terjatuh
Bila MamaZakwan yang bukak peti ais, haha!
Almaklum
Asek terlanggar ngan perut boyot MamaZakwan ni je

Tapi idak pulak jatuh kalu terlanggar perut boyot PapaZakwan
Hikhikhik...
^__~


Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc?

23 September 2011

:: NGIDAM MASAK Lagi.. Kali Ni Nasi Impit & Kuah Kacang Pulak ;) ::

Sepatutnya ptg ni gantung kuali, hehe
Sebab kami dapat jemputan open house raya ;)

Tapi nak buat cemana
Kalu rase nak masak tu dtg
Memang nak masak sesaje
Kalau tak masak, nnt asek teringat2 jek

So, ptg ni MamaZakwan teringin nak memasak lagi
Kalu tadi dah siapkan triffle smpi 2 bekas
http://zakwan-afif-najmi.blogspot.com/2011/09/ngidam-buat-triffle-pulak-hehe.html

Kali ni MamaZakwan nak buat nasi impit ngan kuah kacang
Hahahaha..!
Semangat gilosss...!!!!!

Tapi kali ni pakai yg instant punya jek
Kang terbiar lelama luput pulak tarikhnya, hikhik
^___~



Sempena esok dah weekend
So, selamat berhujung minggu la ye kawan2 sekalian! :)
Mesti byk jemputan open house kan
Almaklum minggu Syawal yg terakhir
^__^




Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc?

::: NGIDAM Buat Triffle Pulak... Hehe ;) :::

Huhu..!
Dah tengah ari baru update blog
^__~

Nape MamaZakwan lambat bebeno update blog arini?
Heheheheh
Sebabnya....
MamaZakwan syok memasak ;)

Pagi tadi
Lepas siapkan breakfast Zakwan
Lepas sidai baju sume
MamaZakwan trus masak

Pebenda yg MamaZakwan masak?
MamaZakwan teringin sangat nak buat triffle
Macam yang MamaTisya ajar tu ;)
Hehehehe...
Mekaseh MamaTisya sbb kongsi resipi! :)

Tapi kali ni MamaZakwan tak pakai puding strawberry
MamaZakwan pakai puding kelapa
Buah2an nya pulak kiwi ngan plum

Kiranya ni kali ke-4 kot MamaZakwan buat
So hasilnya..........

Tara....!

Ni cun sket la... hikhik ;)

Yang ni dah caca marba =p



Semangat punya pasal...
MamaZakwan siap buat 2 bekas lagi, haha!


p/s :
Yang pastinya,
MamaZakwan bukan nak makan sangat pun
Ngidam nak masak je
^______^

22 September 2011

::: Migrain & TQ Nuffnang ~ BE Baru ;) :::

Actually
MamaZakwan baru jek online ni
Sebabnya pepagi lagi dah kene migrain
Kalu ikutkan dah lama MamaZakwan tak kena migrain
Masa keje dulu selalu la
Pastu sejak dok umah jarang2

Selama preknen ni
Ni la kali kedua kene migrain
Ksian kat Zakwan jek
Sebab bila kene migrain ni
MamaZakwan takleh nak bangun & berdiri
Bila berdiri, MamaZakwan jadik pitam & rasa nak muntah
Taktau la nape, huhu!

Pastu bila dah online ni
Tengok2 la akaun Nuffnang
Wah, wah!
Mr Nuff kasik 2 BE baru la!
Eksaited!
TQ Mr Nuff :)

Walaupun cek duit cash out aritu tak dpt2 lagi
Tapi tetap rasa hepi sbb BE sudi kunjung tiba
^____^





::: RESIPI ~ Asam Pedas Versi MamaZakwan ;) :::

Tadi dah citer pasal makan
Ni citer pasal makan lagi, hehehe....
^__^


Aritu MamaZakwan ada post pasal makan2 kat entry ni
http://zakwan-afif-najmi.blogspot.com/2011/09/jemput-makaneh-jemput-tengok.html
Pastu ada nampak komen drp EB
Kata mintak tolong ajor wat asam pedas
Hehehehe


MamaZakwan ni idok le pandai bebeno masak memasak ni
Main campak2 je pun bahan2 nye
Tapi kalu mintak kongsi resipi
MamaZakwan OK jek ;)
Tapi ni versi MamaZakwan la ek
Kalu otai2 lain, lain la kot bahan2 nye
^__^


~Asam Pedas versi MamaZakwan~

* Kisar bawang merah, bawang putih, belacan & cili boh
nak pedas lagi, bleh kisar cili padi skali

* Tumis bahan2 kisaran

* Dah pecah minyak, masukkan air asam jawa (segenggam asam jawa)

* Masukkan ikan/ayam/daging (ikut selera masing2)
yang dh dilumur dengan serbuk kunyit

* Tambah garam & gula ikut rasa

* Masukkan daun kesum

Dah siap! :)


Ada versi2 lain pulak ke?
Moh le kongsi sesama ;)



Nasi Kukus Ayam Dara Taman Melati ~ MEMANG MABELES! :)

1st of all
Kredit kat SINI
Sebab MamaZakwan amik gmbr2 ni kat SITU


Lepas gi kenduri Aunty Berry kat Tronoh ari Sabtu aritu
Kami antar la Uncle Matdek & Uncle Bidu balik Gombak
Sebelum tu kami pi makan2 dulu

Uncle Matdek suggest makan kat Nasi Kukus Ayam Dara
Dekat dgn Stesen LRT Taman Melati
Sebelum2 ni MamaZakwan penah dgr2 org cakap pasal tmpt ni je
Sekali bila dah pekena....
Pergh.... Memang mabeles!!
Sodap!


Nampak je simple.. Tapi bila dah rasa...... ;)


Kengkawan try la jugak
Rasa kesedapannya
Bagi MamaZakwan sedap la..
Tapi taktau la kalu selera masing2 kan..
^_^


p/s :
Pasni order drp Uncle Matdek je la kalu tetibe MamaZakwan termengidam, haha!
Nak gi sana jauh sangat! ^_^




Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc?

21 September 2011

:: Kalau Kawan2...Mana [1] Kawan2 PILIH? ::

Saje je nak kasik up citer ni
Kebetulan bulan depan 4 Oktober 2011
Besday Zakwan yang ke-3 tahun

MamaZakwan & PapaZakwan ada la diskus2 sket
Ingat nak buat makan2 sempena besday Zakwan
Nak ajak adek bradek, kawan2, jiran2
Takpun ajak kawan2 blog skali yg sudi dtg ;)

Tapi bila dipikir2 kan balik
Persiapan utk baby pun kena start dah bulan depan
So, nak dipendekkan citer
Banyak plak ongkos nya nnt, huhu!


Sbb Abang Zack, Mama suda penin.....

Pastu ada gak idea lain
Celebrate besday Zakwan tapi hanya kami ber-3 jek
Nak buat sume2 benda yang Zakwan asek mintak2 sblm ni
Saje nak kasik Zakwan hepi & seronok
Contohnya,
Sebelum ni Zakwan nak sangat2 naik keretapi
So, kami nak bawak pi naik komuter
Zakwan suka sangat2 tengok ikan2
So, kami nak bawak pi Aquaria
Zakwan suka sangat2 ngan citer Cars tu
So, kami nak hadiahkan Mater sbb Lightning Mc Queen Zakwan dah ada

Tapi bila dipikir2kan lagi....
Kosnya cam lebih kurang sama jek
Penatnya pun lebih kurang

Ye la, kalu wat makan2
Kena la MamaZakwan masak nak kasik budget, takleh order2
Sama gak kalu pi jenjalan tu
Larat ke MamaZakwan nak naik ketapi
Dr Batu 3 ke Kl Sentral pastu tukar Putra LRT plak
Dengan keadaan MamaZakwan dgn perut memboyot ni?

Ni tahun 2010 ~ 2nd Besday Zakwan

Ni pulak 2009 ~ 1st Besday Zakwan


Adeyh, MamaZakwan dah start penin2 balik dah...

Tolong ek kengkawan...
Kasik up idea kawan2 sket...
Nak wat makan2 @ jalan2?













Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc?

~ AUNTY BERRY Kawen Suda...Congrats! ~

Ni citer ari Sabtu
Lepas Jumaat dah penat dgn makan2 kenduri & open house
Ari Sabtu kami berangkat ke Tronoh, Perak plak
Sebab nak gi kenduri kawen bestfren kami
Aunty Berry! :)

Ni la schoolmate & classmate MamaZakwan masa kat SERATAS
Pastu sempat gak jadik housemate masa keje dolu2 dlm 2-3tahun

Dari BSP kami ke Wangsa Maju dulu
Nak amik Uncle Matdek & Uncle Bidu
Kami kongsi kete ;)

Pastu singgah jap kat RnR Rawang
Tunggu Aunty & Uncle Naim
Pastu tunggu Uncle Kerry plak
Sebab cadangnya kami nak konvoi sesama
Tapi sayang tak sempat nak tunggu Uncle Abeng
Lambat sangat, heheeh ;)

Owh ya!
Masa kat RnR Rawang tu
Kami ternampak artis, u.. Haha!
PapaZakwan minat giler ngan artis ni, hehe
Tapi sayang tak sempat nak snap2 la..
Segan pun ada, haha!
Kami nampak Loque yang nyanyi lagu Kanda Dinda ngan Atilia tu

Lepas dah makan2, dah isi minyak
Kami teruskan perjalanan
Sampai Tronoh dh pukul 1.30ptg
Penganten pun dah makan2 beradab dah ;)

Menu kali ni cambest
Siap ada ikan masin ngan tempoyak lagi, hehe
Lain dr yang lain ;)



Ouch, nampak sgt MamaZakwan suda kembang! Huhu! =p


Sepatutnya ada lagi 1 kenduri kat Ipoh
Member2 SERATAS jugak
Tapi tak berkesempatan nak pegi
Sebabnya masa tu dah pukul 4
Kami assume kalu wat kenduri kat dewan
Kul 4 tu mesti dah clear abes dah
So, kami balik Kl jek trus

Masa dalam perjalanan tu
Asek singgah2, sembang2, singgah2, sembang2 jek
At last, sampai umah BSP kul 11.30 mlm
Sangat letih!




Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc?

Majlis Aqiqah ~ BABY MAIRA

Ni citer ari Jumaat lagi, hehe
Ari Jumaat pagi tu
Sebelum ke umah Mamalieyna
http://zakwan-afif-najmi.blogspot.com/2011/09/gi-open-house-mamalieyna-teruja.html
MamaZakwan & famili pegi Kapar, Klang dulu
Gi Kampung Perepat
Sebab kat sana Majlis Aqiqah utk Baby Maira diadakan


Baby Maira ni anak kedua Aunty Yaya
Majlis Aqiqah ni utk 3 orang baby
Baby Maira dengan 2 orang lagi sepupunya
Kiranya drp sebelah husband Aunty Yaya la
Yang sama2 lahir dalam 2011
Tapi yang bestnya Baby Maira jek la yg gegurl
Hehehehehe
^___^

Baby Maira & Nenek :)

Baby Maira, Aunty Yaya & Nenek :)

Baby Maira, Opah (sblh Baba) & Nenek :)

Baby2 with ibu masing2 ;)

MamaZakwan & Zakwan
(nak jugak enterprem, hikhik =p)


Dalam kul 12
Kami pun gerak balik
Gi umah ayah saudara PapaZakwan kat Meru
Ada open house
Tapi takde snap2 gmbr, huhu!
Sume dah letih..!




Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...