31 Mac 2011

:: Ahad YANG BEST Bersama MEMBER2, Yeay! ::

Rase macam nak ulang balik keBESTan nya, huhu!


Baru nak citer pasal Ahad lepas, huhu!

Ahad lepas, awal2 pagi kami dah kuar umah
Kami pi bersosial dengan kawan2 Seratas
Hehhehehe
Baru jek jumpa Sabtu sblmnya
http://zakwan-afif-najmi.blogspot.com/2011/03/kami-kenduri-kawen-jalan-ping-pong.html
Ni dah kumpul2 balik!
^_^

Owh, kali ni kumpul bersebab ;)
Mama tunggu green light drp Ms Katak Ijau
Baru bleh Mama bgtau kat sini pulak
Hehehhhe..

Apa2pun
Hari yang sangat BEST!
Walaupun panas nye semacam tapi berangin
Walaupun penat tapi sume sporting
Termasuk la si kecik Zakwan tu, huhu!
Ksian Zakwan
Terpaksa ikut mak pak bersosial skali, hehehe...

Mr & Mrs Zaini ;)

Mama & Superhero :)


Kami 1st batch yang sampai
Huhu, ada 2 batch?!
A'ah..
2nd batch lambat sket dari kami
Sebab ada yang kete takleh start
Ada yang tayar kete pancit
Dugaan, dugaan..
Tapi berakhir dengan ke'hepi'an, takpe! :)
Kami dah settle breakfast ala2 berpiknik
Baru la 2nd batch sampai
Termasuk la pengantin baru Mr & Mrs Zaim :)
http://zakwan-afif-najmi.blogspot.com/2011/03/tahniah-sahabat.html

Kami ~ Da 1st Batch! :)
(Takde dlm gmbr ~ Fizzone & PapaZakwan! =p)



Apa2pun,
Hari yang sangat memenatkan
Tapi....
Sangat enjoy!
Sangat hepi!
Sangat, sangat, sangat BEST! :)


Thanks to The Naims sbb sudi jemput kitorang skali ;)


Muka Zakwan yg letih
Tapi ramai yang melayan
Dia pun jadik seronok ;)



Sampai umah dah tengah hari
Panas + hangat sampai ke dalam kepala!
Penyudahnya,
Mama & Papa tak sehat, demam, sakit kepala!
Huhuhuhuhu...
Takpe2, member punya pasal... berbaloi ;)

Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc?

:: Zakwan DILARANG Tengok UPIN IPIN! ::

PapaZakwan dah pesan.....
Jangan kasik Zakwan tengok Upin Ipin lagi..!
Huhuhu... Nape? Nape?
Lagi skali......... Pengaruh kartun!


Sejak Zakwan tengok Upin Ipin
Cara cakap nya pun dah macam Upin Ipin & frens

Kalau bersembang ngan Papa @ Mama
Zakwan dah pandai guna perkataan 'aku/kau'
(Dalam Upin Ipin, diorg sembang sesama kawan guna 'aku/kau')
Zakwan ingat Papa @ Mama ni kawan2 dia kot

Pastu bila Papa @ Mama mintak tolong sket
Mula la Zakwan cakap ikut intonasi Si Mail
"Yela, yela.. aku jugak.."

Contohnya,
Mama cakap "Zakwan, tolong letak pinggan atas meja"
Tangan dia still buat keje tu
Tapi mulut dia akan cakap "Yela, yela.. aku jugak.."

Pastu bila Papa @ Mama marah sket
Zakwan mula la melawan
Pastu Zakwan akan cakap
"Isy, kau ni..."
(Upin ada cakap ngan adik dia Ipin dengan ayat ni..)

Agak rude la bagi Zakwan yang baru umur 2 tahun 6 bulan
Mama & Papa takmo kalu dia terlepas cakap pada orang2 lain
Nanti orang2 lain cakap
Mama @ Papa tak pandai jaga anak

Sekarang ni pun
Dah dekat 3 minggu Zakwan tak tengok Upin Ipin
Alhamdulillah
Zakwan dah kurang cakap2 camtu
Huhuhuhu....
Ada jugak pengaruh buruk kat kartun2 cam Upin Ipin ni
Contoh dh ade depan mata
Hemmmmm....



Ni dia budak yang tak bleh tengok Upin Ipin dah...




Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc?

::: Gambar GELAP?? Ada Solusinya..... ;) :::

Nak tanya ni...
Korang pernah tak amik gambar
Tapi gambar nampak gelap?

Korang buat apa dengan gambar 'gelap' tu?
Delete @ simpan je dalam koleksi?

Jangan buang!
Ada cara penyelesaiannya
Mama dapat tau ni pun daripada Naa MamaIqy
Thanks Naa sbb sudi share menda ni :)

Cuba tengok gambar Mama ni ~
Cantek kan?
(walaupun tau orang2 dalam tu, idak le cantek mana, haha!)

Pastu,
Cuba bandingkan dengan gambar bawah ni ~
Gelap gulita!
Walaupun amik gambar ni di siang hari
Tapi sebab bawah pokok, jadik le gelap...

Cemane caranya?
Caranya guna
Adobe Photoshop Lightroom

Mula2, kena la download dulu ye kawan2
(pada sesiapa yg belum ada la..)
Mama googling je ~ free download adobe photoshop lightroom
Dah download, bleh la meneruskan aktiviti kawan2
Untuk mencerahkan gambar2 yang gelap, hehe


1 ~ Import gambar dulu dr simpanan kawan2

2 ~ Pastu gi kat develop atas tu, then usik2 je menda yang Mama bulatkan tu
Ikut la cerah mana yang kawan2 nak...
Mama guna tu je.. function2 lain Mama tak usik pun, hehe
Tak reti!

3 ~ Jangan lupa save kan! :)

Memang ketara perubahannya ;)

So, apa lagi kawan2....
Selamat Mencuba! :)

Ini link entry drp Naa Mama Iqy
http://miszmaliana.blogspot.com/2010/10/mahu-gambar-yang-chanteq.html


Atau...
Kawan2 ada cara2 lain...?
Meh la kongsi sesama...
Sharing is Caring ^_^v



Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc?

:: PENTING Semasa Ber BLOG ::

Agak2 kawan2 apa dia agaknya ye...?
^_^




Kamera...!!!!
Yup, memang salah satu yang sangat penting!
Kalu takde kamera, takde la gambar
Kalu takde gambar, entry jadi cam tak complete
Mama tak reti kalu nak berblog tanpa gambar ni
Takut orang tak paham apa Mama nak sampaikan, hehe

Tapi masalahnya skrg....
Kamera dah nyawa2 ikan!!!!
Ape ke hey nye yob..!
Ntah la.. Slalu jatuh gamaknya, huhu!

Adoi, riso dah ni..
Jangan la tetibe rosak plak..
Abes la!





Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc?

30 Mac 2011

::: Mesti Ada Yang TERASA HATI Dengan MamaZakwan ;( :::






Maaf sangat2 pada mereka2 yang dpt point kedua tertinggi
Untuk Pop Kuiz Mama aritu
http://zakwan-afif-najmi.blogspot.com/2011/03/soalan-penentu-pop-kuiz-dah-bersedia.html
Mama tak berkesempatan nak pos hadiah lagi

Insya-Allah minggu depan Mama poskan ye

Ampun sebab tertunggu - tunggu
Hadiah lambat kena tempah dulu
Walaupun bukan dari 'sana' tu (Vietnam)
Tapi tetap ikhlas dari hati yang satu


Huhuhu...! Sori banget kawan2!!


Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc?

:: SERAWA DURIAN ~ Berjaya Jugak Akhirnya! ::

Minggu lepas
Mama ada citer pasal PapaZakwan tak kasi habeskan durian
http://zakwan-afif-najmi.blogspot.com/2011/03/papazakwan-pesan-jangan-habeskan-durian.html
Sebab PapaZakwan teringin nak makan bubur / kuah / serawa durian
(Masa googling, baru tau kuah durian ni ada nama lain ~ serawa)

Sabtu aritu,
Berjaya jugak la Mama buatkan kuah durian utk Papa
Thanks to Mummy Ayu & Syira & Eily
Sebab sudi kongsi resipi kat komen entry tu

Semalam, masa BW & FB
Mamalieyna pun dah buat jugak...
Nyum2.. Terangkat! :)
Pastu Farra Dhelina pun ade gak buat
Nampak sedap jek diorg buat..

Versi Mama?
Huhuhu...
Ntah menjadi ke idak..
Komen Papa ~ boleh la.....
(tu maknanya, blum bleh kasik jiran sebelah la, huhu!)
Komen Mama ~ sedap! (takde sape nak puji, haha!)

Agak cayor kate orang perak (cayor ~ cair)
Tapi idak le cayor sangat macam mushroom soup tu..
Boleh la utk percubaan kali pertama ni
Nanti2 bleh la try lagi, hehe


Opss, lupa pulak! CuteMum pun ade wat entry serawa ni semalam ;)


p/s:
Mama memang tak reti nak amik gambar makanan kasik nampak sedap
Tak macam Mamatisya @ Farra Dhelina
Gambar megi goreng je pun tapi mmg nampak terliur, huhu!






Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc?

:: Hai, BERTUAHNYA Badan Dia! ::


Nak tau citer tak....
Susulan daripada kejadian yang kami tak ingini tu

http://zakwan-afif-najmi.blogspot.com/2011/03/kejadian-tak-diinginispecial-agent-oso.html

Pomen ada sembang ngan Papa
Pomen cakap, kami adalah kete ke-4 yang antar kat dia
Atas masalah ~ kunci kete takleh pulas ~ tak bleh start enjin!

Pomen kata,
Kunci kete tak bleh pulas sbb spring kat dalam tu dah patah
Kalu nak ganti,
Kene ganti shaft stereng kete tu
Bila dah kene ganti, alamatnya terbang la RM3++ ~ RM4++!!
Kalu repair pun kene tengok jugak
If bernaseb baek, dapat la di repair, kalu idak...
Memang kene ganti!

Pomen citer,
Ada sorang pompuan ni
Kene masalah yang sama cam kami
Tapi kejadian yang dialaminya gerun gak Mama dengar
Sebabnya

Kete dia tetibe takleh pusing kiri @ kanan
Sebab stereng ter'lock' sendri!
Dah la masa tu dia kat atas hi-way!
Tapi yang naseb baiknya, sebab takde banyak kete

Pompuan ni pun apa lagi
Berenti kan kete tengah2 jalan
Dia plak trus lari ke tepi hi-way
Pastu trus telefon polis

Kesudahannya,
Dia pi ngadu kat pihak Proton
Pastu Proton kasik kat dia apa?
Alat ganti kete Proton (setiap kali dia nak pi repair kete)
Selama seumur hidup!
Pergh~!



Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc?

:: TAK BLEY TAHAN...... ::

..... Dengan Zakwan ni!
Setiap kali nak amik gambar dia
Mesti nak tutup muka
Tu takpe lagi.....
Kengkadang tu wat muka pelik la..
Pastu takmo tengok kamera la
Geram btul!


Bukan masa makan je..
Masa lain2 pun sama je perangai nya

Malu bebeno ke pun?
Masa kecik dulu idak le gini perangainya...



Susah la gini kalu nak join contest
Dah takde gambo yang shantek2
Huhu!
^_^



Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc?

29 Mac 2011

::: Kami BerEARTH HOUR Dalam PIZZA HUT! =P :::

Sabtu malam
Kena la tunaikan janji dengan Zakwan
Sebab Zakwan pun dah pandai tuntut2 janji
http://zakwan-afif-najmi.blogspot.com/2011/03/kami-kenduri-kawen-jalan-ping-pong.html
Lepas maghrib, kami kluar semula
Jalan2 kat IOI Mall, Puchong
^_^

Sangat la ramai orang!
Memula cam nyesal jek gi situ
Tapi memandangkan itu je Jusco yang paling dekat ngan kami
Kami pun terjah jek

Lupa la pulak Sabtu 26 Mac 2011 ~ 8.30pm
Earth Hour!
Kami pun ber'Earth Hour' la kat dalam sinun, huhu!

Memula jalan2 kat dalam Jusco
Hajatnya nak cari kusyen & langsir
Tapi takde sale la pulak!
Barang2 terpilih jek ada...
Terpaksala di KIV kan dulu, huhu!

Pastu nak cari baju purple Papa
http://zakwan-afif-najmi.blogspot.com/2011/03/mana-nak-cari-kaler-purple.html
Takde pulak yang berkenan
Lagipun ramai manusia!
Papa pulak bukan nya suka nak pilih2 dalam sesak2
Takde feel katanya...
KIV lagi..!

Last2
Gi jalan kat dalam Reject Shop
Sale kemain la pulak kat situ!
Pilih punya pilih....
Baju2 Zakwan jek yang berjaya dirembat!
Adeyh! Memang tak masuk list, uwaaa...!!!!!

Papa sejuk kan hati Mama jap
Bila Papa cakap nak belanja Pizza Hut
Kami pun try la
Set terbaru tu
Big Shot Cheesy Pops Pizza
Not bad!
Tapi service...... Hemmmmm, lembs!

Papa kelaparan...

Ni la dia pizza tu....
Papa, Papa... Awat terjelir tu? Lapaq ka..? =p

Zakwan pun dah terikut2 Papa...
Jelir2 tapi comey jek, hehehe



Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc?

:: Kami @ KENDURI KAWEN @ Jalan Ping Pong ;)

Berjaya jugak kami sampai ke kenduri kawen sahabat
Zaim & Pasangan ~ Puan Zaza ;)
Tahniah ye! ^_^


Kenal tak pengapit lelaki tu? Heheheh..
Pengurus Nasi Lemak Antarabangsa Caw. Kota Kinabalu ;)
Mama ada wat entry utk member Mama ni :
http://zakwan-afif-najmi.blogspot.com/2011/01/masuk-paper-seyh.html


Yang pastinya
Sangat ramai member2 Seratas yang ada
Syukur, dapat ketemu! Yeay! ^_^


Sebelum pegi Zakwan takmo mandi
Bila cakap nak pi Jusco, baru laju je bukak sluar!
Tapi ksian...
Sampai2 je kat tempat kenduri,
Zakwan dah ajak balik
Sebab Zakwan tau salah venue..
Kata tadi nak pi Jusco!
(padan muka Mama, t.i.p.u. lagi!)
Terus Zakwan meragam..
Takmo jalan sendrik, nak dukung jek
Pengabesnya, dia tertido...
Ksian banget!

Zakwan tido!

Nak dekat balik baru terjaga!
Cam tau2 jek, hehe

Zakwan n Papa :)



Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc?

:: Kejadian TAK DIINGINI...Special Agent OSO Datang Menyelamat! ::

Betul la seperti yang dikata
Kita hanya merancang, Tuhan yang tentukan segalanya

Dugaan sungguh!
Tapi kami terima dengan hati yang terbuka
Apa masalahnya?
Kete takmo start! :((

Sebenarnya
Masalah dah terjadi sejak ari Jumaat lagi
Papa bawak kete pi keje aritu
Tapi masa nak kluar gi semayang Jumaat, kete dah buat hal
Petang pas keje, Papa balik umah kejap (pinjam moto kawan)
Sebab nak amik kunci spare kete + makan
Pastu gi tmpt keje balik
Check lagi apa yang patut
Tak bleh jugak!
Pengabesnya, kete tinggal kat tmpt keje Papa,
Papa balik tumpang kawan..
Tu pun dah pukul 9 mlm baru Papa balik

Esok paginya,
Papa pi balik tengok kete
Still tak bleh nak buat apa
Papa panggil la pomen kat bengkel berdekatan
Mintak tolong tengok2 kan
Rerupanya, memang ada masalah!
Terpaksa la kete masuk bengkel

Pomen cakap kat Papa
Kalu nak ganti barang, amik masa 3-4 hari
Tapi kalu nak repair, kul 5 baru bleh siap!
(naseb baik masalah boleh direpair, kalu ganti barang alamatnya melayang la $$$$!!)

Papa balik umah dalam kul 10,
Papa citer la masalah kete tu
Mama dengar je Papa cakap kete siap kul 5
Terus Mama sedih...
Tak dapat la jumpa kengkawan kat kenduri kawen sahabat baek kami tu
Huhuhu!

Terus update status kt FB luahkan rase sedih :(
Elok je update status, ada pulak Anjang Riza Zakwan ni SMS
(Anjang Riza ni yang bagi kitorang durian 7 bijik tu! =p)
Anjang tanya nak pi kenduri skali ke idak..
(cam tau2 je kami ada masalah, hehe)

special agent oso datang menyelamat! :)


Kami bagitau la yang kete ada problem
Anjang offer nak amik kitorang n pegi kenduri sesama
Alhamdulillah..... Akhirnya!
Dapat gak kumpul reramai!
Suka, suka, suka!
Tima kaseh Anjang! :)

Ni la dia, special agent oso kami, yeay! :)


Pas kenduri, Anjang antar kami ke bengkel
Dekat dengan tmpt keje Papa
@ Seksyen 27, Shah Alam




Kul 5 selamat sampai umah dah..
Terus masakkan serawa durian utk Papa :)

p/s :
pomen kata, kete persona & gen2 selalu ada masalah camni
kunci kete sangkut, takleh nak pulas ~ start enjin
dugaan, dugaan...sabo ajela!





Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc?

:: Kami Yang MERAH... Mak Ngah! ^_^ ::

Nape kalu kaler merah, mak ngah dapat nama?
Glamer sungguh mak ngah
Ntah2 selalu tersedak
Bila ada orang cakap,
"Amboi, merahnya.. mak ngah!"
Hahahaah..!
Mak ngah sape? Sesape la... Heheheheeh...

Weekend aritu kami 1 famili pun sedondon kaler merah :)
http://zakwan-afif-najmi.blogspot.com/2011/03/family-merah-mak-ngah-p.html
Sebab ape?
Sebab nak pi kenduri sahabat baek
Encik Zaim & Puan Zaza @ Shah Alam
Tapi... Nape pilih merah?
Ntah...!
Sebab Mama suke! Hahaha!
Kebetulan la pulak, sama ngan penganten, hehe..

Mama & Zakwan :)

Uit! Tak suka gambo ni..
Tapi nak letak jugak, huhu!

Tu dia... Hero Malaya suda marii... Haha!

See.... Dah start malu2 plak! Geram!

Sampai ke dapur Zakwan kena kejar dek mamarazi, haha!

Mana Papa?
Papa ada.. Papa pun merah jugak
Tapi Papa takde mood masa ni
Ada 'seswatu' terjadi yang buat Papa bad mood
:(

Dugaan sungguh sebelum nak pi kenduri tu
(nanti la Mama citer, huhu! tak best!)




Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc?

:: TERHARU.... Sangat! ::


Sungguh terharu!
Atas ucapan2 & doa yang diberikan di sini
http://zakwan-afif-najmi.blogspot.com/2011/03/zakwan-ganti-mama-jap.html

Kondisi sekarang?
Denyut2 masih terasa,
Loya2 kadang ada,
Sakit badan dah kurang

Sebab durian ke ek?
Emmm, ntah la
Mungkin kurang rehat
Mungkin jugak cuaca yang panas tak hengat!
(cuaca jugak disalahkan, huhu!)

Apa2pun,
Thanks kawan2!



Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc?

28 Mac 2011

:: Zakwan Ganti Mama Jap.. ::

Salam aunty2 sekalian!
Zakwan ganti Mama jap
Mama tak sehat
Papa pun tak sehat
Mama & Papa sakit kepala, denyut2
Ksian Mama, pagi tadi Mama muntah2
Tapi takde yg dimuntahkan
Bila berdiri, Mama jatuh balik
Mama pitam
Dah pi klinik, dah makan ubat

Ksian kat Zakwan
Takde kawan2..
Zakwan layan kartun je
Nanti bila Mama dah sehat
Zakwan suruh Mama citer aktiviti kami ari Sabtu & Ahad ye
Mama kata Mama rindu kat aunty2 sume
Mama sampaikan salam pada aunty2

Mama kasi tunjuk gambar Zakwan yg terbaru ni
Ni utk aktiviti semalam
Full story nanti ek


Mama kate ~ take care aunty2 sume! :)



Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc?

27 Mac 2011

:: CGL ~ Mana Satu Pilihan Korang? ::


Kawan2 sekalian....
Antara Contest @ Giveaway @ Pop Kuiz
Mana 1 pilihan korang?


Ingatnya nak kasik hadiah lagi
Tapi bukan la sekarang nak buatnya
April nnt (minggu dpn =p)

Almaklum
Bulan April memang sangat banyak tarikh special buat Mama
~wink~wink~
^_^







Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc?

26 Mac 2011

:: Family MERAH MAK NGAH =p ::


Ok kawan2..
Dah nak bersiap2 ke kenduri kawen sahabat dh ni
En Zaim & Puan Zaza @ Shah Alam

Tak sabar nak jumpa kawan2 lama

Tema kami 1 famili kaler merah mak ngah! :)
Gambar btul, tunggu nanti tau!

Daaa..... Happy Weekend! :)


p/s :
apsal kalu kaler merah, mak ngah dpt nama?
nape tak mak long?
^_^


Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc?

:: MENANG CGL, Yippie! :) ::

Mekaseh Amiey Lee..! :)
Lenkali leh buat kuiz lagi ye, hehe

Ya Allah, hepinye rase!
Lama dah tak menang2 CGL @ Kuiz @ Teka2 ni
Asek ngetop jek, haha!

Tahniah jugak kat Fadzillah Kamaruddin :)
Sebab dpt point yang sama :)



25 Mac 2011

::: BerJaYaKah MiSi KaMi WeekEnd Ini? TunggggGu.....! :::

Belum pun hari Sabtu
Tapi aktiviti2 utk weekend dah macam2!
Harap2nya menjadik la
Harap2nya Zakwan tak buat perangai la
Harap2nya semuanya berakhir dgn hepi! :)

~ Sabtu ~
* Kenduri kawen our BFF (Member2 Seratas)
http://zakwan-afif-najmi.blogspot.com/2011/03/tahniah-sahabat.html

* Gi shopping, yeay! :)

~ Ahad ~
* Photogedix bersama BFF (Member2 Seratas) @ UPM Serdang
* Makan2 & Lepa2k2 & Sembang2 ngan BFF (Member Seratas)



Weekend ni banyak ngabeskan masa dengan kawan2 Seratas!!!
Yeay! I loike! :))))


Happy Weekend kawan2 blogger ku sekalian! :)

Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc?

:: SELAMAT TINGGAL ~ 'Pakwe' Ai Pandai Rap Rupenye, Hehehehe.. ::

Dah dengar lagu Selamat Tinggal
Dina feat. Zizan Raja Lawak?
Memang best...!




Best jugak Zizan ni rapping, hehe..




Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc?

::: PapaZakwan Pesan... JANGAN HABESKAN DURIAN! :::


Papa, Papa...
Mama ni idak le gitu rupenye..
Sampai nak ngabehkan 7 bijik durian tu sengsorang
Jangan risau,
Mama makan beberapa ulas jek
Yang lain, Mama kasik kat Papa ye


Hahaahha..!
Kelakar pulak bile ingatkan balik
Papa pesan ~ "Yang, jangan habeskan durian ye"

Mula2 terkejut gak..
Mama makan byk sangat ke sampai Papa tak cukup

Rupa2nya
PapaZakwan nak beroperasi weekend ni
Nak buat Kuah Durian
Cicah ngan roti sedap katanya...

Mama ni pulak
Idak le pandai nak buat
Google jugak la kekdahnya mencari resipi, haha!
(Kantoi suda.. resipi googling saja =p)

Cemane ek nak buatnya?
Ade sesape sudi ajarkan?
Saya kan budak baru belajar
Buah cempedak ada lagi kat luar pagar, hehehehe


Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc?

::: Selamat... Selamat... Selamat..... :::

Selamat Hari Lahir.... IbuImaan!!! ^_^


Happy Birthday Dear....! :)
Moga panjang umur dan murah rezeki
Moga diberikan kebahgiaan dunia dan akhirat
Di samping mereka2 yang tersayang....

Thanks sbb sudi jadi sahabat ;)



Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc?

24 Mac 2011

:: Zakwan Berbahasa JOWO ^_^ ::


Sebab dah berdarah Jowo
Dibawak turun dek Papanya
Semangat la Papa nak ngajar Zakwan berbahsa Jowo jugak
Hehehehehe....
Tapi setakat ni
Zakwan pandai mengira je la..
Kabare waras tu jek
Nak blajar kene tunggu Papa la
Mama tak reti, hehe...

Nampak gayanya
Zakwan lagi terror ~ siji loro telu papat limo, etc
Daripada satu, dua, tiga, empat, lima, etc...
^_^


p/s :
takleh nak upload video la....
lambat bebeno!


Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc?
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...