18 November 2011

Nama Baby SAMA | Kena Mintak IZIN Dulu...?


MamaZakwan nak mintak pendapat @ pandangan kengkawan sekalian


Situasi:

Teringin nak bagi nama ***** kat new baby nanti
Tapi kebetulan sama plak dgn kawan tu... Nama anak dia pun *****
Takpe ke?
Kena mintak izin kat kawan tu ke?
Mana la tau kalau2 kawan tu kecik ati ke...



Bagi MamaZakwan...
Tak kisah pun kalau ada sama nama
Lagi seronok kot
Takkan orang tu nak letak nama sejibik sejibun cam nama anak kita kn?
(Kalau btul2 sejibik sejibun, mungkin kebetulan la..)
Contoh cam Zakwan ~ ZAKWAN AFIF NAJMI
Kalau salah satu nama jek sama apa salahnya...
Zakwan je ke... Afif je ke... Najmi je ke yang sama
Takkan ada yg nak letak sejibik sejibun Zakwan Afif Najmi jugak
Ye dak..?
(Budget nama anak cam sedap sangat jek, haha! Apa la MamaZakwan ni =P)


Tapi.....
Tu la kan...
Bak kata orang2 tua...
Rambut sama itam, hati lain2
Pandangan MamaZakwan tentu2 la tak sama dgn sesetgh orang
Nak2 plak...
Bila nama anak orang tu yang jadik pilihan MamaZakwan utk new baby nnt
Camno..?
Dah orang tu takmo kawan ngan MamaZakwan nanti..
Mana la tau.... ;)

Pandangan @ pendapat kengkawan plak camne?

p/s :
Nama baby dah ready ^_^
PapaZakwan dah pesan ~ jangan tukar2 nama lagi dah..
Nanti dia pening! =P



13 comments:

MRS. K berkata...

hahaha.. tak pe kot!

mama tisya berkata...

tkkn nk minta izin plak..nama tu saper2 leh letak....dh sama nk wat camner..tp nama bapak lain kn...heheheeh

mummy_ayu berkata...

apa salahnya nama sama....tak kisah la...

aLeesYa's Mummy berkata...

pendapat mummy..x kisahpon kalu sama ngan nama ank org lain sbb bin/binti kn lain2,,hehehe. Actually mummy pun dh admire kt nama ank2 eB eZrin tuh..hahaha

kayyana berkata...

mama zakwan, bg yana kan, tak kisahlah kite nak letak nama ape pun.. same sebijik pun tak kisah andai itu dah tetapnye..tak salah kalau nama anak kite sama... klu kite dah berkenan ape boleh buat kan.. biarlah ape org nak kata janji yg penting sekali paling penting adalah makna nama tuh... ape salahnye nama sama asalkan makna yg baik.. hehehe.. jgn pk sgt k... tetapkan pendirian.. all the best mama zakwan..

Axie04 berkata...

HEHEHE
SAYA PUN BAJET ALMIRA ATHMAR ZAHIRAH ADALAH SANGAT SEDAP

HUHU

Anah berkata...

rasanya xkisah la, kalau dah berkenan pastu maksud pun elok rasanya xsalah =)

Adlin✿Kyra♥Kyreen Moms✿ berkata...

x salah kan nama anak sama...itu hak masing2 kan..yg penting berbin atau bintikan nama lain...hehehe

lia berkata...

yg pasti nama baby x sama dgn Amsyar sbb gurl kan he3...

aku rasa x payah nak mintk izin, pendapat aku la...

mamalieyna berkata...

eh..pd kak eina ok je, takde masalah pun kalau tetiba nama anak sama, dh kita berkenan kan...takyah mintak izin pun takpe, tp if org tu terdekat dgn kita, ckp jela kita berkenan dgn nama anak dia..^_^..

herm..kak eina pun dh standby nama, hrp2 last minute tak bertukar la..yg pasti A-H juge..cam Arif Haidar..hee~ kalau tetiba girl pun, nama dh standby jugak..hee~

Cute MuM berkata...

ala.. nama sama tue dah biasa..
macam nama dania alisha..
ramai jer nama "dania " "alisha"
anak ema tue pon Alisha gak..
janji kita suka..
:)

Gieyana berkata...

kalau Nad bkenan teruskan jer..tp lebih elok just bgtau kwn tue..mn tau nnt ada kata2 negative yg x sedap didengar lak ..kena think masak2 tau psl mmg ya lah hak msing2 utk taruk nm..tp x mo ler plak kesan yg akan timbul kelak kan..mn tau tjadi perselisihan faham ker apa ker..kn x elok tue ..just opinion yer psl Kak G dh pernah dh pernah merasainya..nm one of my relative totallysame dgn another relative..mula2 mmg ada perselisihan paham disitu..lama2 dh ok..

miya berkata...

takkan la nak kecik ati. kedekut sangat 2..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...