12 September 2011

::: MamaZakwan NGIDAM MEMASAK, Bley Gitu? =p :::

Ye..... Sila la percaya! :)

Preknen kalini MamaZakwan ngidam memasak
Dari bulan pose aritu lagi
Masak nasi tomato la, Mi Sizzling la
Kali ni setelah 29 tahun
MamaZakwan masak laksa utk pertama2 kalinya!
Ye, percaya la lagi skali, hehe



MamaZakwan siap tnye kat Masterchef ~ Nenek Zakwan
Pastu tanya lagi kat Aunty Wawa yg mmg antu laksa
Takut tertinggal bahan, MamaZakwan google pulak
Hahahaha...! Klakar btul!
Sedangkan, kalu dipikir2...
Senang rupanya nak wat laksa ni
Hehehe
^__^



Ulam - ulaman utk laksa pun mmg sempoi jek
Bawang merah, cili merah ngan timun jek, hehe
Jadik la utk penyedap rase sesama famili jek
Kalu nak wat makan2 lagi pasni baru letak ulam2 lebih sket, hehe


PapaZakwan kata SEDAP!! :)
Tu yang penting, hehehe
Masterchef ~ Nenek Zakwan & Aunty Wawa kata pun bleh tahan
So, memang bleh buat lagi la pasni, hehehe
Terasa bangga kejap, wakaka! =p

Pssst.. Mamalieyna sifu wat laksa
Kalu tengok gambar jek, rase2 pass tak ni?
Hehehehhe...


MamaZakwan ngidam nak masak je
Tapi MamaZakwan takmo makan ape yg Mama masak
Adoiyai! ^_^

13 comments:

@e_da berkata...

penangan baby girl ni kot Nad.. rajin masak...

MRS. K berkata...

syabas.... hehehe..

kite pon antu laksa tapi pemalas nak buat..

lia berkata...

wahhhh fav aku ni nad....

last week mak aku pon wat laksa, bedal mcm x hengat donia kah3

Nana berkata...

hehe ckp psl laksa
tadi lunch balik umah baru je makan laksa mak buat

cik Jue Aka Ibu Farisyah berkata...

sedap.....nak jugak...

amiey lee berkata...

hee leh la kami dtg makan laksa nnti ye ;p

syawalsimpsons berkata...

mmg lepas ni..tunjuk kat en asbeen sue yg mmg antu laksa pon kata pass jugak...

CaDLyNN berkata...

wow...ngidam nak masak..bestnye... :)

Chekgu Azrine berkata...

nampak sedap laksa tuh.. seyes..

*∽ IZAN ∽* berkata...

Nad, gambar memang lulus dah nihh!! tambah plak master chef kata sedapp..! confirm dah jadik la tuhH!

En hubby ambo pun anto laksa..! tapi k.izan je tak rajin buatt.. juling mata nak kuarkan isi ikan tu ha ha.

Iskk.. tak leh jadi ni.. nak kena wat gak nantii..!

eima berkata...

aku rasa girl kot..hehe
ari tu aku pun gile memasak gak ..abis semua kuih muih aku try buat ...

tp aku tatau la baby aku ape ... kite tgu 3 minggu je lagi ye..insyaallah

ummiaqeef berkata...

kite pernah buat sekali je haritu.. ok la menjadi jugak..hehe

mamalieyna berkata...

waaaah dh terror la, meh nak rasa sikit..hee~ nengok dh terliur ni, maknanya mabeles la tuh..hikhik..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...