12 Oktober 2011

::: Zakwan Beraktiviti @ PETROSAINS ^_~ :::

Lepas dah main2 kat playground
Kami gi makan2 kt KFC plak
Masa keje kat bangunan UOA tu
Memang dah hafal dh lokasi kedai2 kat Suria KLCC
Apa taknya, dari Wangsa Maju naik Putra LRT je
Suria KLCC ni kira shortcut la nak pi keje kat UOA tu

Tapi kali ni pegi Suria KLCC
Memang lost trus!
Aik, mana pegi KFC yang kat depan Cold Storage tu?
Takkan la takde kot kan..
Rupa2nya dah bertukar tmpt kat ujung nun
Menapak gak la..

Lepas dah mengisi perut
Kami pun pegi la destinasi seterusnya utk menggembirakan Zakwan
Iaitu....
PETROSAINS! :)
Bayaran masuk : Dewasa ~ RM15 (Tunjuk MyKad)
Kanak2 ~ RM5
Sepatutnya total RM35 tapi aritu ada diskaun dpt la RM30 utk kami ber3

Owh ye!
Kami tak jadi pi Aquaria
PapaZakwan takmo pegi, huhu!
So tuka plan ke Petrosains plak

Zakwan nampaknya suka pegi tmpt2 camni
Main2 sambil belajar sesuatu
Lagipun banyak aktiviti kat dalam Petrosains ni
Tu yang Zakwan suka
Zakwan ni kan jenis yang cepat bosan dgn sesuatu menda
Bila kat dalam ni dia eksaited la

Meh la layan gambar2 kami kt Petrosains aritu
^_^












Alhamdulillah...
Menjadik gak plan kami nak menggembirakan Zakwan
Naik keretapi, main kat playground, masuk Petrosains
Pastu dpt plak jam tangan Mc Queen
Alhamdulillah, syukur sangat2

Insya-Allah
Tahun depan murah rezki panjang umur Mama&Papa
Kita celebrate ajak kawan2 Zakwan pulak ye


p/s :
Semalam kt TV ada iklan gmbr KLCC
MamaZakwan sembang2 ngan Zakwan...

MamaZakwan : Zakwan, tu la KLCC kita pegi aritu
Zakwan : Ye la...! (excited) Mama, Mama ada duit tak?
MamaZakwan : Kenapa? Zakwan nak buat apa?
Zakwan : Nak naik keretapi lagi pegi KLCC


Hemmmmm.... Zakwan, Zakwan... ^_^

8 comments:

syawalsimpsons berkata...

sweet je wawan tanya mama dier ada duit ke tak...kikiki...kalo syawal g sana..kat tempat lego tu.alamatnyer mmg tak balik..tido situ la tu...

amiey lee berkata...

wahhhh tak sangka petrosains ni besttt..tgu sarah n ashraf besar sikit baru bawa g sana..

heee janji zakwan gembira kan..tak kisah mana2 pun...

haa suria dh mcm2 tukar...kt isetan pun tgkla kt bawah tu suma tukar..kalau perasan bank rhb n cimb pun dh tukar dekat2 ngan kfc tu..menapak nak kesana..toy r us, mothercare suma kt wing situ dah....

mamalieyna berkata...

bestnye zakwan....! pengisian masa yg sgt bagus...dpt ilmu lg sambil jln2 kan..^_^ happy la dia..

kekucingkatz berkata...

Wawan memang geng Tida....cepat bosan...hehehe!!!...

Salina@IbuAqil berkata...

Humboi anak teruna ni.. Bkn main lgi dia.. Tanya mama ada duit x.. Hik3!!! Comel sggh.. ;)

MamaYatie berkata...

wah! petrosains rupanya...best kan zakwan...nadhira pun seronok betul gi sana last week!

Imaan09 berkata...

nad..nampak perut!best..best..

MrS. F!zA berkata...

bijak zakwan..siap tnya ada duit tak..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...