30 September 2011

:: Rezki Baby Dalam Perut.. TQ Member Blog! :) ::

Alhamdulillah.....
Setelah jenuh mencari kat mana2
Akhirnya dapat jugak MamaZakwan makan burasak @ berasak ni
Nyum2...!!


Kawan2 tau tak makanan ni?
Rasa dia cam nasi lemak
Tapi dia jenis balut2 dlm daun camni
Sedap kalu cicah ngan ayam masak merah ke, kari ke..

Biasanya setiap tahun, setiap kali raya
Atok & Nenek Zakwan mesti beli dalam 20-30 bijik berasak ni
Sebagai hidangan utk hari raya
Kami order dulu dr sorang makcik ni
Kat Teluk Intan, rasa2nya dia sorang jek yg ada jual

MamaZakwan plak...
Preknen kali ni memang ngidam btul2 nak makan berasak
Tapi nak wat cemana
Bleh plak tahun ni makcik tu takde jual
Sebab kene jaga hubby dia yg masuk hospital
Memang sedih giler2 la raya aritu
Sebab tak dpt makan
Dah terpikir2 dah..
Baby lahir nnt mesti asek 'ngences' jek, hehe
(ngences ~ air liur meleleh)



Alhamdulillah...
Semalam MamaZakwan dpt bungkusan poslaju
Hadiah dari seorang member blog
Rupa2nya dia bagi MamaZakwan ~ berasak..!!
Sangat teruja + hepi + syahdu dan sewaktu dengannya

TQ banyak2 IbuImaan!
Jasa baik anda & adek2 sangat2 MamaZakwan hargai
Dah la tgh sarat2 membawa budak tu
Sanggup lagi nak buatkan & poskan berasak ni

Sayang kamu..! ;)


Kawan masa hepi senang banget nak dicari..
Kawan masa sedih, bleh dikira dgn jari..




Looking for gifts for birthday, wedding, anniversary etc?

24 comments:

eima berkata...

pe tu ...tak penah tgk pun.....

mknan org jawa ke ???
fahim dulu dekat 2 tahun air liur meleleh... tatau nape ... nk kate aku ngidam idak la cuma terasa nk mkn tp klu tak dpt pun tak pe ... sama cam skrg ..kompom yg adek ni pun sama meleleh la jugak.... sbb aku tak lyn sgt rasa teringin tu

Imaan09 berkata...

tetiba terharu jugak..ahakkkss..

Myra Jay berkata...

1st time dengaq, tak penah try makan lagi.. :)

mom.4.two berkata...

ape tu nad?camne rupa dalamnye? (aku yg jakun)

Nad @ MamaZakwan berkata...

@eima

takpe la kalu gitu..senang sket en panjang, hehe...kite plak, tak bleh ar..asek teringat2 jek nnt, heheh....tu yg seboleh2 nak cari jugak ;)

Nisa Greennnpanda berkata...

mmg best kn kalo ade kwn2 yg baik ati..

btw, sy serious xtau & xpenah dgr berasak tue ape... -_-

Nad @ MamaZakwan berkata...

@Imaan09

alahai..pe nak terharunya, huhu!
entry biase2 je kalu nak dibandingkan dengan jasa yg zaa n adik2 tu, hehe

Nad @ MamaZakwan berkata...

@Myra Jay

uisy..sedap..!!! :)
kene try..
tp mmg pun..kalu yg taktau mmg tak berapa reti nak makan pun

Nad @ MamaZakwan berkata...

@mom.4.two

takpasti la org mana punye
sama ada banjar or bugis
tp kawan yg bagi ni dok sabah pun ade makan gak menda ni...

nnt kite wat entry cemane dalam die, hehe

mummy_ayu berkata...

tak pernah dgr jugak...emmm..baiknya...ada yg buat siap pos.. best!!

@e_da berkata...

nak tengok isinya.. heheh.. bertuah ada kawan yg prihatin kan.. syukur

cikbedahlaser berkata...

wooo ni pulut dakap ke?

1st time dgr kawan sebelah meja ni cakap.. memula die sebut pulut romen... die kata fmly suami die panggil camtu.. hehehehe

tak pernah tgk n rasa pon sbnr nye.. ehehe

MaMa CyDa berkata...

tak silap nih org bugisnya makanan. mama pun suke makan. mmg sedap ... adehhhh terliur lah plak tgk gambo nih huhuhuhuh

Nad @ MamaZakwan berkata...

@mummy_ayu

tu la mummy ayu..sgt terharu ;)

Nad @ MamaZakwan berkata...

@@e_da

sangat2 bersyukur kak eda :)

Nad @ MamaZakwan berkata...

@cikbedahlaser

pulut romen?haha!nama kemain :)
ni bukan pulut ni...
ni cam nasi lemak..sedap :)
rupa dia cam lepat pisang pun ada

Nad @ MamaZakwan berkata...

@MaMa CyDa

oo, bugis kan?
saya pun ingat2 lupa..
selama ni igt banjar =p
tau makan jek, hehe....

Nad @ MamaZakwan berkata...

@Nisa Greennnpanda

sedap......hehheeh
tapi jarang ade org jual menda ni

mamalieyna berkata...

kak eina baru2 ni je marasa mkn ni, masa balik johor..tp tak reti sgt nk mkn sbb first time..sikit jela rasa..hee~

azura samsuddin berkata...

penah makan, rasanye masuklah ngan tekak ni, Alhamdulillah rezeki nad n baby ;)

*∽ IZAN ∽* berkata...

wah confirm terharu guling2 ada member sanggup hantar pakai pos laju lagikk! tahan ekk..?

Izan pun ada jiran org bugis/banjar yg memang tiap2 tahun akan bagi burasak ni huhu

sama laa.. izan pun tahun lepas kempunan makan nekbat.. tahun ni bersungguh2 member carikan walopon terpaksa import dari terengganu. mmg sunggu terharu uhuhuhuhu!

Nad @ MamaZakwan berkata...

@mamalieyna

a'ah ek, hubby kak eina kn org pontian..mesti slalu wat berasak ni kot kat umah die, hehe...
sedap kak eina, rugi makan sket jek, haha!

Nad @ MamaZakwan berkata...

@azura samsuddin

alhamdulillah..syukur sgt2...mmg rezki btul :)

Nad @ MamaZakwan berkata...

@*∽ IZAN ∽*

bukan setakat guling2 dah kak izan..hehe...
best la ada jiran yg bagi tiap2 tahun..
nekbat tu ape ek? takpenah dgr plak, ngee~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...