20 Disember 2011

RISAU! | Boleh Ke PapaZakwan URUSKAN?

Sekarang ni MamaZakwan dok risau jek
Pasal hal nak urus rumahtangga
Sepanjang MamaZakwan berpantang

MamaZakwan tak kesah nak bagi PapaZakwan uruskan hal2
Cam sidai baju, sapu sampah, basuh baju, basuh pinggan

Tapi........................
Ada 1 aktiviti harian yang paling MamaZakwan risau
Nak bagi PapaZakwan buat, huhu!
~ LIPAT KAIN ~

Bukan setakat baju2 baby jek
Baju2 kami laki bini & jugak baju Zakwan skali, huhu!

Almaklum
Selama ni MamaZakwan yang buat sendrik
Memang MamaZakwan tak kasik PapaZakwan tolong
PapaZakwan pun tau perangai MamaZakwan yang 1 ni
(sbnrnya, dia lagi suka, huhu!)
Sebab apa?
Sebab MamaZakwan tak suka kalu cara lipatan tu
Lain dari yang cara MamaZakwan lipat
Memang MamaZakwan akan lipat semula kalu lain macam jek rupanya, huhu!



Adeyh!
Nampak gayanya...
Kena pejam mata jek la kalu camni, huhu!
Redho sahaja........... ^_^



Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc?

13 comments:

eima berkata...

ala jgn risau ... sbb nanti nad lipat sendrik la ... cam eima hanya seminggu cam tu je berehat tak de wat pepe ..pastu buat semua sendri...yg ringan2 la ...yg berat2 MIL la buat ... bila dah 14 hari mil dah blk kg ima pantang sendiri masak, kemas rumah, jg fahim, mandi baby, basuh bj... semua la kecuali angkat brg berat2 je tak buat....

insyaallah boleh....tp kena more hati2 la tau .... caiyok2 dear....

♥cikmOt♥ berkata...

perangai kita samalah nad...sangat sakit mata kalu cara lipatan tak kena ngan mata kita...hahaha...senang citer seme wat sendiri kan...

amiey lee berkata...

hahahah samala..lipat kain...
hubby kita pun tak reti nad.. kita lebih rela kain tu berlonggok biarla kita settle sendiri..kalau bg hubby sama gak nnti kta kna lipat balik !!!

MRS. K berkata...

ala takpe.. nad lipat sendiri pon boleh.. lipat sambil baring. boleh? hehehe

Cute Mum berkata...

hehe.. nampak sangat perempuan cerewet bab lipat kain kan..
uyun pon sama gak..
kalo gantung baju dalam almari pon.. mesti pakai hanger yang sama dan susun ikot jenis baju..
daddy malas nak ikot, jadi die cuma tolong basuh dan jemur baju jer..
yang lain uyun buat..

*∽ IZAN ∽* berkata...

salam geng..!! wah wah wahh.. nak makin dekat hari nih!! berdebar debarr...!!!

ok la tuu.. pejam mata jelahhh.. kalau dia tolong lipat pun dah untung. Silap2 sedia 4 bakul, sorang satu bakul, baju dah kering masuk je dlam bakul pandai2 la carik sendiri ahahahahah

ummiaqeef berkata...

same la..sume keje umah kite wat.. camane la laki wat keje umah kan, hehe..

Sweetmama@EiJa ZaQuaNZiQrY berkata...

Insyaallah pandai la PapaZakwan uruskan nnti.

mamalieyna berkata...

hehe..takpe nad, bab ni nanti sambil berpantang sambil kita buat..rasanya bab ni mmg fail kasi suami buat..hee~ kak eina pun tak harap...takpe kita mampu lakukan..hee~

mummy_ayu berkata...

jgn risau la..time2 nanti semua yg tak boleh jadi boleh..bab lipat2 baju tu, pas semingu dua boleh tu...

suhaina laui. berkata...

salam kak....sy pon buat sendiri dulu tapi masa tu berpantang kat umah mak...bab2 lipat baju ni xberat sgt ;)

aLeesYa's Mummy berkata...

kita paling malas nk lipat kain. So inisiatifnya setiap org beli 1 almari sdiri..semua baju gantung hanger n masuk dlm almari jer..hahaha kalu lipat pun yg baju kecik jer..:-)

ADEEYA berkata...

Hahahahahahahaha mama pun tak suka papa lipat kain. Bila papa lipat confirm mama lipat balikk hehehehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...