28 Oktober 2011

::: TRIFFLE...... Again?!! (^_~) :::

Yeszzzaaaa...!
Again n again..
Tak jemu2 MamaZakwan nak buat triffle ni, hehe
TQ to MamaTisya sbb kongsi resipi ;)

Setiap kali buat, mesti buat 2 bekas
1 bekas utk makan sendrik kat umah
Lagi 1 bekas utk kasik orang rasa ;)



Lepas pi JJCM ~ Satay Willy, Selasa malam aritu
(Mana stori mori nya? Nanti2 la.. Tak best, huhu!)
Kami singgah Billion PKNS Bangi
Carik barang nak wat triffle ni
Carik2 stoberi tak jumpa2
Yang ada kiwi ngan plum
Redah je la...
Nak amik buah2an dalam tin tu
PapaZakwan tak kasik plak, huhu!

Sampai2 jek umah
Ngedate ngan abang Botak dulu, hehe
Dapat tgk stgh jam yg terakhir, jadik la...
Daripada kene tunggu seminggu lagi, ye dak? Haha!
Lepas abes citer, solat Isyak jap
Terus buat triffle

Ni MamaZakwan yg deko2..

Ni plak, PapaZakwan yg deko2..
PapaZakwan berlagak, dia kata deko2 dia lagi cantek =p


Sebenarnya buat triffle ni ada sebab ;)
Nak kasik pada adik ipar kesayangan, hehe...
Dia mintak resipi, tapi tak buat2..
MamaZakwan plak, ksian...
Buatkan la utk dia =)

p/s :
Dah amik resipi wat Tiramisu dr MamaTisya
Resipi Blueberry Cheese Cake pun dah amik jugak dr mjlh PaMa
Nak buat entah bile...
Sebab MamaZakwan tak makan makanan yg keju2 ni, huhu!
Nanti2 la buat...
Utk PapaZakwan n Zakwan ;)

Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc?

8 comments:

mama tisya berkata...

triffle ni sennag tu yg bole wat slalu kn...nanti try la tiramisu..bgs utk baby:) zakwan pn mesti sukaaaaaaaaa

wan nurul hezrina berkata...

nampak sedap betul..nyam nyam

syawalsimpsons berkata...

sue dah buat tiramisu mama tisya...mmm..kengkawan opis kata best..kikikki...senang jugak..try la nad

lia berkata...

nad, errrrr....

ha3...

mmg lawa la deco papa zakuan nyer ;p

Cute Mum berkata...

Billion kat PKNS Bangi tue memang tak banyak buah2..
kami pon jarang beli kat situ walaupon dah dekat sangat..

Aisy Nasiha berkata...

best nampaknya...nak buat jugak la nati

amiey lee berkata...

wah sgt jeles ngan nad

mamalieyna berkata...

cantik ....menarik... mesti sedaaaaaaaap.....^_^

haih bila plak kak eina nak berkerajinan cam nad ni..hu~ hee~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...