16 Oktober 2011

::: MAHALNYA....!!!!! :::

Jangan silap tengok plak tau
Ni bukan pin boling, haha!
Nak tgk pin boling, terjah2 blog CuteMum
(Siap promote lagi ni, hehehe...)
^__^

Iye....
Ni Kicap Cap Kipas Udang


Aritu beli kicap ni kat kedai runcit area umah ni
Tapi tergezut MamaZakwan
Sebab botol kecik harganya RM5.50!!
Standard ek harga dia gini?
Tak kan?

Biasanya korang beli harga sebotol yang kecik tu baper?
Kalau kat hypermarket harga dia bape?
Rasa2 MamaZakwan takde la sampai RM5 lebih, kan?
Sebelum ni main beli jek, tak check plak harga sebotol kicap ni
Biasanya MamaZakwan alert gak bab2 harga barang ni
Tapi kali ni bleh ter 'miss' plak, huhu!



16 comments:

kekucingkatz berkata...

sekarang mmg dah naik harga...abang kedai bagitau kicap kipas udang harga dia naik...tapi lupa harga berapa...kekda tak beli dah kicap kipas udang....pakai kicap jalen...kicap tamin selalu abis....lagipun kipas udang ada tiruan punya....

mama tisya berkata...

eh mhl nye..rsnye yg botol gemok skit tu dlm rm5+++..kalo yg kecik ni rsnye dlm rm3++

~ain berkata...

Rasanya dalam 3.00 ++ kot kalau botol kecik, kak....

Salina@IbuAqil berkata...

Uishhhhh!! Dh naik harga ye?! Alamak!! Camni mkn ns ngan kicap je pun dh mahal nnt.. Hi3!!!

illafira berkata...

cuba tgk belah atas kanan, selalu ade harga yg di syorkan.. x biasa beli botol kecik so x sure harga

Ya ALya berkata...

kicap ni memang mahal pun.....yg besar je ya beli 6.90....ada tu ya tgk 7.00 lebih tau botol besar,yg kecik tu mmg 5.00 lebih pun.....dah naik harga dah....

ADEEYA berkata...

Kat rumah pun pakai kicap ni tapi tak pernah ambik tau plak harganya. HUhuhu.

*∽ IZAN ∽* berkata...

Nad.. K.Izan pun HANTU kicap kipas udang nih.. normal rega dia pun dah cecah RM4 ++. Memang MAHAL untuk botol saiz tuh! sokmo ada stock spare takut kehabisan huhu.

Baru2 ni adik ipar duk promote suh tukar ke JALEN botol OREN (lemak manis)... sekarang dah bertukarr..he he he

Lily@MamaZaraZareef berkata...

wahhh..kompem salah tag harga kedai tuh..rasa botol kecik ni paling tidak pon almost rm3..klu lebey rm3 pon tk lebih byk kot..(daku pon dh lupe..heheheh..tp mmg kompem tk smpai rm5 lah)

mamalieyna berkata...

byk brang dh mahal la skrg, kalau sekali pi shoping, terasa sgt..huu~

*psst harga org jaga anak pun dh naik oo skrg..area tmpt kak eina, jga baby dh ada yg ambk rm300..pheaww,,

amiey lee berkata...

heee takpenah plak tgk hrga kicap... selalu pakai kicap tamin aja

Sidratul Muntaha berkata...

entah lupa...
selalu beli kat NSk
mmg beli sekali harung botol beso
stok mkn sebulan stgh kdg2
dah kate dak aqil suke kicap kan?!
pastu mak bpk di ani suke buat mee goreng
harulsh beli botol beso terus!

Nana berkata...

tak tau plak harga bape
umah mgm xde kicap hahaha kita kan makan umah mak
selalu bawa dia g bli brg xnengok pon rege

MRS. K berkata...

a'a.. kat kedai biasa memang mahal kicap nih! melampau mahal

Mama Ukail berkata...

nad,biasa kita beli kicap nie botol besar rm7.20..yg kecik xperasan pulak berapa harganya.

Cute MuM berkata...

heheh.. bukan pin boling yer..
alamak.. kicap kat rumah pon dah habis..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...