01 Disember 2011

::: Kita BAKOR! Kita BAKOR JE... Ayam Tu! ^_^ :::

Bakor pebenda la gamaknya..?
MamaZakwan nak citer pasal makan2 ni, hehe
Naseb baek kengkawan sume dah pi lunch kan?
^_^

Ni aktiviti kami ari Selasa aritu
PapaZakwan sambung cuti, kekekekeke....!
Seronok kami 2 beranak sbb ada Papa temankan kat umah ;)

Dalam kul 10 tu, PapaZakwan cakap dia teringin nak bakar2 ayam
MamaZakwan 'on' jek
Sebab sebelum ni mmg teringin pun
Tapi MamaZakwan diamkan aje
Sebab ksian kat PapaZakwan, hehe...
Ni dah PapaZakwan yang offer nak membakar
MamaZakwan senyum sampai telinga je la, hikhik =P

Tu sebab bagi Zakwan main bunga api dulu
Supaya dia tak dok kaco Papa nya membakor ayam! ;)


Tu dia...!
Tak yah penat2 dok kipas2
Guna jek kipas letrik, haha!


Ni masa nak idupkan bara api
PapaZakwan rileks jek
Halakan aje kipas letrik tu ke tmpt pembakar, hehe...


Kali ni PapaZakwan ikut resipi yang Kak Heze Suze bagi
Senang, cepat, mudah, murah ;)

Ayam tu perap kan aje dgn sos BBQ
Perap la dalam sejam ke sejam stgh

Hasilnya...?
Memang mabeles!
MamaZakwan tak tipu
Sedap banget! Isinya lembut rasa BBQ sampai ke dalam2 isi ;)


Walaupun hitam, tapi isi sedap!
Bak kata orang2 tua
Hitam2 si tampok manggis
Semakin ku pandang & rasa semakin manis
^_^

8 comments:

Salina@IbuAqil berkata...

Siap bwk kipas tuh.. ;) Nyum3! ;)

MamaYatie berkata...

panggang kaedah moden...bagus idea ni..tapi kalo kami buat kang..maunya satu blok dpt bau ayam bakor..kekekee

eT berkata...

waahhhh...sedapnyer mak yong makan...mai secawan...eh..:p

Nana berkata...

wah btuahnye badan papa zakwan rajin tlg penuhi hasrat isteri dua hehe klw amrul jawabnye jom g bli kt kedai heheee

amiey lee berkata...

nasibb baikkk la dh lunch kalau tidak siappp la nad hahahahahaha

ibu MZW @ farah idayu berkata...

tips yg berguna guna sos bbq segera..hehe..harus kucuba..neway, sedap sgguh tgk ayam tuh..terliur dibuatnya..

azura samsuddin berkata...

simpel tp sedap mmg paling penting lah, hehehe :)

maszmadi berkata...

masz pon ms balik kg last sunday ada buat bako2 kat kampung ramai2... x tau lak leh perap ayam ngan sos barbecue jerk... leh try nieh.. hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...