30 September 2011

:: Ni La Rupa Dalam BERASAK Tu.... ::


Kesah sebenar asal usul berasak ni idak le MamaZakwan tau
Rasanya ini makanan orang Bugis
Rasa dia macam nasi lemak kukus
Bila dah balut dengan daun pisang
Aroma dia lagi la menusuk kalbu
Nyum2!!

Kena tanya IbuImaan le kot
Sebab dia yang tolong buatkan utk MamaZakwan
TQ IbuImaan!
Pasni nak mintak resipi la
Hehe, bleh wat sendrik pasni ;)

So, ptg smlm
MamaZakwan masak ayam masak merah
Untuk dibuat cicah2 ngan berasak
Pergh.. Terangkat! :)



Kalu ikutkan, cicah2 ngan apa2 pun bleh kot
Kari ke, sambal ikan bilis ke
Tapi MamaZakwan suka lawankan dengan ayam masak merah



Haaa...
Ni la rupa berasak tu bila dah dibukak daunnya
Rupa dia cam lepat pisang pun ada
Dia bukan pulut
Dia mmg nasi tapi rase berlemak
Tu yang MamaZakwan ckp rase dia cam nasi lemak ;)

Kengkawan yg blum penah try
Memang kene try makanan ni

p/s :
Owh, masih terbayang2 kesedapan berasak smlm, nyum2
Alhamdulillah
^_^

5 comments:

eima berkata...

cam ketupat nasi tp bubuh santan la ni ek ....

Alycia berkata...

alahai.. kt xpernah mkn la.. mn nak carik ekk..

Imaan09 berkata...

waduhhh..kembang kempis tgk hasil keras tangan ku ada tepek di blog ni..ngeh3..selamat menjamu selera..!

MaMa CyDa berkata...

alaaaa ... sedapnya, nak jugek .... ishhh sebaik mama tak pregnant, kot tak cian bb mesti kuar nnt ngences jek huhuhuhh

♥ aNJe a.k.a MaMa_Balqis ♥ berkata...

wah sedapnya, kita 1st time dengar ni

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...